Voetbal weddenschappen

Wedden op voetbal begint bij Betmanbegins. Zo geven onze tippers gemiddeld maar liefst 123 wedtips per maand over voetbal. Binnen ons team zijn Betmanbegins, Bram & Max, Robin, Matthias, Flip Tip en Jelke gespecialiseerd in voetbalweddenschappen.

Aantal tips5567Aantal gewonnen2501Win rate44.93%Rendement12,94%Units winst1482.52

Populariteit van voetbalweddenschappen

Algemeen wordt aangenomen dat de moderne vorm van voetbal ontstaan is in het Verenigd Koninkrijk. In 1862 zag Notts County Football Club het levenslicht. Het is de oudste professionele voetbalclub ter wereld die tot op vandaag actief is. Ze komen uit in de National League, het vijfde niveau van het Engelse voetbal. Van de FIFA (1904) en UEFA (1954) was er toen nog lang geen sprake.

In Nederland is voetbal veruit de populairste sport die in competitieverband gespeeld wordt. Zo zijn er ruim 1 miljoen landgenoten bij de KNVB geregistreerd om de belangrijkste bijzaak van het leven te beoefenen. Dit aantal zal in de toekomst nog verder toenemen door het vrouwenvoetbal dat in de lift zit.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het aanbod van Nederlandse bookmakers gedomineerd wordt door voetbalweddenschappen. Het overgrote deel van de sportliefhebbers is immers geïnteresseerd in wedden op voetbal. Stilaan duiken er ook weddenschappen over het vrouwenvoetbal op, maar dit aanbod ligt nog mijlenver achter op het mannenvoetbal.

De gemiddelde gespeelde odds

Binnen ons team van Betman tippers is quasi iedereen verliefd op het spelletje met de bal en is wedden op voetbal dan ook hun favoriete onderdeel van sportweddenschappen. Dit gegeven in combinatie met het grote aanbod bij de bookmakers zorgt ervoor dat een kleine 70% van al onze tips bestaat uit voetbalweddenschappen.

De gemiddelde gespeelde odds op voetbal zijn 2,74. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een relatief hoge notering, maar de hoogte van de quotering doet er niet toe. Odds van 1,30 kunnen op lange termijn net zo winstgevend zijn als odds van 15. Het is dus belangrijk om je niet te beperken tot uitsluitend lage of net heel hoge odds. Dit soort tips en meer vind je op onze pagina over leren wedden op sport.

De hoogste winnende odds en meeste units winst

De hoogste winnende odds bij wedden op voetbal staan tot op heden op naam van Jelke. Op 4 september 2021 plaatste onze tipper een inzet van één unit op een kaart en een goal op naam van Emin Makhmudov. De bookmaker had hier namelijk een waanzinnige notering van 59,73 opgeplakt. Op bezoek bij Ierland trof de middenvelder van Azerbeidzjan net voor de rust raak en enkele minuten voor affluiten liep hij tegen een gele kaart aan. Zo konden Jelke en al zijn volgers een prachtig aantal van 58,73 units winst op hun rekening bijschrijven. Opgelet: sinds 1 oktober 2020 is het voor Nederlanders niet langer mogelijk om te wedden op kaarten.

Wat betreft het aantal units winst steekt één voetbalweddenschap er met kop en schouders bovenuit. Zo wisten Bram & Max op 2 januari 2021 correct te voorspellen dat Rúben Neves van Wolverhampton van binnen de zestien zou scoren op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Het ging hier duidelijk om een verkeerde inschatting van de bookmaker, aangezien Neves de penalty’s voor zijn rekening nam en de aangeboden odds van 46 dan ook veel te hoog waren. Ons tippersduo profiteerde hier optimaal van en zette 4 units in. Het resultaat? Een fenomenale winst van maar liefst 180 units.

Voetbalcompetities waar het meest op getipt wordt

Eerst en vooral is het essentieel om te vermelden dat de voetbalcompetitie waarop ingezet wordt er niet toe doet. Als er een value weddenschap geplaatst kan worden, maakt het immers niet uit of het om de finale van de Champions League of een wedstrijd in de Ierse tweede klasse gaat.

Dat gezegd hebbende komen de vijf grootste voetbalcompetities uitvoerig aan bod bij onze Betman tippers. De Premier League (Engels voetbal), La Liga (Spaans voetbal), de Bundesliga (Duits voetbal), de Serie A (Italiaans voetbal) en de Ligue 1 (Frans voetbal) hebben met elkaar gemeen dat ze wereldwijd bekeken worden. Dat brengt een groot aanbod aan wedmogelijkheden met zich mee, waar geregeld opportuniteiten liggen. Deze liggen doorgaans niet bij de populaire 1X2 weddenschappen, maar wel bij de minder gebruikelijke wedmarkten. Zo zal je in onze community veel vaker voorspellingen over schoten (op doel) voorbij zien komen.

Voorgaande is ook van toepassing op de grote Europese voetbalcompetities. De Champions League, de Europa League en de Conference League passeren eveneens geregeld de revue. Daarnaast is er vanzelfsprekend extra aandacht voor onze eigen nationale competitie, de Eredivisie. Tot slot houden we ook de Jupiler Pro League, de Belgische voetbalcompetitie, nauwlettend in de gaten.

Voetbalteams waar het meest op getipt wordt

We vallen in herhaling, maar ook hier maken we graag even de kanttekening dat het voetbalteam waarop je inzet in feite irrelevant is. Al spreekt het voor zich dat je als Nederlander meer informatie voorhanden hebt over de Eredivisie dan pakweg over de eerste klasse uit Oezbekistan. Toch wil dat niet zeggen dat het gemakkelijker is om winstgevend te wedden op voetbal dichtbij huis. Nederlandse bookmakers beschikken logischerwijs immers ook over veel meer informatie over de teams uit de buurt.

Het tegendeel is zelfs waar: het is eenvoudiger om succesvol te wedden op voetbalploegen die veel minder gevolgd worden door de gemiddelde voetballiefhebber in Nederland. Net omdat er minder aandacht voor is, zijn de inzetten op deze onbekende teams ook beperkt. Bijgevolg is de nauwkeurigheid van deze odds geen prioriteit voor de bookmakers uit ons land en dus kan je er gemakkelijker fouten opsporen in de noteringen.

De populairste clubs wereldwijd kunnen ook bij onze Betman tippers op de nodige belangstelling rekenen. Denk hierbij aan Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Bayern München, PSG, Juventus en vele anderen. Binnen de eigen landsgrenzen gaat Ajax met het meeste aandacht lopen en zijn het PSV en Feyenoord die het podium vervolledigen. Al kunnen we stellen dat er weddenschappen op alle ploegen uit de Eredivisie getipt worden. In België zijn het Club Brugge, Anderlecht en Standard die met de meeste voorspellingen aan de haal gaan.

Bookmakers waar het meest op getipt wordt

Omdat elke aanbieder van sportweddenschappen de mogelijkheid biedt om te wedden op voetbal zal je tips bij elke legale bookmaker in Nederland zien passeren. Al moet het gezegd dat de ene bookmaker vaker voorbijkomt dan de andere. Over het algemeen zijn bet365, Unibet en Circus de bookmakers waar het vaakst op wordt getipt.

| Vitesse - FC Utrecht

12 Feb, 2023 om 14:30
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Million Manhoef meer dan 1,5 schoten
Odds
2.43
Units
3 (0.6%)

Manhoef behaalde deze line in 9 van zijn 13 basisplaatsen. Door zijn goeie wedstrijden tegen Heerenveen en Emmen - waarin hij in beide goed was voor een doelpunt - verwacht ik dat de schietgrage speler van Vitesse ook tegen Utrecht minstens twee keer zijn kans zal wagen. Deze weddenschap was winnend in de zes laatste wedstrijden van Manhoef. Opvallend: deze notering is de voorbije dagen vreemd genoeg gestegen van 2,20 naar 2,43, wat deze voorspelling extra interessant maakt.

| Manchester United-Leeds

08 Feb, 2023 om 21:00
Robin Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Rashford over 2.5 shots
Odds
1.74
Units
1 (0.2%)

Rashford schiet gemiddeld 2.7x per wedstrijd in de Premier League, zo was deze weddenschap winnend in 10 van zijn 19 basisplaatsen. Echter in thuiswedstrijden, waar ManU aanvallender en dominanter speelt, schiet Rashford 3.7x per wedstrijd, en was deze weddenschap winnend in 8 van de 9 thuiswedstrijden. Morgen speelt het tegen een team uit vorm en wat momenteel nog zonder hoofdcoach zit, odds van 1.74 lijken hier gezien de vorm van Rashford te hoog.

| Manchester United-Leeds

08 Feb, 2023 om 21:00
Robin Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Antony over 0.5 shots on target+over 1.5 total shots
Odds
1.86
Units
2 (0.4%)

Deze weddenschap was winnend in 10 van Antony's 11 Premier League basisplaatsen dit seizoen, enkel tegen leider Arsenal niet. Morgen treft het met Leeds een tegenstander uit vorm en zonder hoofdcoach, er wordt dan ook een dominant en aanvallend ManU verwacht. Odds van 1.86 lijken hier te hoog.

| Toulouse - Stade Rennes

12 Feb, 2023 om 13:00
Jelke Betmanbegins
Competitie
Ligue 1
Wedtip
Branco van den Boomen scoort
Odds
7.50
Units
1 (0.2%)

Tegen Troyes tipte ik ook al deze weddenschap voor, volgens mij, 5.50. Hij wist toen te scoren en het duel daarna tegen Paris scoorde hij ook.

Rennes staat vijfde en is dus een ander verhaal dan Troyes.
Toch met 5 doelpunten in 22 wedstrijden en met deze vorm is een odd van 7.50 zeker de moeite.

Veel succes!

| Celta Vigo - Atletico Madrid

12 Feb, 2023 om 16:15
Competitie
La Liga
Wedtip
Iago Aspas meer dan 1,5 schoten
Odds
1.81
Units
2 (0.4%)

Aspas schiet dit seizoen gemiddeld 2,2 keer per wedstrijd in La Liga. In zijn 18 basisplaatsen wist hij deze line 16 keer te halen, de laatste 12 wedstrijden was deze weddenschap telkens winnend.
Atletico krijgt gemiddeld 11,3 schoten te verwerken, hiermee staan ze "slechts" 7e in dit klassement.

| Leicester City - Tottenham

11 Feb, 2023 om 16:00
Competitie
Premier League
Wedtip
Harry Kane meer dan 0,5 overtredingen
Odds
1.91
Units
1 (0.2%)

Harry Kane maakt dit seizoen gemiddeld 0,9 overtredingen per wedstrijd. In 15 van zijn 22 wedstrijden was deze weddenschap winnend, dit zou neerkomen op odds van ongeveer 1,47.
Leeds krijgt gemiddeld 11,3 overtredingen mee per wedstrijd, slechts 4 ploegen doen beter.

| PSV - FC Groningen

11 Feb, 2023 om 20:00
Flip Tip Betmanbegins
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Groningen meer dan 7,5 schoten
Odds
1.79
Units
2 (0.4%)

Ik vind deze line, zeker na het optreden van Groningen van vandaag tegen Twente, wel erg laag liggen. TD Flederus is ontslagen maar met Manu heeft toch nog een goede aankoop gedaan; een type speler wat Groningen leek te missen. Ook Hove komt meer dan prima op mij over.

Groningen had maar liefst 19 pogingen tegen het sterke Twente en behaalde deze line in 14 van haar 20 wedstrijden. Tegenstanders van PSV behaalden dit in maar liefst 17 van de 20 wedstrijden.

| SC Heerenveen - Feyenoord

12 Feb, 2023 om 16:45
Flip Tip Betmanbegins
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Kocku meer dan 1,5 schoten
Odds
1.70
Units
2 (0.4%)

Winnend in 15 van zijn 18 wedstrijden. ODds van 1.87 zijn hier veel te hoog. THuis tegen Heerenveen kwam hij tot 2 schoten in 27 invalminuten.

| Emmen - Fortuna Sittard

11 Feb, 2023 om 21:00
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Diemers over 1.5 schoten
Odds
2.75
Units
2 (0.4%)

We maken alvast een sprongetje naar volgend weekend. Diemers schiet gemiddeld 2.3 keer per 83 minuten. Zo haalde Diemers 11 van de 18 keer de 2 schoten line. Hij kwam daarnaast altijd tot minstens eenmaal een schot.

| Arsenal - Brentford

11 Feb, 2023 om 16:00
Competitie
Premier League
Wedtip
Martin Odegaard meer dan 1,5 schoten
Odds
1.86
Units
2 (0.4%)

Martin Odegaard behaalde deze line in 13 van zijn 18 wedstrijden. In eigen huis tegen Brentford - dat na Everton de meeste schoten incasseert in de Premier League - geeft een notering van 1,86 mooie value. Naarmate de aftrap dichterbij komt, verwacht ik dat deze quotering zeker nog zal dalen.

| Manchester United - Leeds United

08 Feb, 2023 om 21:00
Competitie
Premier League
Wedtip
Wilfried Gnonto meer dan 1,5 schoten
Odds
2.75
Units
2 (0.4%)

Wilfried Gnonto behaalde deze line in al zijn laatste 7 wedstrijden. Ook tegen sterke tegenstanders als Manchester City en Newcastle kwam hij tot 2 schoten. Een notering van 2,75 lijkt me hier te hoog.

| Winnaar - zonder Ajax - Eredivisie

11 Jun, 2023 om 01:00
Flip Tip Betmanbegins
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Feyenoord
Odds
2.21
Units
2 (0.4%)

PSV heeft zojuist Madueke verkocht en heeft met Gakpo al héél veel ingeleverd.

PSV moet nog naar de Kuip, daar waar ze normaliter zelden / nooit winnen de laatste jaren. Ook krijgt Feyenoord AZ nog thuis en is Slot in mijn ogen een veel stabielere / betere trainer dan Schreuder en RvN.

De odds zijn hier nog niet aangepast op het vertrek van deze 2 spelers. Unibet en 365 bieden 1.90, wat voor Belgen ook nog speelbaar is aan 1 unit.

Geen open Voetbal weddenschappen

Resultaten Voetbal

| Salernitana-Juventus

Gewonnen
07 Feb, 2023 om 20:45
Robin Betmanbegins
Competitie
Serie A
Wedtip
Vlahovic over 2.5 shots
Odds
1.88
Units
1 (0.2%)

| Salernitana-Juventus

Verloren
07 Feb, 2023 om 20:45
Robin Betmanbegins
Competitie
Serie A
Wedtip
Piatek over 1.5 shots
Odds
1.80
Units
1 (0.2%)

| Hellas Verona-Lazio

Gewonnen
06 Feb, 2023 om 18:30
Robin Betmanbegins
Competitie
Serie A
Wedtip
Lasagna over 1.5 shots
Odds
1.73
Units
2 (0.4%)

| Groningen - Twente

Verloren
05 Feb, 2023 om 16:45
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Twente -0.75 asian handicap
Odds
1.82
Units
2 (0.4%)

| Notthingham Forrest - Leeds United

Verloren
05 Feb, 2023 om 15:00
Flip Tip Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Meer dan 24,5 schoten
Odds
1.80
Units
2 (0.4%)

| Feyenoord - PSV

Gewonnen
05 Feb, 2023 om 14:30
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Timber schiet op doel
Odds
3.15
Units
1 (0.2%)

| Mallorca - Real Madrid

Gewonnen
05 Feb, 2023 om 14:00
Competitie
LaLiga
Wedtip
Rodrygo over 2.5 schoten
Odds
1.91
Units
2 (0.4%)

| Cambuur - Ajax

Verloren
05 Feb, 2023 om 12:15
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Taylor minder dan 1.5 schoten
Odds
1.74
Units
3 (0.6%)

| Western Sydney Wanderers - Western United

Verloren
05 Feb, 2023 om 05:00
Competitie
A-league
Wedtip
Bozanic scoort
Odds
6.50
Units
1 (0.2%)

| Excelsior - RKC

Gewonnen
04 Feb, 2023 om 21:00
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Seuntjes schiet op doel
Odds
1.72
Units
2 (0.4%)

| Emmen - Vitesse e

Verloren
04 Feb, 2023 om 20:00
Flip Tip Betmanbegins
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Meer dan 24.5 schoten
Odds
1.75
Units
3 (0.6%)

| Volendam - AZ

Gewonnen
04 Feb, 2023 om 18:45
Competitie
Eredivisie
Wedtip
Odgaard over 2.5 schoten en over 0.5 on target
Odds
2.30
Units
1 (0.2%)

| Everton-Arsenal

Verloren
04 Feb, 2023 om 13:30
Robin Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Nketiah over 1.5 shots on target
Odds
3.30
Units
1 (0.2%)

| AA Gent - Racing Genk

Gewonnen
05 Feb, 2023 om 18:30
Competitie
Jupiler Pro League
Wedtip
Racing Genk wint
Odds
3.10
Units
1 (0.2%)

| Manchester United - Crystal Palace

Verloren
04 Feb, 2023 om 16:00
Competitie
Premier League
Wedtip
Casemiro meer dan 1,5 overtredingen
Odds
2.00
Units
2 (0.4%)

| Newcastle-West Ham

Verloren
04 Feb, 2023 om 18:30
Robin Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Almiron over 1.5 shots
Odds
1.72
Units
1 (0.2%)

| Newcastle-West Ham

Verloren
04 Feb, 2023 om 18:30
Robin Betmanbegins
Competitie
Premier League
Wedtip
Almiron over 0.5 shots on target
Odds
2.08
Units
1 (0.2%)

| Bochum - Hoffenheim

Gewonnen
04 Feb, 2023 om 15:30
Jelke Betmanbegins
Competitie
Bundesliga
Wedtip
Angelino 1+ assist
Odds
7.00
Units
2 (0.4%)

| Bochum - Hoffenheim

Gewonnen
04 Feb, 2023 om 15:30
Jelke Betmanbegins
Competitie
Bundesliga
Wedtip
Baumgartner meer dan 1.5 schoten
Odds
1.65
Units
4 (0.8%)

| AS Roma - Empoli

Verloren
04 Feb, 2023 om 18:00
Jelke Betmanbegins
Competitie
Serie A
Wedtip
Dybala 3+ schoten
Odds
1.64
Units
3 (0.6%)
1 2 3 256
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
cross