Wedden op het EK voetbal - Spanje

‘Una formalidad’, zo zal iedere Spanjaard de groepsfase omschrijven. La Selección is torenhoog favoriet om als groepsleider door te stoten. De druk is hoog, want sinds het WK 2014 is Spanje niet meer de ploeg die een tegenstander doet trillen van angst.


Kwalificatie voor het EK

De kwalificatie van Spanje was minstens evenzeer een formaliteit. Met 26 punten uit 10 wedstrijden werd Spanje groepswinnaar, voor Zweden. Voetbaldwergen als Malta en Faeröer werden van de mat gespeeld. Ook Roemenië moest het met 5-0 ontgelden.

Tijdens de kwalificaties werd Spanje door onze tippers reeds gevolgd. De resultaten van die tips waren alvast sterk. Als je geen enkele Spaanse tip van onze tippers op komend EK wilt missen, dan is de Facebook-groep the place to be!

Team

Bondscoach Luis Enrique staat voor zijn eerste grote klus met de Spaanse nationale ploeg. Hij verving in 2018 Hierro, die op zijn beurt last-minute Lopetegui opvolgde voor het WK in Rusland. Luis Enrique kan voor het EK op een brede selectie rekenen, maar hakte toch enkele opvallende knopen door.

Opvallende afwezige in de selectie is de recordinternational Sergio Ramos. De 35-jarige verdediger van Real Madrid sukkelt het hele seizoen al met kwaaltjes. Het is voor het eerst sinds het EK 2004 dat Ramos niet in de selectie zit voor een groot toernooi. Zo zit er voor dit EK dus geen enkele speler van Real Madrid in de selectie.Opvallender wordt dat Laporte zijn vervanger is. De verdediger van Manchester City werd geboren in Frankrijk en kwam voor alle Franse jeugdselecties uit, maar was dankzij zijn Baskische roots ook beschikbaar voor Spanje.

Ones to watch


Alvaro Morata:
Een spits met twee gezichten, tot hij het Spaanse shirt draagt. Morata beleefde ups en downs bij Real, Atletico, Chelsea en Juventus. Van killerinstinct in de box, tot missers voor open doel. Maar één ding is zeker: Alvaro staat er wanneer Spanje speelt. De kopbalsterke Morata toonde zich zelfzeker in het Spaanse elftal, en veroverde zo de spitspositie.

Pedri: De Spaanse diamant. Amper 18 jaar oud, en toch één van de sterspelers bij de Spaanse ploeg. De parel van FC Barcelona ontpopte zich dit jaar helemaal. Zowel als aanvallend middenvelder als linksvoor kan deze jongen uit de voeten. Een waarde van 70 miljoen is allesbehalve overdreven voor dit talent.

Wedtips EK voetbal

Bij wedden op voetbal is inconsistentie van een ploeg een opportuniteit om bookmakers te verslaan. Spanje is tot op heden een ploeg die twee gezichten toont. In de groepsfase van de Nations League haalden ze de sloophamer boven tegen Duitsland, door met 6-0 te winnen. Maar drie dagen voor die overwinning, was een 1-1 gelijkspel het hoogst haalbare tegen Zwitserland. Ook in de kwalificatie voor het WK 2022 raakte La Roja niet voorbij Griekenland, en kon het pas in de slotminuten voorbij Georgië raken. Spanje kan een interessant land zijn om sportweddenschappen voor of tegen te plaatsen via een Asian Handicap.

De druk voor dit EK is torenhoog. Sinds het WK 2014 ging het in hoog tempo bergaf met het Spaanse elftal. Ze werden toen namelijk al in de groepsfase uit het tornooi geknikkerd. Nadien strandde Spanje op het EK 2016 en het WK 2018 tweemaal in de Achtste Finales. Er is op dit Europees Kampioenschap dus heel wat om recht te zetten. Interessant voor leuke Toto tips of Unibet tips dus!

Klaar voor een knalprestatie van Morata? Momenteel krijg je 20 keer je inzet als je voorspelt dat Morata de topschutter wordt dit EK. De groepsfase is alvast in zijn voordeel maar met Kane, Mbappe en Lukaku is er uiteraard stevige concurrentie.

Spanje is één van de favorieten om het Europees Kampioenschap te winnen dit jaar. Met odds van 10 staan ze op plek 5 bij de bookmakers. De relatief makkelijke groepsfase pleit in hun voordeel, maar hoe gaat het hen af in de knock-outs?

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross