Hoe OddsBeater het leven van Nederlandse sportwedders eenvoudiger maakt

Als je je auto voltankt, doe je dat het liefst aan de beste prijzen. Heel wat spelers trekken dat principe echter niet door naar hun sportweddenschappen. Om goede sportweddenschappen te kunnen vinden, moet je steeds de quoteringen tussen verschillende bookmakers met elkaar vergelijken. Dat niet doen, is één van de meest voorkomende fouten bij spelers. Nauwelijks 2% van de spelers slaagt erin om op lange termijn winstgevend te zijn. Om bij dat selecte groepje te kunnen horen én tijd te besparen, ontstond OddsBeater. Het platform zorgt ervoor dat je in één oogopslag alle Nederlandse bookmakers met elkaar kunt vergelijken. We spreken Paul, co-founder van OddsBeater, die ons een inkijk geeft in het platform.

Paul, vertel ons eens wat OddsBeater precies inhoudt.

OddsBeater is een platform dat enerzijds een tool aanbiedt om noteringen van bookmakers met elkaar te vergelijken en anderzijds een plek is waar spelers voorbeschouwingen en het laatste nieuws kunnen vinden. Kortom: alles wat met wedden op sport te maken heeft, bieden we de Nederlandse spelers aan. Met onze vergelijkingstool kun je bookmakers naast elkaar leggen en nagaan waar je de hoogste odds vindt voor je sportweddenschap. Op die manier kan je in één oogopslag zien bij welke bookmaker jouw weddenschap de hoogste quotering heeft, en hem daar dus plaatsen.

Welke bookmakers kunnen spelers vergelijken bij OddsBeater?

Op het platform kunnen spelers de meeste legale Nederlandse bookmakers vergelijken. Op dit moment tellen we zeven aanbieders van sportweddenschappen waartussen odds vergeleken kunnen worden. De bookmakers in kwestie zijn bet365, Circus, Jack’s, Unibet, LiveScore Bet, Holland Casino en TOTO. Van zodra een bookmaker een licentie krijgt van de Kansspelautoriteit, proberen we deze zo snel mogelijk toe te voegen aan het platform. Op die manier kunnen spelers op termijn de odds van de volledige Nederlandse markt in kaart brengen om zo extra rendement te behalen op hun sportweddenschappen.

Hoeveel extra rendement kan odds vergelijken opleveren?

Onderzoeken hierover wijzen op gemiddeld 10 tot 15 procent meer rendement wanneer je altijd bij de bookmaker met de hoogste odds speelt. De ene keer is dat Unibet, de andere keer bet365 of Circus. Als je op die manier ervoor kan zorgen dat je rendement stijgt, zie ik niet in waarom je niet zou vergelijken. Het spreekt namelijk voor zich dat een correcte weddenschap aan odds van 2.00 meer oplevert dan diezelfde weddenschap aan een quotering van 1.90 bij je ‘vaste bookmaker’. Vroeger was het een omslachtig proces om elke bookmaker afzonderlijk te controleren, maar gelukkig bieden we daar nu een pasklare oplossing voor aan.

Hoe sterk lopen de odds van verschillende bookmakers uiteen?

De verschillen kunnen echt heel groot zijn, maar dit is vooral afhankelijk van de wedmarkt waarop je speelt. Als je inzet op de 1X2-wedmarkt, dan zijn de verschillen vaak wel relatief klein. Toch vergelijk je ook daar beter bookmakers om zeker te zijn dat je aan de hoogste odds speelt.

Als je inzet op een doelpuntenmaker, dan kan het verschil wel echt groot zijn. Bij bookmaker X krijg je bijvoorbeeld een quotering van 5.00 aangeboden, terwijl bookmaker Y je een notering van 9.00 voorschotelt. Dit zijn zeer realistische scenario’s die regelmatig voorkomen bij Nederlandse bookmakers. Als je in dit voorbeeld €10 inzet, dan levert je dit bij een juiste voorspelling maar liefst €40 extra op bij bookmaker Y. Dat is 80 procent meer voor hetzelfde resultaat hé! Laat dat even op je inwerken. Helaas bieden we deze wedmarkt op dit moment nog niet aan, maar we zijn druk bezig om ook dit aanbod te vergroten.

Het is een beetje vloeken in de kerk, maar als je inzet op combinatie weddenschappen worden de verschillen nóg groter. Elke Nederlander speelt graag eens een rijtje, gewoon voor de fun. Als je vijf weddenschappen combineert, dan kunnen de odds echt extreem verschillen per bookmaker. Met de betslip functionaliteit in onze Oddsvergelijker is het heel gemakkelijk om combinatie weddenschappen met elkaar te vergelijken en je eventuele winst te maximaliseren.

Een account hebben bij elke bookmaker is dus écht een must?

Ja, dat raden we alle spelers aan. Het aanmeldproces is soms wel eens vervelend, maar onthoud dat je op lange termijn een hoger rendement behaalt. Zet je over die korte ongemakken heen en registreer je bij elke bookmaker. Dat kan het verschil zijn tussen winst en verlies. Om de pijn van de aanmeldprocedures te verzachten, krijg je bovendien vaak een lucratieve welkomstbonus van je nieuwe bookmaker. 

De meeste spelers zijn vooral geïnteresseerd in voetbal, maar vergelijken jullie ook andere sporten?

Dat klopt inderdaad. Op dit moment is het mogelijk om sportweddenschappen op voetbal, tennis, darts, basketbal en American Football te vergelijken. We willen op termijn het meest complete aanbod verzamelen zodat elke speler de odds van zijn favoriete sportwedstrijd kan vergelijken. De verwachting is dan ook dat het zeker niet bij vijf sporten blijft. The best is yet to come!

Is er nog één raad die je de leden van Betmanbegins wil meegeven?

De belangrijkste tip die ik jullie wil meegeven, is om de vergelijkingstool van OddsBeater zeker eens uit te testen. Het is de makkelijkste manier om de odds tussen Nederlandse bookmakers met elkaar te vergelijken. Draai de noteringen in je voordeel en speel bij de bookmaker die jou het meeste waar geeft voor je geld. Ik ben er zeker van dat jullie door Betmanbegins al weten hoe belangrijk het vergelijken van odds is. Met deze tool bespaar je daarbij nog eens heel wat tijd, en tijd is geld hé!

Bedankt Paul voor het aangename gesprek. We zijn er zeker van dat OddsBeater een oplossing biedt voor Nederlandse spelers die eenvoudig odds willen vergelijken. Wij zijn alvast grote fan van het platform en wensen je nog veel succes in de toekomst!

Oddsbeater De Odds Vergelijker Van Nederland
Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross