Wedden op het EK voetbal - Zweden

“The return of God”, een sprookje van wel heel korte duur. Eind maart streek de Zweedse God weer neer op Zweedse velden, voor de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Het EK was het eerste doel, maar een knieblessure gooit roet in het eten.


Kwalificatie EK voetbal

De kwalificatie van Zweden liep niet van een leien dakje. Het moest de concurrentie aangaan met Noorwegen en Roemenië in de strijd om de tweede plek. De eerste plek ging namelijk vlot naar Spanje, die ze in de groepsfase weer treffen. De Zweden speelden tweemaal gelijk tegen het Noorwegen van Haaland, en wonnen tweemaal van Roemenië.

Alle kwalificatiewedstrijden werden overigens zonder Zlatan afgewerkt. Zo hadden ze dus zeker nog een wapen achter de hand. Met twee assists leidde hij Zweden naar een voorlopige eerste plek in de groepsfase van de Nations League. Maar ze toonden dus dat ze het zeker ook zonder de Zweedse God kunnen.

Team

Bondscoach Andersson is niet aan zijn proefstuk toe met de nationale ploeg. Sinds juni 2016 staat hij aan het roer van de Zweedse nationale ploeg. Automatismen, tactieken en opstellingen zijn door en door ingesleten bij de huidige kern. Het feit dat een nationale ploeg weinig samenkomt, wordt opgevangen door hun jarenlange samenwerking.

Een 4-4-2 opstelling is vaak waar Andersson naar grijpt. De breedte wordt zo perfect benut, vindt hij. Voorin worden Zlatan en Isak uitgespeeld als speerpunten. Zlatan zal bij afwezigheid vervangen worden door Berg. Forsberg, Claesson of Kulusevski zorgen voor de creativiteit en toevoer. Achterin steunt alles op Lindelof en de ervaren Lustig.

Ones to watch


Zlatan Ibrahimovic:
We beginnen met de meest opvallende afwezige: de Zweedse God. Ondanks zijn afwezigheid kwalificeerde Zweden zich vrij vlot, maar zijn aanwezigheid zou toch voor extra steun zorgen. Zlatan beleefde een sterk seizoen bij AC Milan, met 15 doelpunten in 19 wedstrijden. Wie weet raakt hij toch nog klaar.

Weddenopekvoetbalzwedenibrahimovic

Victor Lindelof: Lindelof is de sterkhouder achterin. Een resem minder bekende namen vult de defensieve linie op, naast de speler van Manchester United. De 26-jarige Zweed was dit seizoen een vaste waarde bij United, en zal dat ritme goed kunnen gebruiken op het EK.

Emil Forsberg: Wie de Bundesliga volgde, zal deze man uiteraard kennen. Forsberg speelde een sterk seizoen bij Leipzig, en toonde zich als talisman op moeilijke momenten. Met 7 doelpunten en 5 assists kan hij mooie statistieken voorleggen om de Zweedse ploeg in juni naar de knock-outs te loodsen.

Wedtips EK voetbal

Aan kwaliteit voorin is geen gebrek, maar de vraag is dus voornamelijk of Zweden het achterin voldoende weet dicht te houden. Bij het plaatsen van sportweddenschappen is ook de verdediging uiteraard iets waar rekening mee gehouden moet worden. Daardoor zou je vastpinnen op de grote namen voorin bij Zweden je wel eens met een wrang gevoel kunnen achterlaten.

Een alternatief is om op de over/under markt te spelen bij wedstrijden van Zweden. Hun sterkte ligt voorin, waardoor ze dus vaak niet achterzakken tijdens de wedstrijd. Goals goals goals? Het zouden de go-to Toto tips of Unibet tips kunnen zijn bij Zweden.

Toto voorspellen is voor velen pittig, en wees er maar zeker van dat het voor wedstrijden van Zweden extra zwaar is! Gelukkig is er de Facebook-community waar iedereen informatie kan delen. Via deze link zal je op de hoogte zijn van het Zweedse elftal en nog veel meer!

Verder is Zweden weinig kansen toegedicht door de bookmakers om het Europees Kampioenschap te winnen dit jaar. Met odds van 76 staan ze in de middenmoot. De zware groepsfase zou wel eens het grootste struikelblok kunnen zijn, maar wat als ze zich daar weten door te slaan?

Mocht je zeker zijn van de groepsfase, dan kan je zo’n voetbalweddenschap spelen aan odds rond de 2.00! Een leuke verdubbelaar, die je wat extra geld kan opleveren voor de spannende knock-outs?

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross