Waarom is bankroll management top prio bij weddenschappen?

Bankroll Management Sportwedden

Je kan nooit succesvol wedden zonder goed bankroll management. Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is, maar vooral ook hoe je goed bankroll management toepast bij het gokken op sport.

Hoe belangrijk is het bij sportweddenschappen?

Bankroll management is één van de belangrijkste zaken om winstgevend te zijn op lange termijn met sportweddenschappen. Het maakt niet uit hoe goed je bent met sportweddenschappen, met een slecht bankroll management zal je niet succesvol zijn. Er zijn zovele voorbeelden van enorm getalenteerde spelers die verliesgevend zijn door slecht bankroll management.

Bij sportweddenschappen gaan er periodes zijn waarin je geluk hebt, maar ook periodes met pech. In slechte periodes kan het verleidelijk zijn om je verliezen proberen te compenseren en voor hogere bedragen in te zetten. Sommigen krijgen ook te veel vertrouwen wanneer ze veel winnen en gaan daardoor opeens veel meer inzetten.

Anderen beginnen dan weer spellen of sporten te spelen waarmee ze de bookmakers niet verslaan in periodes van extreme winst of extreem verlies. Wanneer jij je herkent in dit gedrag raad ik je ten sterkste aan om dit proberen te veranderen. In onderstaande video leggen we je bankroll management praktisch uit.

Wat is goed bankroll management?

Ik hoop dat je de belangrijkheid van bankroll management begrijpt. Nu is de vraag uiteraard: wat is goed bankroll management?

De eerste stap is te bepalen welk bedrag je bereid bent te investeren in sports betting. Dit bedrag eventueel verliezen mag geen enkele invloed hebben op je persoonlijke leven. Stel dat dit bedrag €1.000 is.

De tweede stap is om dit bedrag onder te verdelen in units waarbij één unit gelijk is aan 0,2% van je bankroll. De inzet voor elke weddenschap die je plaatst is tussen de 1 en 10 units, in dit geval tussen de 2 en 20 euro. Dit houdt in dat je in principe nooit meer dan 2% van je bankroll inzet. Hoeveel units je op een weddenschap kan inzetten hangt vooral af van twee zaken.

Als je denkt dat bookmakers de odds volledig verkeerd hebben ingeschat kan je meer units inzetten dan wanneer je denkt dat bookmakers een kleine fout hebben gemaakt. Een tweede factor zijn de odds van de weddenschap. Als de odds hoog zijn is het risico hoger en kan je minder units inzetten. Stel dat je bankroll stijgt naar 2,000 euro. In dit geval zal 1 unit gelijk zijn aan 4 euro en gaat de inzet van je weddenschap tussen de 4 en 40 euro bedragen.

Wanneer je bankroll daalt naar 500 zullen je weddenschappen tussen de 1 en 10 euro bedragen. Het principe past de inzet dus aan afhankelijk van de evolutie van je bankroll. Bovendien is het met deze methode zeer makkelijk om tips te delen. Bij het delen van een wedtip kan je het aantal units vermelden dat aantoont hoeveel vertrouwen je hebt in de tip.

Ik zou je sterk aanraden om dit concept toe te passen. Als je dit niet doet dan gaat al de moeite die je doet om mooie spots te vinden voor niets zijn. Slecht bankroll management eindigt praktisch gegarandeerd in verlies.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross