Professionele sportgokker berekent kans Europese overwintering Club Brugge

Mag Blauw-Zwart dromen van Europees voetbal? Na een droomstart in de ‘Groep des Doods’ ziet het er plots wel heel benard uit voor Club Brugge. De regerende landskampioen heeft hun lot niet meer in eigen handen. Professioneel sportgokker Betmanbegins analyseerde de kansen op een verlengd verblijf in Europa voor Club Brugge.

Via deze analyses spoort het Betman-team situaties op waar bookmakers fouten maken in de odds. Deze worden volledig gratis gedeeld via Facebook en Telegram. Word dus snel lid om dit niet te missen!

Hoe staat Club er voor?

Een magisch scenario voltrok zich na twee speeldagen. Op de openingsspeeldag werden wereldsterren als Mbappe, Neymar en Messi met een 1-1 gelijkspel huiswaarts gestuurd. Daarna ging Club Brugge zowaar winnen op verplaatsing bij Leipzig. Met 4/6 groeiden de verwachtingen exponentieel, tot een autoritair Manchester City op bezoek kwam. De Citizens temperden de ambities van Club.

De totale desillusie volgde op de vijfde speeldag. Na de zwakste eerste helft in decennia werd met 0-5 verloren van rechtstreeks concurrent Leipzig. Door die nederlaag komen beide ploegen op gelijke hoogte in de groep. Het doelsaldo legt het voordeel bij Leipzig. Hierdoor moet Club een beter resultaat neerzetten op het veld van PSG dan wat Leipzig thuis tegen City kan presteren. Blauw-Zwart zal dus zeker met één oog meekijken wat gebeurt in de Red Bull Arena op dinsdagavond.

Hoeveel kans heeft Club?

Een eerste voorspelling vinden we bij fivethirtyeight. Op dat platform worden prognoses gemaakt op basis van vorm, voorbije resultaten, onderlinge kwaliteiten etc. Het platform geeft Club Brugge 18% kans op een derde plek in groep A. Dat betekent dat ze 18% kans hebben op een beter resultaat dan wat Leipzig haalt tegen Manchester City.

Er zijn twee situaties die zich kunnen voordoen waardoor Club naar de volgende ronde doorstoot. We zullen beide situaties berekenen op basis van de odds bij Pinnacle. De eerste is dat Leipzig maximaal gelijkspeelt tegen Manchester City. In dat geval moet Club Brugge winnen op het veld van Paris SG. Dit scenario heeft 7,18% kans op voorvallen. Een tweede situatie is die waarin Club Brugge voldoende heeft aan minstens één punt. In dat geval moet Manchester City zeker winnen van Leipzig. Voor die situatie vinden we een kans van 8,38%.

Onze berekeningen tonen aan dat er een kans is van 15,56%. De kans zal echter schommelen daarrond aangezien er bij de berekeningen geen rekening is gehouden met de correlatie. Als zowel Leipzig als Club gelijk staan, zal Brugge in het slot alles op alles moeten zetten. De kans op een gelijkspel bij Club zal dan aanzienlijk dalen.

Kan Club de druk aan?

We horen jullie denken: “Hoe kan Club Brugge in godsnaam een resultaat spelen tegen Paris SG?”. Wel, kijk even terug naar de heenwedstrijd. Een gemotiveerd Brugge speelde toen 1-1 gelijk op eigen veld. Gaan we even verder terug dan herinnert iedereen zich de penaltymisser van Mbaye Diagne. Hij eiste in 2019 de penalty voor de 1-1 op, maar miste. Toen had Club zeker een gelijkspel in de wacht kunnen slepen, want Paris SG was zeker niet de betere ploeg.

Ook recenter loopt het bij PSG niet al te soepel. Tegen Lens raakte de Franse grootmacht niet verder dan 1-1. Doordat de Fransen al zeker zijn van plaats twee, zullen ze wellicht aantreden met een B-elftal. Daarbovenop mist Paris ook hun goudhaantje Neymar na een stevige tackle.

Aan de andere kant loopt het ook niet super bij Brugge. Maar, ondanks de mindere prestaties werden er wel resultaten behaald. 6/6 tegen Genk en Seraing en doorstoten in de beker, daar hadden ze vooraf voor getekend. Geen enkele Clubsupporter zal klagen als er een resultaat gehaald wordt in Parc des Princes.

Ben jij benieuwd wat het team van Betmanbegins nog denkt over deze wedstrijd? Of zoek je meer wedtips voor andere wedstrijden in de Champions League? Volg dan zeker de Facebook groep en het Telegram-kanaal van de Betman Tippers! Elf zeer professionele sportgokkers staan er klaar om jou gratis te voorzien van mooie wedtips.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross