Don

Tipper Betmanbegins
Ik hou van quizzen! Wist je dat AIK Zweeds kampioen werd in 1998, terwijl ze de minste goals van alle clubs hebben gescoord?
SpecialisatieDartsAantal tips129Aantal gewonnen69Win rate53.49%Rendement23.55%Units winst62.16

Hoi Don, kan jij jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Don, 32 jaar en kom uit Amsterdam. In mijn vrije tijd sport ik graag, zo speel ik zowel in een veld- als in een zaalvoetbalteam. Verder ben ik veel met muziek bezig. Vroeger heb ik gedraaid op house en techno feesten en af en toe mocht ik zelfs op festivals mijn hobby uitoefenen. Wie graag een oude set van mij wil luisteren, kan hiervoor op SoundCloud terecht. Tegenwoordig is het DJ’en wat verwaterd, al vind ik het nog altijd geweldig om mijn vinylcollectie uit te breiden en festivals te bezoeken.

Hoe lang ben je al bezig met sportweddenschappen?

Ik ben denk ik op mijn achttiende begonnen voor de lol, maar pas toen ik tijdens mijn studie biomedische wetenschappen in aanraking kwam met statistiek ben ik er echt serieus ingedoken. Na het afronden van die studie ben ik eerst een aantal jaar fulltime met sportwedden en schrijven voor de Serie A en darts bezig geweest. Deels omdat het werk dat in de praktijk voortvloeide uit mijn studie niet bij mij paste, deels omdat het verslaan van bookmakers voor mij een obsessie is. Tegenwoordig werk ik in de IT als analist en besteed ik daarnaast nog veel tijd aan betting als ZZP’er in mijn privé tipkanaal. Daarvan deel ik overigens een sample van sportweddenschappen via Betmanbegins.

Op welke sporten ligt jouw focus / expertise?

Mijn focus ligt op darts en voetbal omdat ik daar vier jaar lang analyses voor heb geschreven. Het meest interessante aan darts voor mij is dat je elke worp in punten kan kwantificeren. De statistieken zijn bijgevolg zeer accuraat en op lange termijn betaalt zich dat uit. Ik heb dan ook enorme Excel-sheets waarin ik zoveel mogelijk informatie bijhoud van de PDC-darters.

Hoe pak jij verantwoord wedden aan?

Ik heb me al vrij vroeg ingelezen over verantwoord wedden, maar pas het nu denk ik sinds een jaar of acht pas echt in de praktijk toe. Enerzijds houd ik elke weddenschap bij in Excel, anderzijds werk ik met een duidelijk unitsysteem. Dat inzicht in bankroll management en yield helpt voor mij enorm. De enige vraag die je je bij elke weddenschap eigenlijk moet stellen is: “welke odds zou ik hebben aangeboden als ik de bookmaker was?” Al kan ik perfect begrijpen dat de recreatieve voetbalgokker het prima vindt om iedere maand een vooraf bepaald bedrag te reserveren om gewoon plezier te beleven aan sportweddenschappen. Ieder z’n ding, zolang het maar verantwoord gebeurt en dus met geld dat je kan missen.

Hoe ziet de toekomst van ‘wedden op sport’ er volgens jou uit?

Dat was met de legalisering eind 2021 een belangrijke vraag. Ik wedde voorheen veel op kaarten, maar door de nieuwe wetgeving in Nederland kan dat niet meer. Het toeval wil dat ik in oktober na de regulering mijn beste maand van het jaar had, maar dat is natuurlijk meer korte termijn geluk dan dat het iets met de regulering te maken had. Als er te veel van dit soort reguleringen intreden, zou dit kunnen betekenen dat wedden op sport de tijd niet meer waard is. Gelukkig zijn er op dit moment nog meer dan genoeg wedopties en komen er steeds weer nieuwe bookmakers bij.

Wat was jouw beste tip? Is er één tip die je maar niet kan vergeten?

Als ik kijk naar de tips die ik bij Betmanbegins heb gedeeld, zijn dat zonder enige twijfel de weddenschappen op schoten van Abdoulaye Doucouré. Ik las voorafgaand aan het seizoen dat de nieuwe trainer hem ging aanmoedigen om aanvallender te spelen, terwijl zijn voorgaande coach hem in een defensieve rol opstelde. Ik tipte zes wedstrijden op rij op schoten van Doucouré en vier keer wonnen we een weddenschap met odds van meer dan 3,20. Helaas volgde daarna de regulering, waardoor we deze specifieke weddenschap niet meer konden spelen. Erg zuur omdat hij in de eerste twee wedstrijden na de regulering de vooropgestelde line eveneens behaalde…

Verder staat er een zogenaamde ‘prop bet’ van enkele jaren geleden in mijn geheugen gegrift. Je kon ooit bij Unibet inzetten of Coca-Cola of Pepsi de eerste reclame na de aftrap van de Superbowl zou uitzenden. Coca-Cola had in een promotiebericht echter laten weten dat zij alleen vóór de aftrap iets zouden uitzenden. Je hoort wel eens mensen verkondigen dat een weddenschap 100% zeker zal uitkomen of dat er sprake is van ‘gratis geld’, maar dit was de enige van deze soort die ik in mijn leven ben tegengekomen.

De ultieme raad voor een startende wedder?

Als je serieus aan de slag wil gaan met wedden, dan kan ik alleen maar aanraden om al je sportweddenschappen in een Excel-sheet bij te houden. Ik weet maar al te goed dat dit niet het meest spannende onderdeel is, maar het belang hiervan valt niet te overschatten. Besef daarnaast dat zelfs winstgevende wedders op korte termijn pech en dus een verliesgevende maand kunnen hebben. Ga dan ook niet proberen om een verloren weddenschap te compenseren door ineens je inzet te verdubbelen. Als derde puntje is het uitermate belangrijk om emoties uit te schakelen en altijd rationeel te handelen. Ga dus niet wedden op een wedstrijd puur omdat je van plan bent om deze te bekijken of omdat je fan bent van een ploeg. Je moet als het ware een wedstrijd volledig los kunnen laten.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt tijdens je tijd als Tipper bij Betmanbegins?

Dat wedden ook een sociale aangelegenheid kan zijn. Ik had vroeger eigenlijk weinig contact met collega tippers. Binnen Betmanbegins spreek ik regelmatig een aantal van de andere tippers en dat kon soms leiden tot nieuwe inzichten.

Zou je mensen aanraden lid te worden van Betmanbegins? Waarom?

Absoluut! Ik kan geen ander platform opnoemen waar gratis tips worden gegeven en de yield tot achter de komma nauwkeurig wordt bijgehouden. Veel belangrijker nog is denk ik dat elke tip ondersteund wordt met een redenatie. Ook de artikelen op de website zijn een aanrader als je zelf wil leren hoe je beter kan worden in het uitzoeken van sportweddenschappen. Mocht je het daarna onder de knie hebben, dan kan je zelfs een poging wagen om Betman tipper te worden. Ook die kans krijg je niet overal!

Resultaten Don

| Argentinie - Saoedi-Arabie

Gewonnen
22 Nov, 2022 om 11:00
Competitie
WK
Wedtip
Nicolas Otamendi over 0.5 schoten
Odds
2.10
Units
2 (0.4%)

| Torino-AC Milan

Verloren
30 Oct, 2022 om 20:45
Competitie
Serie A
Wedtip
Leao over 2.5 schoten en over 0.5 on target
Odds
2.15
Units
2 (0.4%)

| Manchester United-West Ham

Gewonnen
30 Oct, 2022 om 17:15
Competitie
Premier League
Wedtip
Kehrer 2+ tackles
Odds
2.04
Units
3 (0.6%)

| Emmen-Groningen

Gewonnen
30 Oct, 2022 om 12:15
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Ngonge over 2.5 schoten en over 0.5 schoten op doel
Odds
4.00
Units
1 (0.2%)

| Emmen-Groningen

Gewonnen
30 Oct, 2022 om 12:15
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Ngonge meer dan 2.5 schoten
Odds
2.75
Units
2 (0.4%)

| Ajax-Liverpool

Verloren
26 Oct, 2022 om 21:00
Competitie
Champions League
Wedtip
Jorge Sanchez 3+ tackles
Odds
3.75
Units
1 (0.2%)

| Ajax-Liverpool

Gewonnen
26 Oct, 2022 om 21:00
Competitie
Champions League
Wedtip
Jorge Sanchez 2+ tackles
Odds
2.15
Units
2 (0.4%)

| Sparta-Emmen

Verloren
08 Oct, 2022 om 18:45
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Namli over 1.5 schoten
Odds
2.10
Units
2 (0.4%)

| Ajax-Napoli

Verloren
04 Oct, 2022 om 21:00
Competitie
Champions League
Wedtip
Berghuis 3+ tackles
Odds
4.45
Units
1 (0.2%)

| Ajax-Napoli

Gewonnen
04 Oct, 2022 om 21:00
Competitie
Champions League
Wedtip
Berghuis 2+ tackles
Odds
2.50
Units
2 (0.4%)

| Schotland - Oekraine

Gewonnen
21 Sep, 2022 om 20:45
Competitie
Nations League
Wedtip
John McGinn over 1.5 schoten
Odds
2.10
Units
2 (0.4%)

| Schotland-Oekraine

Gewonnen
21 Sep, 2022 om 20:45
Competitie
Nations League
Wedtip
Stuart Armstrong over 1,5 schoten
Odds
2.50
Units
2 (0.4%)
1 2 3 12
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
cross