'Pijnlijk! Deze 2 clubs degraderen direct uit de Eredivisie'

De start van het Eredivisie-seizoen 2023-2024 laat nog even op zich wachten, maar de bookmakers in Nederland kunnen nú al een realistische voorspelling maken over wat we straks mogen verwachten.

Laten we beginnen met te stellen dat de bal rond is. In voetbal kan alles, maar aanbieders van sportweddenschappen hebben er alle baat bij om kansverhoudingen zo correct mogelijk in te schatten.

Des te correcter hun noteringen, des te meer winst ze zullen maken. Het is dan ook logisch dat de geavanceerde algoritmes van bookmakers veel beter dan een emotionele voetbalfan kunnen inschatten wat de kans op een toekomstige gebeurtenis nu daadwerkelijk is.

Bookmakers zijn unaniem

Diverse Nederlandse bookmakers hebben hun algoritme alvast losgelaten op het komende Eredivisie-seizoen en daarbij valt meteen op dat er zeer veel eensgezindheid is. Onderstaand een overzicht van de noteringen uitgedrukt in een kanspercentage. In de tabel staat DK voor degradatiekandidaat.

Directe DKCircusBet365TOTO
(1) Almere50%50%50%
(2) PEC Zwolle45%44%45%
(3) Excelsior38%38%38%
(4) Volendam38%38%38%
(5) Heracles31%31%31%

Aan het einde van seizoen 2023-2024 degraderen de nummers 17 en 18 direct naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 mag zich opmaken voor play-offs in een poging om het behoud in de hoogste Nederlandse divisie alsnog te verzekeren.

Een kaarsje voor hun club

Uit bovenstaande bevindingen van Circus, bet365 en TOTO kunnen we concluderen dat fans van Almere City zich het meeste zorgen moeten maken. De Zwarte Schapen dwongen voor het eerst in hun clubgeschiedenis promotie naar de Eredivisie af, maar alle bookmakers zijn het erover eens dat de kans op een verlengd verblijf hoogst twijfelachtig is. Gemiddeld wordt de kans op rechtstreekse degradatie ingeschat op 50%.

Daarnaast kunnen ook de supporters van PEC Zwolle beter al een kaarsje branden voor hun club. Met een kans van gemiddeld 44,5% op directe degradatie hangt ook hun lot aan een zijden draadje. Excelsior Rotterdam (38%), Volendam (38%) en Heracles (31%) zullen tot slot ook hun beste beentje moeten voorzetten om niet in de gevarenzone terecht te komen.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross