The Stig

Tipper Betmanbegins
Als kind was heel mijn weekend verpest als mijn favoriete ploeg Club Brugge verloor.
SpecialisatieBelgisch voetbal, niche wedmarkten

Hoi Stig, kan jij jezelf even kort voorstellen?

Een echte Stig moet natuurlijk mysterieus blijven, maar ik kan je alvast vertellen dat er een dertiger uit België achter deze helm schuilgaat. Ondanks mijn verwijzing naar het Britse televisieprogramma Top Gear heb ik eigenlijk weinig met auto’s. Doe mij maar een lekker potje voetbal. Of padel, want sinds de coronacrisis ben ik verknocht geraakt aan de flitsende racketsport in een glazen kooi. Daarnaast trek ik graag op met vrienden. Zo ben ik altijd te vinden voor een drankje op café, een feestje tot in de late uurtjes of het bijwonen van een festival.

Hoe lang ben je al bezig met sportweddenschappen?

Tijdens mijn studententijd kwam ik voor het eerst echt in aanraking met sportweddenschappen. Samen met mijn studiegenoten maakte ik de plaatselijke krantenwinkel onveilig. Een vreemde ontmoetingsplaats, zeg je? Niet als je uitbater Mark leerde kennen. Een entertainer pur sang waarvan de dagbladhandel het midden hield tussen een bruine kroeg en een verdoken goktempel. Tussen de biertjes door waagden we ons één voor één aan de rode Ladbrokes automaat. Jong en onbezonnen sloten we week in week uit de domste combi weddenschappen af. En uiteraard was er dan altijd één of andere rotploeg die de eerste of laatste match van je lijstje verpestte. Eén keer toverde een vriend €2 om in €750. Dat vond ik geweldig fascinerend, maar diep vanbinnen wist ik maar al te goed dat dit soort spelletjes niet gemaakt waren om het volk te verrijken. Toen Mark met pensioen ging, verschoof de focus naar online sportweddenschappen. Ik bleef in het onderwerp geïnteresseerd, maar vond niet dat ik over de juiste handvaten beschikte om veelvuldig te wedden op sport. Tot ik Betmanbegins ontdekte…

Op welke sporten ligt jouw focus?

Voetbal is zonder enige twijfel mijn voornaamste kennisgebied, al kan er sporadisch eens een tip op een andere sport opduiken. Ik besef dat het eenvoudiger is om succesvol te wedden op minder populaire competities, maar de Jupiler Pro League en Premier League liggen het dichtst bij mijn leefwereld. Mijn focus ligt hierbij op niche wedmarkten zoals schoten (op doel), doelpuntenmakers en kaarten.

Wat was jouw beste sportweddenschap?

Binnen de Betmanbegins community voorspelde ik dat Rui Patrício een kaart zou pakken tijdens de allereerste Conference League finale tussen Roma en Feyenoord. De Portugese doelman is nochtans geen kaartenpakker, maar in een finale stijgt de kans op tijdrekken omwille van de grote belangen aanzienlijk. Ik zag dat scheidsrechter István Kovács in het verleden al wel vaker iemand in zijn boekje had geschreven voor tijdrekken en dus begon ik de odds tussen de verschillende bookmakers te vergelijken. Daaruit bleek dat betFIRST met een notering van 9,50 een stuk hoger zat dan de concurrenten. Nog een laatste factor om deze weddenschap te plaatsen was Roma-trainer José Mourinho. The Special One was zo naarstig op zoek naar zijn vijfde Europese beker dat hij zijn spelers een draai om de oren had gegeven als ze niet alle truken van de foor hadden bovengehaald om te winnen. En zo geschiedde. Nicolò Zaniolo scoorde op het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd en vervolgens kon de grote tijdrekshow beginnen. In minuut 84 had ref Kovács er genoeg van en schoof hij een geel karton onder de neus van Patrício. De volgende dag werd ik wakker met 8,5 units extra op mijn bookmaker account.

Wat is de ultieme raad voor de startende wedder?

Eerst en vooral vind ik dat je voor jezelf moet uitmaken of je recreatief of serieus aan de slag wil gaan met sportweddenschappen. Als je puur voor de fun wil spelen, is daar helemaal niets mis mee. Bepaal voor jezelf een maximumbedrag dat je maandelijks wil spenderen en ga er vooraf van uit dat je deze geldsom volledig zal verliezen. Als jij denkt dat je de capaciteiten hebt om het selecte clubje van 2% aan succesvolle sportgokkers te vervoegen, zou ik je aanraden om te beginnen met de Betting Bible volledig door te nemen. Dat is echt een blauwdruk om stap voor stap te leren om bookmakers te verslaan. Daarna is het belangrijk om een juiste mindset te ontwikkelen. Als je steevast weddenschappen met een positief verwacht rendement plaatst, hoef je niet in paniek te raken na een verliesgevende week. Zelfs niet na een verlieslatende maand. Houd altijd het grotere plaatje voor ogen en dan zal je op lange termijn beloond worden voor je harde werk. Bankroll management is een ander aspect waarvan het belang niet overschat kan worden. Als je dit correct toepast, wordt het veel gemakkelijker om sportweddenschappen op een rationele manier te benaderen. Zo kan je een verloren voorspelling ook veel beter in perspectief plaatsen. Dat is belangrijk, want in de psychologie zien we dat wij als mens de pijn van verlies veel sterker ervaren dan de voldoening van winst. Aangezien ik hier door mijn helm geen nerd brilletje kan opzetten, adviseer ik je om eens te googlen op ‘loss aversion’ als je meer te weten wil komen over deze theorie. Blijkt het plaatsen van sportweddenschappen om welke reden dan ook toch niets voor jou? Dan kan je nog altijd volledig gratis de tips van onze Betman Tippers volgen. Maak hierbij niet de fout om al na 10 gevolgde weddenschappen te oordelen over het rendement, de resultaten uit het verleden spreken op lange termijn immers voor zich.

| Wales - Engeland

29 Nov, 2022 om 20:00
Competitie
WK in Qatar
Wedtip
Eerste doelpunt in de wedstrijd van de thuisploeg: minuut 68 of later
Odds
1.85
Units
2 (0.4%)

De eerlijke Pinnacle notering voor een doelpunt van Wales is net geen 2. Bij Bingoal krijgen we een quotering van 1,85 en volstaat het dat Wales niet scoort voor minuut 68. Tot dusver kwam de ploeg van Gareth Bale tegen USA en Iran enkel vanop de stip tot scoren.

Als de waardeverhoudingen gerespecteerd worden en USA verliest niet van Iran, heeft Engeland genoeg aan een punt om groepswinnaar te worden. Dat is belangrijk voor Gareth Southgate & co om hoogstwaarschijnlijk Nederland te ontlopen in de achtste finales. Ik zie de Engelsen dus zeker niet blind aanvallen en achteraan opendeurdag houden.

Wales heeft zijn lot niet meer in eigen handen, maar ik verwacht dat ze pas richting het einde van de wedstrijd volop risico's zullen nemen om te scoren. Mocht USA bovendien aan de leiding staan tegen Iran, dan kan Wales niet meer doorstoten en zorgt dat mogelijk voor een afname van de motivatie bij de Welshmen.

Geen open The Stig weddenschappen

Resultaten The Stig

| Engeland - USA

Verloren
25 Nov, 2022 om 20:00
Competitie
WK in Qatar
Wedtip
Jude Bellingham één of meer schoten op doel
Odds
2.40
Units
2 (0.4%)

| België - Canada

Gewonnen
23 Nov, 2022 om 20:00
Competitie
WK in Qatar
Wedtip
David 11 of meer passes
Odds
1.51
Units
2 (0.4%)

| Marokko - Kroatië

Gewonnen
23 Nov, 2022 om 11:00
Competitie
WK in Qatar
Wedtip
Ziyech 2+ schoten
Odds
1.77
Units
2 (0.4%)

Laatste artikelen van The Stig

zoek artikel
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
cross