The Stig

Tipper Betmanbegins
Als kind was heel mijn weekend verpest als mijn favoriete ploeg Club Brugge verloor.
SpecialisatieBelgisch voetbal, niche wedmarktenAantal tips256Aantal gewonnen113Win rate44.14%Rendement18.19%Units winst85.66

Hoi Stig, kan jij jezelf even kort voorstellen?

Een echte Stig moet natuurlijk mysterieus blijven, maar ik kan je alvast vertellen dat er een dertiger uit België achter deze helm schuilgaat. Ondanks mijn verwijzing naar het Britse televisieprogramma Top Gear heb ik eigenlijk weinig met auto’s. Doe mij maar een lekker potje voetbal. Of padel, want sinds de coronacrisis ben ik verknocht geraakt aan de flitsende racketsport in een glazen kooi. Daarnaast trek ik graag op met vrienden. Zo ben ik altijd te vinden voor een drankje op café, een feestje tot in de late uurtjes of het bijwonen van een festival.

Hoe lang ben je al bezig met sportweddenschappen?

Tijdens mijn studententijd kwam ik voor het eerst echt in aanraking met sportweddenschappen. Samen met mijn studiegenoten maakte ik de plaatselijke krantenwinkel onveilig. Een vreemde ontmoetingsplaats, zeg je? Niet als je uitbater Mark leerde kennen. Een entertainer pur sang waarvan de dagbladhandel het midden hield tussen een bruine kroeg en een verdoken goktempel. Tussen de biertjes door waagden we ons één voor één aan de rode Ladbrokes automaat. Jong en onbezonnen sloten we week in week uit de domste combi weddenschappen af. En uiteraard was er dan altijd één of andere rotploeg die de eerste of laatste match van je lijstje verpestte. Eén keer toverde een vriend €2 om in €750. Dat vond ik geweldig fascinerend, maar diep vanbinnen wist ik maar al te goed dat dit soort spelletjes niet gemaakt waren om het volk te verrijken. Toen Mark met pensioen ging, verschoof de focus naar online sportweddenschappen. Ik bleef in het onderwerp geïnteresseerd, maar vond niet dat ik over de juiste handvaten beschikte om veelvuldig te wedden op sport. Tot ik Betmanbegins ontdekte…

Op welke sporten ligt jouw focus?

Voetbal is zonder enige twijfel mijn voornaamste kennisgebied, al kan er sporadisch eens een tip op een andere sport opduiken. Ik besef dat het eenvoudiger is om succesvol te wedden op minder populaire competities, maar de Jupiler Pro League en Premier League liggen het dichtst bij mijn leefwereld. Mijn focus ligt hierbij op niche wedmarkten zoals schoten (op doel), doelpuntenmakers en kaarten.

Wat was jouw beste sportweddenschap?

Binnen de Betmanbegins community voorspelde ik dat Rui Patrício een kaart zou pakken tijdens de allereerste Conference League finale tussen Roma en Feyenoord. De Portugese doelman is nochtans geen kaartenpakker, maar in een finale stijgt de kans op tijdrekken omwille van de grote belangen aanzienlijk. Ik zag dat scheidsrechter István Kovács in het verleden al wel vaker iemand in zijn boekje had geschreven voor tijdrekken en dus begon ik de odds tussen de verschillende bookmakers te vergelijken. Daaruit bleek dat betFIRST met een notering van 9,50 een stuk hoger zat dan de concurrenten. Nog een laatste factor om deze weddenschap te plaatsen was Roma-trainer José Mourinho. The Special One was zo naarstig op zoek naar zijn vijfde Europese beker dat hij zijn spelers een draai om de oren had gegeven als ze niet alle truken van de foor hadden bovengehaald om te winnen. En zo geschiedde. Nicolò Zaniolo scoorde op het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd en vervolgens kon de grote tijdrekshow beginnen. In minuut 84 had ref Kovács er genoeg van en schoof hij een geel karton onder de neus van Patrício. De volgende dag werd ik wakker met 8,5 units extra op mijn bookmaker account.

Wat is de ultieme raad voor de startende wedder?

Eerst en vooral vind ik dat je voor jezelf moet uitmaken of je recreatief of serieus aan de slag wil gaan met sportweddenschappen. Als je puur voor de fun wil spelen, is daar helemaal niets mis mee. Bepaal voor jezelf een maximumbedrag dat je maandelijks wil spenderen en ga er vooraf van uit dat je deze geldsom volledig zal verliezen. Als jij denkt dat je de capaciteiten hebt om het selecte clubje van 2% aan succesvolle sportgokkers te vervoegen, zou ik je aanraden om te beginnen met de Betting Bible volledig door te nemen. Dat is echt een blauwdruk om stap voor stap te leren om bookmakers te verslaan. Daarna is het belangrijk om een juiste mindset te ontwikkelen. Als je steevast weddenschappen met een positief verwacht rendement plaatst, hoef je niet in paniek te raken na een verliesgevende week. Zelfs niet na een verlieslatende maand. Houd altijd het grotere plaatje voor ogen en dan zal je op lange termijn beloond worden voor je harde werk. Bankroll management is een ander aspect waarvan het belang niet overschat kan worden. Als je dit correct toepast, wordt het veel gemakkelijker om sportweddenschappen op een rationele manier te benaderen. Zo kan je een verloren voorspelling ook veel beter in perspectief plaatsen. Dat is belangrijk, want in de psychologie zien we dat wij als mens de pijn van verlies veel sterker ervaren dan de voldoening van winst. Aangezien ik hier door mijn helm geen nerd brilletje kan opzetten, adviseer ik je om eens te googlen op ‘loss aversion’ als je meer te weten wil komen over deze theorie. Blijkt het plaatsen van sportweddenschappen om welke reden dan ook toch niets voor jou? Dan kan je nog altijd volledig gratis de tips van onze Betman Tippers volgen. Maak hierbij niet de fout om al na 10 gevolgde weddenschappen te oordelen over het rendement, de resultaten uit het verleden spreken op lange termijn immers voor zich.

Resultaten The Stig

| Manchester United - Wolverhampton

Gewonnen
14 Aug, 2023 om 20:00
Competitie
Premier League
Wedtip
Marcus Rasfhord meer dan 3,5 schoten
Odds
1.90
Units
1 (0.2%)

| Feyenoord - Club Brugge

Gewonnen
12 Jul, 2023 om 16:00
Competitie
Friendly
Wedtip
Feyenoord leidt aan de rust
Odds
2.65
Units
1 (0.2%)

| New York Red Bulls - FC Cincinnati

Gewonnen
13 Jul, 2023 om 01:30
Competitie
MLS
Wedtip
FC Cincinnati minder dan 9,5 schoten
Odds
1.90
Units
2 (0.4%)

| Maendl-Lawrence - Kantele

Verloren
30 Jun, 2023 om 19:00
Competitie
European Tour
Wedtip
Maendl-Lawrence meeste 180's
Odds
2.33
Units
2 (0.4%)

| Noorwegen - Cyprus

Verloren
20 Jun, 2023 om 20:45
Competitie
EK kwalificatie
Wedtip
Martin Odegaard scoort
Odds
3.40
Units
1 (0.2%)

| New England Revolution - Inter Miami

Gewonnen
11 Jun, 2023 om 01:30
Competitie
MLS
Wedtip
Minder dan 15,5 schoten door New England Revolution
Odds
1.95
Units
2 (0.4%)

| Fiorentina - West Ham

Void
07 Jun, 2023 om 21:00
Competitie
Conference League finale
Wedtip
Jonathan Ikoné meer dan 1,5 schoten
Odds
2.18
Units
2 (0.4%)

| Napoli - Sampdoria

Gewonnen
04 Jun, 2023 om 18:30
Competitie
Serie A
Wedtip
Fabio Quagliarella meer dan 1,5 schoten
Odds
1.95
Units
3 (0.6%)

| Dortmund - Mainz

Void
27 May, 2023 om 15:30
Competitie
Bundesliga
Wedtip
Jude Bellingham scoort
Odds
3.65
Units
1 (0.2%)

| Outrights

Gewonnen
04 Jun, 2023 om 18:30
Competitie
Jupiler Pro League
Wedtip
Antwerp kampioen
Odds
2.10
Units
1 (0.2%)

| Nottingham Forest - Arsenal

Verloren
20 May, 2023 om 18:30
Competitie
Premier League
Wedtip
Taiwo Awoniyi meer dan 1,5 schoten
Odds
1.82
Units
1 (0.2%)

| Vitesse - Cambuur

Verloren
14 May, 2023 om 12:15
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Matus Bero 3+ schoten
Odds
4.35
Units
1 (0.2%)
1 2 3 21

Laatste artikelen van The Stig

zoek artikel
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross