Odds vergelijken tussen bookmakers: 3 belangrijke redenen

Odds Vergelijken

Bij leren wedden op sport is het zeer belangrijk om odds te vergelijken. Als je tankt, doe je dat toch ook het liefst aan de beste prijzen. Maar waarom zou je dat principe dan niet doortrekken naar sportweddenschappen? Om goede sportweddenschappen te kunnen vinden, moet je steeds tussen verschillende bookmakers vergelijken. Dat niet doen is één van de meest voorkomende fouten. Wie bij slechts één of twee bookmakers speelt, loopt het voordeel mis om de beste odds te kunnen nemen. Het verschil tussen odds van 2,00 en 2,10 lijkt klein, maar op lange termijn is het dat allesbehalve. In dit artikel bekijken we 3 redenen waarom het belangrijk is om odds te vergelijken, én je sportweddenschap aan de hoogste odds te spelen.

Odds vergelijken zorgt voor hoger rendement

De eerste reden is dat je door odds te vergelijken voor dezelfde sportweddenschap een hoger rendement zal krijgen. Dat komt omdat je aan hogere odds speelt dan bij een ‘vaste bookmaker’. Door bij verschillende bookmakers de odds te vergelijken, kan je steeds uitkiezen waar de odds het hoogst zijn. Het spreekt voor zich dat wanneer je een bepaalde wedtip aan odds van 2.00 kan inzetten, in plaats van aan 1.90 bij je ‘vaste bookmaker’, je beter voor 2.00 kan kiezen.

Wanneer je bij de bookmaker met odds van 2.00 speelt, zal je bij €100 inzet namelijk €200 terugkrijgen. Bij je ‘vaste bookmaker’ zal je slechts €190 terugkrijgen bij eenzelfde inzet. Dit lijkt in eerste instantie een klein verschil, maar toch kan het bepalen of je winst of verliest maakt op de langere termijn. Stel dat je een rendement haalt van 5%, wat heel mooi is bij wedden op sport. Dan zal je wanneer je odds niet vergelijkt naar een negatief rendement gaan. Een cruciaal verschil dus.

Vergelijken Odds Oddsbeater

Odds vergelijken is niet tijdrovend

Odds vergelijken vraagt niet veel tijd, in tegenstelling wat vele spelers denken. Je hoeft namelijk niet bij iedere bookmaker afzonderlijk te gaan kijken wat de odds zijn. Er zijn enkele handige websites die de odds voor jou vergelijken. Het enige wat je dus hoeft te doen, is naar zo’n vergelijkingssite surfen.

Op internationaal vlak zijn er drie vergelijkingssites die we jullie aanraden, namelijk: oddsportaloddschecker en bmbets. In onderstaande video behandelen Betman en Marie elk van deze websites, en sommen ze de voor- en nadelen op. Je zal namelijk zien dat voor bepaalde wedmarkten je beter af bent bij een specifieke vergelijkingssite.

Het nadeel van de internationale vergelijkingssites is dat ze vele lokale bookmakers niet ondersteunen. Je zal bijvoorbeeld geen odds terugvinden van Circus, Holland Casino of TOTO. Voor Nederlanders is de website Oddsbeater de beste optie. Zij ondersteunen namelijk wel de Nederlandse bookmakers.

De uitkomst blijft dezelfde

Wanneer je odds vergelijkt, vergelijk je tussen dezelfde wedmarkten bij verschillende bookmakers. Ongeacht de odds van de bookmakers, zal de uitkomst van je sportweddenschap telkens dezelfde zijn. Wanneer je dus wedt op een overwinning van ploeg A, zal je telkens jouw wedtip winnen als ploeg A wint. De bookmaker waar je inzet heeft uiteraard nooit invloed op het resultaat van jouw weddenschap.

Het enige waar je moet voor opletten zijn verschillen bij specifieke regels tussen bookmakers. Zo zal de ene bookmaker een sportweddenschap op een doelpuntenmaker voiden als de speler niet start. Toch zijn er ook heel wat bookmakers waar die weddenschap zal gelden als de speler toch invalt. Het is dus wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels bij bookmakers, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip: Plaats nooit een weddenschap zonder dat je de odds hebt vergeleken tussen bookmakers

Conclusie

Nu je deze drie redenen hebt gelezen, kan je er niet meer omheen dat het cruciaal is om odds te vergelijken tussen verschillende bookmakers. Bij wedden op voetbal, maar ook bij wedden op sport in het algemeen, is het noodzakelijk om odds te vergelijken. Wanneer je odds niet vergelijkt, kan je onmogelijk succesvol wedden op lange termijn.

Naast het vergelijken van odds tussen bookmakers, is het ook belangrijk om odds te vergelijken binnen dezelfde bookmaker. Hoe vreemd het ook mag klinken, soms biedt dezelfde bookmaker verschillende odds aan voor net dezelfde sportweddenschap. Hoe je dit kan aanpakken, lees je hier.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross