Wedmarkten verschillen vaak per bookmaker, waarom?

Verschil In Wedmarkten Bij Sportsbetting

Een volger stelde de vraag waarom sommige weddenschappen worden aangeboden door sommige bookmakers en door andere dan weer niet. Dat is geen onbelangrijke informatie om online wedtips te leren vinden.

Financiën bookmakers

De belangrijkste reden hiervoor is, zoals zo vaak, het financiële aspect. Het aanbieden van wedmarkten kost geld. Er moet een algoritme worden ontwikkeld om de odds van die wedmarkt te bepalen. Bovendien moet er een odds compiler deze wedmarkt in de gaten houden en de nodige aanpassingen maken. Voor populaire wedmarkten zijn deze kosten voor elke bookmaker een goede investering omdat de omzet op de wedmarkt hoog genoeg is om de kosten te dekken. Dat is ook de reden waarom elke bookmaker wedmarkten zoals 1x2, over/under aantal doelpunten, etc aanbieden.

De kosten om de odds te bepalen, is voor elke bookmaker ongeveer dezelfde. De omzet die ze maken op een bepaalde wedmarkt is dit echter niet. Bij het aanbieden van een minder populaire weddenschap zal een grote bookmaker een veel grotere omzet hebben dan een kleinere bookmaker. De kosten van het aanbieden van de wedmarkt zal dus veel sneller gedekt zijn bij grote bookmakers. 

Grootte odds provider

Toch is de grootte van de bookmaker niet de belangrijkste factor. De grootte van de odds provider is relevanter. Er zijn vele bookmakers met een uitgebreid aanbod aan wedmarkten ondanks dat ze een klein marktaandeel hebben in de sector. De reden is dat vele bookmakers de odds niet zelf bepalen. Ze betalen meestal simpelweg commissie aan een odds provider om de odds aan te leveren. De odds provider biedt haar diensten namelijk aan bij verschillende bookmakers. Hierdoor gaat de odds provider omzet genereren op de wedmarkt bij verschillende bookmakers waardoor de kosten van het aanbieden van de wedmarkt sneller is gedekt.

Type wedstrijd

Het gaat vooral om de balans tussen de kosten van het aanbieden van de wedmarkt en de omzet die er wordt op gegenereerd. Dat is ook de reden waarom er bij populaire wedstrijden meer wedmarkten beschikbaar zijn. De bookmakers gaan meer omzet genereren op een minder populaire wedmarkt in een Champions League-wedstrijd dan voor een wedstrijd in de Nederlandse tweede klasse. Soms is het dus beter om je te specialiseren in mindere bekende competities. Hoe je deze strategie het best kan aanpakken lees je hier.

Risico bookmakers

Naast de balans tussen de kosten en omzet is ook het risico een belangrijke factor. Het is namelijk moeilijker om nauwkeurige odds te bepalen voor minder populaire wedmarkten. De eerste reden is dat niet elke bookmaker die wedmarkt zal aanbieden waardoor odds compilers de odds kunnen vergelijken met minder concurrenten. Bovendien kunnen odds compilers minder tijd spenderen aan het manueel corrigeren van minder populaire wedmarkten. Hun focus ligt op de populaire wedmarkten omdat daar het meeste omzet op wordt gegenereerd. Doordat het moeilijker is om de odds van minder populaire wedmarkten juist in te schatten, brengt dit uiteraard financiële risico's met zich mee. Sommige bookmakers zijn meer of minder bereid om deze risico's te nemen waardoor de wedmarkten die ze aanbieden verschillen. 

Marketing strategie bookmakers

Een laatste factor is de marketingstrategie van een bookmaker. Ook al dekt de omzet op de wedmarkt de kosten van het aanbieden van de wedmarkt niet, sommige bookmakers zullen de wedmarkt toch aanbieden. Het aanbieden van vele wedmarkten kan namelijk een efficiënte manier zijn om spelers aan te trekken.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross