Voetbalgokken op minder populaire wedstrijden of wedmarkten

Voetbalgokken

De kunst van het sportgokken is om je niet enkel te beperken tot de populaire weddenschappen. Van een standaard 1x2 sportweddenschap op de Eredivisie wordt de gemiddelde bookmaker niet meer warm of koud. De bookmakers willen per wedstrijd meer wedstrijden en wedmarkten aanbieden waarmee dieper op de wedstrijd ingegaan kan worden en waardoor er meer ingezet op bepaalde wedstrijdsituaties gaat worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voetbalgokken op balbezit, doelpuntenmaker en schoten op doel.

Kracht van minder populaire wedstrijden/wedmarkten

Net als andere bedrijven hebben bookmakers als doel winst maken. Lees dit artikel om te weten hoe bookmakers precies winst maken bij voetbalgokken. Ze stemmen hun investeringen af op de competities. Op de grote competities zoals de Premier League en Champions League lopen bookmakers een groter risico. Als ze daar een fout maken in de odds, zullen veel spelers op die weddenschap inzetten. Dat kan al snel leiden tot grote verliezen. Het mag dan ook niet verwonderen dat ze veel geld en tijd spenderen om de odds zo nauwkeurig mogelijk te maken. Daarnaast is er over de topcompetities ook veel meer informatie beschikbaar, wat een nauwkeurige inschatting van de odds makkelijker maakt.

Logischerwijze lopen bookmakers een lager risico bij kleinere competities als de tweede klasse, vrouwenvoetbal, reservecompetities, enz. De financiële gevolgen zullen veel kleiner zijn als bookmakers een fout maken. Daardoor zullen ze minder tijd en geld spenderen om die odds nauwkeurig in te schatten. Bovendien is er voor de minder populaire wedmarkten of wedstrijden ook beperkte informatie beschikbaar. Daardoor heb je als speler meer kans om de bookmakers op dit terrein te kunnen verslaan.

Het is onmogelijk bij voetbalgokken om op elk gebied sterker te staan dan de bookmakers. Maar als speler heb je het voordeel dat bookies odds moeten aanbieden, maar jij geen weddenschappen moét plaatsen. Het is als speler dus wel verstandig om je te specialiseren in een bepaalde sport of competitie. Door die focus ben je in staat om in je vakgebied sterker te staan dan de bookmakers. Moet je nog een keuze maken waarop je focust? Kies dan voor een minder populaire sport of competitie en bij voorkeur voor een niche wedmarkt of wedstrijd. Zo is het makkelijker om bookmakers te slim af te zijn.

Bookmakers weten ook dat ze de bal regelmatig misslaan op de minder populaire wedmarkten. Dit risico gaan ze opvangen door een hogere winstmarge te verrekenen in hun odds. Ondanks de hogere winstmarge, liggen er nog steeds vele opportuniteiten.

Tip: Het is makkelijker om bookmakers te verslaan op minder populaire competities

Een praktisch voorbeeld bij voetbalgokken

In wat volgt zullen we de moeilijkheden van de “1X2-wedmarkt” bespreken: waarom is het zo lastig om winstgevend te wedden op dit type wedmarkten? Wat zijn de struikelblokken en waarom vind je erg lastig goede wedtips? Als type-voorbeeld nemen we de Premier League, de meest populaire voetbalcompetitie ter wereld. Maar helaas staat populariteit vaak haaks tegenover winstgevendheid.

De titelstrijd tussen Manchester City en Liverpool

Al enkele seizoenen zijn deze 2 teams bijzonder dominant in de Premier League: in de laatste 4 jaar ging de titel driemaal naar City, eenmaal naar Liverpool. Net als in het seizoen 2018-2019 lijkt het dit jaar op een bijzonder spannende ontknoping aan te komen. Op het moment van schrijven tellen beide ploegen evenveel punten, maar Manchester City heeft wel nog een wedstrijd op bezoek bij Wolverhampton tegoed.

Tabelpremierleague

In zo’n spannende titelstrijd wordt er onder voetballiefhebbers vaak duchtig gediscussieerd over de aankomende wedstrijden. Welke club zal er nu uiteindelijk aan de haal gaan met de titel? Veel liefhebbers plaatsen al graag eens een weddenschap op dit soort wedstrijden, vooral wanneer de spanning te snijden is. Maar kan dit ook op een winstgevende manier?

Het hoeft geen betoog dat de Premier League een bijzonder populaire competitie is. Per wedstrijd worden er miljoenen euro’s ingezet! De meest populaire manier van weddenschappen is met voorsprong de 1X2-wedmarkt, waarbij je kiest voor een overwinning van de thuisploeg, een gelijkspel of een overwinning van het uitspelende team.

Helaas is deze wereldwijde populariteit allesbehalve een voordeel voor de sportwedder. Bookmakers hebben door deze hoge graad van interesse en mediatisering erg veel informatie in handen om hun odds tot in de perfectie te gaan bepalen. Vaak zal je ook zien dat deze odds bij verschillende bookmakers erg dicht bij elkaar liggen. Hierdoor is het als sportwedder bijzonder lastig om value te vinden bij dit soort weddenschappen. In heel uitzonderlijke gevallen - bijvoorbeeld wanneer het nieuws van een voedselvergifitiging bij ploeg X nog niet verrekend is in de noteringen - kan je interessante odds vinden, maar in de meeste gevallen zijn de bookmakers hierbij gewoonweg sneller dan jou.

Onze tippers geven het goede voorbeeld

Het team van Betmanbegins zal dus – zeker voor de erg populaire competities zoals de Premier League – vaker één van de minder gebruikelijke wedmarkten opzoeken om winstgevende weddenschappen te tippen. Denk maar aan de vele successen in verband met nieuwe penaltynemers en niet-aangepaste noteringen bij de bookmakers!

Onlangs bewezen Bram & Max dat wanneer je een goeie analyse kan combineren met kennis er zelfs in de Premier League winst gemaakt kan worden. Door de erg jammerlijke omstandigheden zagen ze value in bovenstaande weddenschap en die bleek terecht. Ronaldo scoorde en pakte een kaart, goed voor een notering van maar liefst 11.00!

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross