Verantwoord wedden

Niets staat hoger dan verantwoord wedden bij de Betmanbegins community. Het is en blijft één van de belangrijkste redenen dat deze community er kwam. Gedurende zo’n tweetal jaar informeerde Betmanbegins zijn leden om tot verantwoord speelgedrag te komen.

Verantwoord wedden bereik je niet zomaar. Er zijn heel wat zaken waar je rekening moet mee houden. Allereerst is het houden aan bankroll management daar één van. Op die manier heb je een beter zicht op de huidige stand van zaken. Je deelt jouw bankroll op in units die ervoor zorgen dat je rationeler te werk gaat en risico’s weet te spreiden. Bij bankroll management bepaal je van tevoren het bedrag dat je maximaal wil inzetten. Zo wed je enkel met geld dat je kan missen. Gedaan met roekeloos inzetten om verloren sportweddenschappen op te vangen.

Betmanbegins schreef een Betting Bible die zowel beginnende als ervaren spelers bewust maakt over wedden op sport. In die e-book leer je hoe wedmarkten werken, hoe odds tot stand komen, wat payback inhoudt … Kortom: je leert het vak kennen. Het is cruciaal te weten wat voor jou staat om verantwoord te werk te gaan.

Het mag duidelijk zijn dat we bij Betmanbegins enorm veel waarde hechten aan bewust spelen. Onverantwoord speelgedrag kan/zal dramatische gevolgen hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving! Dit heeft ervaringsdeskundige Feite jammer genoeg zelf moeten ondervinden. Maak niet dezelfde fout! in een interview met ons zei: “praten is de enige manier om gokproblemen te overwinnen”.

Verslavingszorginstellingen in Nederland
Als onderdeel van onze verantwoordelijkheid bieden wij informatie over hulp bij kansspelverslaving:

  1. Loket Kansspel - Loket Kansspel is het centrale steunpunt op het gebied van gokproblemen. Ze bieden zelf hulp en begeleiding én verwijzen door naar hulp en begeleiding bij jou in de buurt: loketkansspel.nl
  2. Agog - De stichting AGOG is een organisatie die hulp biedt aan mensen die problematisch gokken en aan mensen die problemen hebben met het gokgedrag van iemand die hen lief is. Dit gebeurt in de vorm van structurele groepsbijeenkomsten van anonieme gokkers en de naasten van de gokkers: agog.nl/
  3. Jellinek – Jellinek is een van de meest gespecialiseerde instellingen voor verslavingszorg in Nederland. Zij bieden behandelingen en ondersteuning voor verschillende verslavingen, inclusief gokverslaving. Meer informatie is beschikbaar op hun website: jellinek.nl.

Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks)
Om problematisch speelgedrag tegen te gaan, bestaat het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Dit is een register waarin spelers die gokproblemen ervaren zichzelf kunnen uitsluiten van deelname aan kansspelen. Een registratie in het Cruks is een belangrijke stap om gokverslaving tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u op: kansspelautoriteit.nl/cruks.

Beschermde Groepen
Betmanbegins zorgt ervoor dat kwetsbare groepen beschermd worden tegen de risico's van kansspelen en zal in de maten van het mogelijke volgende doelgroepen uitsluiten:

  • Personen in Cruks: Individuen die geregistreerd staan in het Cruks.
  • Verslaafden: Mensen die verslaafd zijn of zijn geweest aan kansspelen.
  • Minderjarigen en Jongvolwassenen: Personen onder de 18 jaar, met extra aandacht voor jongvolwassenen (18-24 jaar), voor wie specifieke maatregelen gelden.
  • Personen met een verstandelijke beperking

Kansspelautoriteit
Voor meer informatie over regelgeving en veiligheid rondom kansspelen verwijzen wij u naar de website van de Nederlandse Kansspelautoriteit: kansspelautoriteit.nl.

Gevolgen van Kansspelverslaving
De ernst van kansspelverslaving kan diepgaande gevolgen hebben, waaronder financiële problemen, verstoorde relaties, mentale gezondheidsproblemen en verlies van productiviteit. Vroege herkenning en interventie zijn cruciaal om deze negatieve gevolgen te beperken.

Betmanbegins zet zich in om een veilige en verantwoordelijke gaming omgeving te bieden. Door samen te werken met erkende organisaties en door te voldoen aan de richtlijnen van de Kansspelautoriteit, streven we ernaar om onze leden te beschermen tegen de risico's van gokverslaving.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross