Rumba Betmanbegins

Rumba

Copywriter Betmanbegins
Mijn eerste rit op een koersfiets was de beklimming van de Mont Ventoux.

Hoi Rumba, kan je jezelf even voorstellen?

Uiteraard, ik ben Robin aka Rumba. Om verwarring met de Tipper Robin te voorkomen, ben ik bij de Betmanbegins community bekend onder een aliasnaam. In het dagelijks leven werk ik voltijds in een verzekeringskantoor. Deze baan lijkt voor het grote publiek wat grijs en saai, maar niets is minder waar. M'n werk brengt heel wat variatie met zich mee en ik vermaak me er dan ook prima. Daarnaast ben ik ook zelfstandige als freelance copywriter. Ik maak nu met trots al bijna twee jaar deel uit van Betmanbegins. Naast al dat werken, ben ik op mijn koersfiets te vinden. Lange ritten, korte ritten,… Allemaal prima, zolang ik maar kan genieten van mijn favoriete hobby!

Hoe leerde je Betmanbegins kennen?

Eigenlijk gebeurde dat vrij toevallig. Ik had drie jaar geleden een Telegram-kanaal waar ik tips deelde met een vriend. We gaven vrij winstgevende wedtips en kwamen zo in aanraking met Betmanbegins himself. We raakten aan de praat over sportweddenschappen, wedmarkten en technische zaken rond sports betting. Plots kreeg ik de vraag van Betman of ik vlot kon schrijven. Van het één kwam het ander waardoor ik mijn bijbaan in een supermarkt verliet en aan de slag ging als copywriter bij Betmanbegins.

Hoelang ben je al bezig met sportweddenschappen?

Voor mij begon het toen ik 16 à 17 jaar was. Onderweg naar school stopte ik af en toe in het krantenwinkeltje om een klein lijstje in elkaar te steken. Verder dan een three-fold ging het niet hoor. Met meer geluk dan kunde won ik iets meer dan de helft van mijn gespeelde lijstjes. Vanaf mijn 18e, de leeftijd waarop je een account kan maken bij een online bookmaker, ging ik nog bewuster om met wedden op sport. Ik speelde altijd met vrij kleine bedragen om alles te leren kennen. Nu speel ik zelf nog amper, maar toch blijft alles rond wedden op sport me ontzettend boeien.

Op welke sporten ligt jouw focus?

Zoals het merendeel van de leden van Betmanbegins ligt mijn focus op voetbal. Het verschil is dat ik me voornamelijk focus op nichemarkten. Je zal me quasi nooit zien inzetten op de Premier League of La Liga. In het seizoen 2020-2021 heb ik bijvoorbeeld intensief Club NXT, de beloften van Club Brugge, gevolgd. Tijdens dat seizoen speelden ze namelijk in tweede klasse waardoor er heel wat wedmarkten beschikbaar waren. De bookmakers maakten toen heel vaak verkeerde inschattingen en deze deelde ik dan in artikelen op deze website. Daarnaast speel ik ook wel eens op wielrennen. Door mijn eigen ervaring op de koersfiets kan ik vrij goed inschatten wat er te gebeuren staat. Mijn pa is dan telkens verbaasd als ik de winnaar voorspel en het weer juist heb. Soms is het echt niet héél moeilijk hoor!

Hoe pak jij verantwoord wedden aan?

Verantwoord wedden is voor mij één van de belangrijkste onderdelen van sports betting. In de periode dat ik actief aan sportwedden deed, trackte ik mijn resultaten en bankroll in een Excel-bestand. Zo had ik in één oogopslag een overzicht van alle mogelijke statistieken. Daarnaast is het verantwoord wedden dé reden dat ik zo sterk geloof in het project Betmanbegins. Bewust worden en zijn van het feit dat 98% van de spelers verlieslatend is met sportweddenschappen zou iedereen met de neus op de feiten moeten drukken. Als je op lange termijn winst wil halen, kost het je écht heel wat inspanningen en tijd. Met even snel een ééntje en een tweetje zal je op lange termijn bedrogen uitkomen.

Wat was jouw beste sportweddenschap?

Eén sportweddenschap als “beste” selecteren, vind ik best moeilijk. Ik heb al enkele keren hoge odds gewonnen, maar ik moet toegeven dat daar vaak het nodige geluk bij kwam kijken. Zo won ik toen ik 17 jaar was eens een weddenschap dankzij Pierre Rolland. Ik voorspelde dat hij een rit in de Giro d’Italia zou winnen aan odds van 67. Hij was gekend als échte aanvaller in een rit met zware beklimmingen, maar schoot vaak net tekort. Tot die ene dag op 24 mei 2017!

Een recenter voorbeeld is eentje van Club NXT, waar ik eerder in dit gesprek al naar verwees. Na een corona-uitbraak bij de A-ploeg reisde meer dan de helft van NXT mee af naar Kiev voor een wedstrijd van de eerste ploeg in de Europa League. De bookmakers leken hier totaal niet van op de hoogte. Gezien de omstandigheden voorspelde ik dat Deinze met minstens twee doelpunten verschil zou winnen. De wedstrijd eindigde in een duidelijke 4-0 overwinning voor Deinze. Een throwback naar dat artikel vind je via deze link.

Wat is de ultieme raad voor de startende wedder?

Mijn gouden tip is om je goed te informeren. Zorg dat je een stevige rugzak aan kennis vergaard hebt voor je ten strijde trekt. Ondanks het feit dat 98% van de spelers verlies maakt, liggen er wel degelijk kansen om bookmakers te verslaan. Ik kan je alleen maar aanraden om het e-book van Betmanbegins te lezen en zoveel mogelijk content van de Betman Academy door te nemen. Als je zaken zoals bankroll manangement en het vergelijken van odds toepast, ben je al een hele stap verder voor het échte werk.

Laatste artikelen van Rumba

zoek artikel
1 2 3 6
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross