Pinnacle odds

Het begrijpen van Pinnacle is cruciaal om succesvolle wedtips te vinden. Je hebt misschien al weleens gehoord van de bookmaker ‘Pinnacle’. Als Nederlander of Belg is het niet mogelijk om bij Pinnacle in te zetten, maar toch willen wij in dit artikel meer informatie geven over deze bookmaker. Er wordt besproken waarom Pinnacle belangrijk is en vooral, hoe je Pinnacle kan gebruiken om succesvol te wedden.

Efficiënte odds van Pinnacle

Ervaren spelers hebben over het algemeen accounts bij meerdere bookmakers. Het voordeel hiervan is dat je altijd de beste odds kunt spelen. Het verschil tussen odds van 2.00 en 2.05 lijkt misschien klein maar op lange termijn kunnen deze verschillen betekenen of je winstgevend bent of niet. Wij adviseren dan ook zeker om accounts te openen bij verschillende bookmakers zodat je altijd de hoogste odds kunt spelen.

Terug naar Pinnacle, waarom zijn zij zo belangrijk? Naar onze mening zou je altijd de odds van Pinnacle in rekening moeten brengen in je beslissing om een weddenschap al dan niet te plaatsen. Plaats je een weddenschap op lagere odds dan Pinnacle, dan is de kans groot dat je op lange termijn verlies gaat maken met deze weddenschap.

Als voorbeeld, stel er wordt een wedstrijd gespeeld tussen PSG en Real Madrid. In de trein ontvang je een pushbericht dat Messi geblesseerd is. Wanneer je thuiskomt, zoek je logischerwijs naar de bookmaker met de hoogste odds voor Real Madrid. Op dat moment zijn de hoogste odds voor Real Madrid 4.00 bij één van jouw bookmakers. Zou je deze weddenschap moeten spelen? Het is vaak lastig inschatten of een weddenschap op lange termijn winstgevend is of niet, ook al heb je de informatie dat Messi geblesseerd is. Wij raden aan om de odds van 4.00 te vergelijken met de odds van Pinnacle. Zijn de odds bij Pinnacle lager dan 4.00? Dan is het waarschijnlijk een goede weddenschap om te spelen. Zijn de odds hoger dan 4.00 bij Pinnacle? Dan kun je de weddenschap beter overslaan.

Winstmarge van Pinnacle

Waarom worden de odds van Pinnacle beschouwd als de meest efficiënte? Allereerst zijn de odds van Pinnacle één van de hoogste van alle bookmakers. Op sommige markten bieden ze een payback van 98% - 99% aan. De winstmarge van de bookmaker bedraagt slechts 1 à 2%. Een gemiddelde speler verliest dus maar 1 of 2 euro voor elke 100 euro die hij/zij inzet. De payback bij andere bookmakers ligt vaak een stuk lager, bijvoorbeeld op 95%. Hoe hoger de payback, hoe sneller een speler geneigd is om in te zetten bij een bookmaker. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt in het nieuws, bijvoorbeeld Messi speelt niet mee, dan zullen spelers eerder geneigd zijn om in te zetten bij Pinnacle. Zij hebben namelijk vaak de hoogste odds.

Maximale inzet bij Pinnacle

Er zijn een aantal andere bookmakers met een gelijkaardige payback dan Pinnacle. Het grote verschil ligt in de maximale inzet die je kunt inzetten bij de verschillende bookmakers. Hoe hoger de maximale inzet bij een bookmaker, hoe correcter de odds zullen zijn. Pinnacle heeft de hoogste maximale inzet van alle bookmakers en daardoor kan alle informatie worden verwerkt in de odds. Als een speler erg veel vertrouwen heeft in een weddenschap, zal hij/zij een groot bedrag willen inzetten. Als de maximale inzet dan erg laag is, zal hij/zij niet het gewenste bedrag kunnen inzetten. Hierdoor zal dus ook niet alle informatie (het vele vertrouwen) in de odds worden verwerkt.

Pinnacle's 'Follow the money’-strategie

De hoge payback en de hoge inzet mogelijkheden maken dat Pinnacle efficiënte odds heeft. Maar er is nog een andere reden. Pinnacle gebruikt namelijk een soort ‘follow the money’-strategie. Als een speler inzet op een bepaalde weddenschap, dan zal Pinnacle direct de odds op deze weddenschap verlagen. Hoe meer geld een speler inzet, hoe groter de correctie zal zijn die Pinnacle doet. Op deze manier wordt de informatie die spelers geven (namelijk inzetten op een weddenschap) direct in de odds verwerkt. Het gevolg hiervan is dat de odds van Pinnacle snel aangepast worden nadat een nieuwsbericht wordt gepubliceerd. Als speler kun je er dus vanuit gaan dat de odds van Pinnacle bijna altijd correct zijn.

De andere bookmakers corrigeren ook de odds wanneer er grote bedragen op een bepaalde weddenschap worden ingezet. Het corrigeren van de odds gebeurt bij andere bookmakers echter gedeeltelijk manueel, een odds compiler (persoon die de odds berekent) zal zelf de aanpassingen maken. Deze odds compiler moet echter met veel factoren rekening houden. Bijvoorbeeld, de noteringen bij andere bookmakers, zijn eigen inzichten op de wedstrijd, de marketingstrategie van de bookmaker et cetera. Door het manuele proces kan het een tijd duren vooraleer de odds worden gecorrigeerd. Bij Pinnacle wordt er alleen gekeken naar de geldstromen en hun algoritmes bepalen automatisch hoeveel de odds moeten dalen of stijgen. Lees dit artikel als je meer wil weten over hoe odds precies tot stand komen.

Business model Pinnacle

Maar hoe kan Pinnacle geld verdienen als de payback zo hoog is? Het business model van Pinnacle is vooral ingericht op spelers met hoge inzetten. De procentuele marge die Pinnacle verdient zal relatief laag zijn ten opzichte van andere bookmakers maar het ingezette bedrag door spelers is erg hoog. Op deze manier differentieert Pinnacle zich in de markt en maakt het bedrijf een uitstekende winst. Het business model van bekende bookmakers is erg verschillend. Zij focussen zich op een hoge marge door spelers naar bijvoorbeeld combinatieweddenschappen te pushen. Echter, de inzetten van deze spelers zijn ook relatief laag.

Winstgevend door Pinnacle?

De vraag rijst dan ook of je winstgevend kan zijn door simpelweg in te zetten aan odds die hoger zijn dan Pinnacle? Het antwoord hierop is ja. Als de odds van één van jouw bookmakers veel hoger is dan bij Pinnacle, ga je wellicht op lange termijn winst maken. Veel spelers hebben dit in het verleden dan ook gedaan omdat het een makkelijke manier is om een bankroll op te bouwen. Het nadeel hiervan is echter dat bookmakers deze strategie inmiddels ook door hebben. Wanneer zij merken dat jij enkel op odds inzet die hoger zijn dan Pinnacle, zullen deze bookmakers je accounts limiteren.

Heeft Pinnacle altijd gelijk of zijn de odds soms ook fout?

Zijn de odds van Pinnacle dan altijd correct? Neen, in sommige gevallen zullen de odds van Pinnacle niet helemaal correct zijn, of in andere woorden: niet alle beschikbare informatie zit in de odds verwerkt. Echter, de odds van Pinnacle zullen vrijwel altijd de meest correcte zijn. Wanneer je dus wilt weten of een weddenschap op de lange termijn winstgevend is, kun je dus best nog altijd naar de odds van Pinnacle kijken.

Dit zal vooral het geval zijn wanneer er sprake is van wedstrijden in de lagere divisies. Specialiseren in minder populaire competities is meestal veel interessanter dan wedden op verschillende populaire competities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reservecompetitie van de Jupiler Pro League of de Tweede Divisie in Nederland. Aangezien over deze wedstrijden weinig informatie beschikbaar is, zullen de odds in sommige gevallen niet correct zijn. Echter, wanneer spelers bepaalde weddenschappen plaatsen omdat de odds niet correct zijn, zullen de odds zich snel corrigeren naar de juiste prijs.

Aangezien Pinnacle niet in alle landen hun product aanbiedt door lokale regelgeving, kunnen Nederlandse en Belgische spelers niet direct inzetten bij Pinnacle. Ook bij bepaalde andere bookmakers kun je geen account openen als Nederlander of Belg. Hierdoor kun je een weddenschap niet altijd tegen de best mogelijke odds in de markt plaatsen. Je bent dan dus veroordeeld om bij een bookmaker te spelen waar je wel een account kunt openen. Hoewel de vuistregel is dat je in principe geen weddenschappen moet spelen met odds die lager liggen dan bij Pinnacle, zijn er zeker uitzonderingen op deze regel.

Stel dat je een bepaalde competitie intensief volgt en vermoedt dat de coach de volgende wedstrijd de beste spelers rust gaat geven. De kans is dan groot dat bookmakers deze informatie nog niet in hun odds hebben verwerkt. Vaak zijn initiële odds van bookmakers namelijk vooral gebaseerd op statistieken. Het zou dan nog steeds winstgevend kunnen zijn op lange termijn om odds te spelen die lager liggen dan Pinnacle, aangezien direct spelen bij Pinnacle niet mogelijk is voor Nederlanders en Belgen. Odds van 1.75, terwijl Pinnacle een odd van 1.78 heeft, hoeft dus niet altijd te betekenen dat je de weddenschap niet moet spelen.

Pinnacle conclusie

De conclusie van dit artikel is dan ook dat de odds van Pinnacle een belangrijke factor moeten zijn bij het plaatsen van je weddenschappen. Al zijn er ook uitzonderingen waarbij de odds van Pinnacle niet (helemaal) correct zijn. Laat de odds van Pinnacle dus zeker niet allesbepalend wanneer je een weddenschap wil plaatsen, maar vergeet ze anderzijds ook zeker niet in rekening te brengen.

Speel je graag je weddenschap aan de hoogste odd? Check dagelijks wedtips via de Betmanbegins tipper app. Enkel weddenschappen met de hoogste odds worden aangeraden door expert tippers!

In dit artikel leggen we uit hoe je concreet te werk kan gaan om interessante wedtips te vinden door gebruik te maken van Pinnacle en de Betfair exchange.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross