Analyse | Hoe pakten de weddenschappen van Betman uit?

Sportweddenschappen afsluiten is voor de meeste mensen een goede manier om de beleving van een sportwedstrijd van wat extra spanning te voorzien. Je kunt echter ook je hobby maken van sportweddenschappen en het tippen van sportweddenschappen, zonder dat je per se op een spannende wedstrijd zit te wachten. Dan word je Betman en worden je weddenschappen zo nu en dan onder de loep genomen om te kijken hoe je het er vanaf hebt gebracht.

Het helpt om echt een goede kijk op de werking van een bookmaker te hebben. Een Aziatische bookmaker vindt het niet zo erg wat de uitslag van een bepaalde wedstrijd is. Zij hanteren een ‘Follow-The-Money’ visie. Als er veel wordt ingezet op team A, is dit een teken voor de bookmaker dat de odds te hoog zijn. Ze zullen de odds op team A laten dalen en de odds op team B verhogen. Hierdoor worden spelers aangemoedigd om op team B in te zetten. Dit blijven Aziatische bookmakers doen zodat hun financiële positie steeds in balans blijft. Door een winstmarge te verrekenen in de odds maakt het voor hen in principe niet uit welk team wint. Zo kan je lezen hoe de Aziatische bookmaker Pinnacle te werk gaat.

Voor de wedkantoren in Europa gaat deze stelling overigens niet op. Ook zij zullen de odds aanpassen afhankelijk van de wedpatronen van andere spelers, maar in mindere mate. Europese bookmakers hebben wel degelijk een financiële positie. Betman focust zich op het verslaan van de Europese bookmakers. Hij heeft als voordeel dat hij als geen ander weet hoe er op de burelen van een sportwedkantoor gedacht en gehandeld wordt. Hij heeft namelijk jaren voor een bookmaker gewerkt.

De strategie bij online wedden

Betman en andere tippers hebben een aantal spelregels opgesteld voor hun wedstrategie. Het belangrijkste om uit te leggen is dat er ingezet wordt aan de hand van units en niet op basis van Euro’s. Een unit is 0,2% van de bankroll van de speler. Klein rekenvoorbeeld ter verduidelijking:
een speler heeft op een bepaald moment een bankroll van 1.000 euro. 0,2% hiervan is twee euro. Elke unit waarmee Betman aanraadt in te zetten is derhalve twee euro. Wanneer hij drie units aanraadt, zal de speler in kwestie dus 6 euro inzetten.

De geluksfactor speelt op korte termijn nog steeds een grote rol bij sportweddenschappen. Door je inzet te verlagen als je bankroll daalt, is de kans kleiner om je bankroll te verliezen. Je zal ook hogere bedragen inzetten bij een stijgende bankroll. De strategie laat je dus toe om op een verantwoorde manier je bankroll te laten groeien. Bekijk hieronder een video met meer informatie over bankroll management.

Betman maakt winst op sportweddenschappen

Laten we de parameters van de analyse eerst uiteen zetten. Betman is op 1 januari 2020 begonnen met het inzetten op sportwedstrijden waarvan de odds en de winstkansen hem aanspraken. De allereerste weddenschappen die Betman plaatste waren op de wedstrijd Arsenal – Manchester United uit de Britse Premier League. Deze wedstrijd werd gespeeld op nieuwjaarsdag en Betman zette in op twee weddenschappen. De eerste weddenschap was dat Arsenal de wedstrijd zou gaan winnen. De tweede weddenschap was dat er meer dan 2.5 doelpunt gescoord zou gaan worden in het Emirates Stadium in London.

Arsenal won de wedstrijd met 2-0 en bracht daarmee de eerste winst in het laadje voor Betman. Met odds van 3,00 boekte hij een mooie winst op deze weddenschap. Helaas moest hij een gedeelte van die winst ook weer afgeven doordat zijn voorspelling dat er vaker dan twee keer gescoord zou worden niet juist bleek. Per saldo echter wel een positief resultaat voor Betman.

De Premier League is één van de topvoetbalcompetities in de wereld en de competitie wordt door veel mensen gevolgd. Ook door veel sportgokkers. Dit maakt de Premier League een interessante competitie voor bookmakers. Er zijn veel bookmakers op het internet te vinden waar je weddenschappen op de Premier League af kunt sluiten. Dat blijkt ook uit de diversiteit van het aanbod van weddenschappen.

De meeste sportwedkantoren bieden meer dan honderd verschillende weddenschappen per wedstrijd aan. Die weddenschappen hebben te maken met de uitslag van de wedstrijd en de opbouw van die uitslag, zoals het voorspellen van de ruststand of in welke helft meer doelpunten gescoord worden. Het kunnen ook weddenschappen op statistieken zoals het aantal corners, het aantal vrije trappen of het aantal gele en/of rode kaarten zijn.

Ook kunnen er weddenschappen afgesloten worden op individuele spelers zoals wie het openingsdoelpunt of juist de winnende goal maakt, welke speler een penalty benut of een gele kaart krijgt. Dat zijn allemaal weddenschappen waar je op in kunt zetten.

De Premier League is niet alleen als competitie bijzonder interessant voor bookmakers. Ook als marketingplatform weten de sportwedkantoren de weg naar de Premier League te vinden. Maar liefst acht van de twintig clubs in hoogste Engelse voetbaldivisie worden gesponsord door een bookmaker. Doordat kleinere clubs door de sponsoring van onder andere bookmakers over grote budgetten kunnen beschikken, zorgt ervoor dat het niveauverschil in de competitie ietwat nivelleert.

Hoge gemiddelde odds bij online wedden

Betman heeft verre van alle tips juist. In de maanden februari en maart, wanneer de competitie tijdelijk wordt stilgelegd vanwege de uitbraak van het Coronavirus, slaat Betman vaker de plank mis dan dat hij een weddenschap wint. Betman selecteert zelden voor de hand liggende weddenschappen. Doelpuntenmaker, kaarten van een speler zijn populaire weddenschappen in het assortiment van Betman, ook wel de nichemarkten genoemd. Dit zijn wedmarkten die vaak relatief hoge odds hebben. Het gaat vaak gepaard met een lagere winstkans. Bij hoge odds moet je natuurlijk minder weddenschappen winnen om alsnog winstgevend te zijn.

Betman scoort in de Serie A

Op 17 februari staat de teller van Betman op 58 weddenschappen. Van dit aantal won hij er 25, verloor hij er 27 en werden er 6 ongeldig verklaard. Het saldo op de Betman rekening staat op dat moment op een winst van 35,45 units.

Bij de Serie A wedstrijd AC Milan – Torino waagt hij een gokje op een hoofdrol voor de Servische spits Ante Rebic. Betman voorspelt een doelpunt van deze aanvaller én een overwinning van AC Milan. Met odds van 25,00 kan Betman zijn rekening flink spekken als zijn voorspelling juist blijkt te zijn.

Betman gokt 3 units en scoort een flink rendement. AC Milan wint inderdaad de wedstrijd met 1-0 en het enige doelpunt van de wedstrijd wordt daadwerkelijk gescoord door Rebic. Het saldo op de rekening van Betman neemt direct toe van 35,45 naar 107,45 units winst.

Winning streak in maart

In maart boekt Betman een mooie winning streak van 18 weddenschappen die winnend worden afgesloten. Deze weddenschappen sloot Betman af op e-sports voetbalwedstrijden en darts wedstrijden. Daarbij zet Betman niet alleen in op de winnende speler, maar ook op weddenschappen als welke speler de meeste 180 scores zal gooien en een aantal under/over weddenschappen op het totaal aantal 180 scores. Well done, Betman!

Betman vervolgt dit succes met nog een aantal aansprekende correcte voetbalvoorspellingen. Een doelpunt van Jean Paul Van Hecke, een Belgische centrale verdediger van eerste divisionist NAC Breda, in de halve finale van het Nederlandse bekertoernooi levert een mooi rendement van 600% op.

Het 2-2 gelijkspel tegen KRC Genk en KV Oostende in de Jupiler Pro League zorgt er eind september voor dat de rekening van Betman door de barrière van 200 units winst gaat. De voorspelling van meer dan 2.5 doelpunt in de wedstrijd was goed voor de winst.

Op 2 december 2020 bereikt de rekening van Betman zijn voorlopige hoogtepunt. Door een winnende weddenschap van twee euro op een gele kaart voor middenvelder Verratti van Paris Saint Germain in de Champions League wedstrijd tegen Manchester United stijgt het saldo op de Bet-account naar 255,07 units winst. Betman heeft 352 weddenschappen nodig gehad om tot dat saldo te komen.

Deze analyse eindigt met een saldo van 241,48 units winst op de Betman-rekening. Dit komt overeen met een rendement van 29,01%. Per honderd euro dat is ingezet op Betman tips, hadden spelers gemiddeld €29,01 winst gehad. In totaal heeft Betman 399 tips gegeven. Als men 20 euro per tip had ingezet, was er in totaal €7,980 ingezet op de tips. Met een rendement van 29,01% betekent dit een winst van €2,315. Niet slecht voor gratis tips, als je het ons vraagt.

Een sure thing, een weddenschap met succesgarantie, bestaat namelijk niet in de sport. Een balletje kan altijd raar rollen en het blijft presteren naar de menselijke maat. Ook al zijn historische resultaten een belangrijke indicatie voor succes in de toekomst, geen enkele tipper kan positieve resultaten in de toekomst garanderen.

Betman en zijn Robins

Net zoals Bruce Wayne navolging kreeg in zijn strijd tegen de criminaliteit in Gotham City, krijgt ook onze Betman handlangers. Voorspellers die in navolging van Betman systematisch inzetten op sportweddenschappen.

De eerste navolger, heet daadwerkelijk Robin en startte in juni met het inzetten op sportweddenschappen. Zijn eerste inzet was twee euro op een wedstrijd uit de Russische competitie. Van zijn eerste acht weddenschappen won Robin er zeven. Hij boekte binnen enkele dagen met kleine inleggen, 9,14 units winst. Dat is bijna het dubbele rendement dan Betman zelf behaalde met zijn totaliteit aan weddenschappen.

Dit is eens te meer een voorbeeld van statistieken die over een langere termijn bekeken moeten worden om ze op waarde te schatten. Wanneer we Robin afvlaggen op dezelfde datum als Betman zien we dat hij 70 bets geplaatst heeft en een saldo van 7,36 units winst op zijn rekening heeft staan. Het verschil met Betman zit ‘m in het risicoprofiel van de weddenschappen. In het eerste half jaar van zijn sportwedactiviteiten zet Robin kleine bedragen in op kleine odds. Hogere winstwaarschijnlijkheid versus een kleiner rendement.

Daarnaast speelt pech een rol. Een goed voorbeeld daarvan is een weddenschap op de voetbalinterland tussen Luxemburg en Azerbeidzjan. De bookmaker bood odds aan van 18,00 op een doelpunt van Danel Sinani, een aanvaller van Luxemburg. De bookie vond een doelpunt van deze spits onwaarschijnlijk, maar vergat daarbij dat Sinani de aangewezen speler is om bij Luxemburg de strafschoppen te nemen. Mooie odds om een unit op de gokken. Robin leek daadwerkelijk een grote winst te gaan boeken toen Luxemburg op slag van rust een strafschop kreeg. Helaas voor Robin miste Sinani de penalty, eindigde de wedstrijd doelpuntloos en was hij zijn unit kwijt.

Bram & Max

Een tweede Robin is het duo Bram en Max. Deze voetbalwedders sloten in september aan en hadden na 66 weddenschappen waarvan ze er 41 verloren een negatief saldo van 1,16 units toen ze 4 units inzetten op een doelpunt van Wolverhampton Wanderers middenvelder Rúben Neves in het duel met Brighton & Hove Albion. Niet alleen moest deze Portugese international scoren, hij moest dit bovendien doen van binnen het strafschopgebied van de tegenstander. Op deze weddenschap stonden odds van 46.

Groot was de vreugde met het duo toen Wolves één minuut voor rust een strafschop kreeg en Neves raak schoot. In één klap hadden Bram en Max 180 euro verdient met een weddenschap en was hun negatieve saldo als sneeuw voor de zon verdwenen.

De gemiddelde odds van de tips van Bram & Max zijn 6,84. Door deze risicovolle weddenschappen zal je vele kleine verliezen hebben en enkele grote winsten. Sommigen vinden dit heel leuk, anderen dan weer niet. Hun totale resultaat van 157,66 units winst toont wel aan dat hun strategie lijkt te werken.

Dutchman

In november sloot tipper Dutchman aan. Deze sportwedder specialiseert zich in het Nederlandse voetbal en staat op 15,54 units verlies. Het komt overeen met een rendement van -10,64%. Dutchman heeft in totaal 79 tips gegeven, wat vrij weinig is. Om een goed beeld te hebben van de kwaliteit van een tipper heb je veel meer weddenschappen nodig. Dit geldt uiteraard ook voor tippers die op korte termijn een positieve balans kunnen voorleggen. Ondanks het negatieve rendement, zijn we er nog steeds van overtuigd dat Dutchman op lange termijn winstgevend zal zijn. Update: Dutchman geeft niet langer tips in de Betman-community.

Don

De laatste tipper is Don, maar hij is pas eind januari 2021 aangesloten. Hij heeft 10 tips gegeven waarbij er een winst van 6,93 units is geboekt. Het komt overeen met een rendement van 25,67%. Zoals eerder gezegd, moet je tippers altijd op lange termijn beoordelen. Deze resultaten zijn een zeer goede start, maar kunnen nog sterk wijzigen in de toekomst.

Conclusie

Sportwedden blijft cherry picking tussen hoge gemiddelde odds, lage winrates incalculeren en voldoende rendement maken op de bets die wel vallen. Een hoge win rate op lage gemiddelde odds kan immers onder aan de streep minder rendement opleveren dan een lage winrate met hoge odds. Echter, om de waarde van units te verhogen is het een goede strategie om rendement te realiseren. Immers, de hoogte van de bankroll bepaalt de waarde van de units.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross