Tippers Talk - Dutchman

Het is alweer tijd voor de achtste Tippers Talk. Voor deze editie hebben we dé expert van het Nederlandse voetbal! Hij tilde met zijn wedtips de community naar een nog hoger niveau. Vandaag leren we hem iets beter kennen in dit interview.

Dutchman, kan jij jezelf even voorstellen aan de lezers?

Ik ben Dutchman, een voetbaldier in hart en nieren. Ik voetbal zelf al sinds ik klein was en doe dit nog steeds met heel veel plezier. Als ik zelf niet aan het voetballen ben, ben ik bezig met andere voetbalgerelateerde activiteiten. Op een vrij moment tussen al die voetbalactiviteiten analyseer ik volop het Nederlands voetbal. Op vlak van studies rond ik binnenkort mijn studie Bedrijfskunde af. Ook gamen vind ik leuk om te doen, al doe ik dat tegenwoordig wel een stuk minder dan vroeger.

Sommigen onder jullie vragen zich waarschijnlijk af waarom ik niet onder mijn gewone naam tip, zoals heel wat andere tippers. De reden hiervoor is dat mijn mogelijkheden om door te groeien in het voetbal hierdoor verhinderd zouden kunnen worden. Hoewel die kans niet enorm groot is, vermijd ik toch liever ieder risico daartoe

Hoelang ben je al bezig met sportweddenschappen?

Ik ben inmiddels een goede 6 jaar bezig met Sports Betting. In het begin was dit vooral voor de lol met combinaties en funbets. Op een gegeven moment werd alles een stuk serieuzer toen ik ontdekte dat je op andere manieren wel winstgevend kon zijn met wedden op sport.

Op welke sporten ligt jouw focus/ expertise?

Mijn focus ligt uitsluitend op voetbal. Zoals mijn naam doet vermoeden, en eerder werd aangegeven, is vooral het Nederlands voetbal mijn expertise. Up-to-date blijven over één competitie kost onzettend veel tijd. Daardoor focus ik me enkel op Nederland.

Hierdoor ondervind ik vaak een voordeel tegenover de bookmakers. Zij moeten steeds odds aanbieden voor heel wat meer competities. Daar hebben wij als speler het voordeel dat wij kunnen kiezen waarop we wel of niet wedden. Zo kan je steeds winstgevende weddenschappen uitkiezen. Voor mij werkt deze tactiek het best om op lange termijn winstgevend te zijn.

Hoe pak jij verantwoord wedden aan?

Het hebben van een bankroll en het inzetten van vaste units is een must om op de lange termijn winstgevend te zijn. Je kan het belang van bankroll management niet onderschatten. Ik zorg ervoor dat ik een bepaald bedrag opzij zet voor sportweddenschappen. Dit is een bedrag die ik nergens anders voor nodig heb en dus ‘mag verliezen’ zonder consequenties.

Daarnaast probeer ik zo min mogelijk emotie te hebben bij het wedden. Dat zorgt ervoor dat ik geen weddenschappen uit frustratie inzet, of probeer om verloren geld terug te verdienen. Natuurlijk ben ik super blij als ik win, maar als ik verlies is er geen man overboord. Discipline is heel belangrijk als je wedden op de lange termijn vol en winstgevend wilt houden.

Hoe zie je de toekomst van ‘wedden op sport’ er volgens jou uit?

Dat is een lastige vraag, lacht Dutchman. Met de nieuwe regelgeving in Nederland is het voor Nederlanders moeilijker geworden om mooie sportweddenschappen met veel value te vinden. Ik denk echter dat de regels niet altijd zo streng zullen blijven. Naarmate de tijd vordert, zullen ook meer bookmakers beschikbaar komen. Door die concurrentie zullen de bookmakers wel moeten innoveren. Vanaf nu zal het dus alleen nog maar rooskleuriger worden, althans dat hoop ik.

Wat was jouw beste tip? Is er één tip die je maar niet kan vergeten?

Dat was denk ik vorig jaar in de bekerwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NAC. NAC kampte destijds met een corona uitbraak. Hierdoor moest de hele selectie in quarantaine en konden ze niet trainen. Voor de wedstrijd tegen de Eagles speelden ze dan ook met een B-elftal. De Eagles waren op volle sterkte en kwamen vol motivatie aan de aftrap om de volgende ronde te bereiken. De bookmakers hielden hier totaal geen rekening mee en de quotering voor Go Ahead stond ontzettend hoog.

Uiteindelijk won Go Ahead met 6-0, na 19 minuten stond het zelfs al 5-0. Dat was een heerlijke weddenschap, omdat je de bookmakers in de wind weet te zetten! Tenminste toch één positief ding aan dat hele corona gedoe.

Wat is jouw ultieme raad voor een startende speler?

Lees de Betting Bible van Betman! Daar staat alle informatie in die je nodig hebt als je wedden op sport serieus wilt aanpakken.

Daarnaast zou ik adviseren om een select aantal mensen te volgen (maximaal 5 bijvoorbeeld) wiens tips je volgt. Als je te veel mensen volgt wordt het behoorlijk onoverzichtelijk en ben je straks de hele dag bezig het plaatsen van sportweddenschappen. In het kader van verantwoord wedden is dat niet heel verstandig.

Daarnaast mis je dan natuurlijk precies die goede weddenschap van tipper nummer 358 die je volgt, en dat kan wel eens heel frustrerend zijn. Hou het kleinschalig, dat is vaak al meer dan voldoende om mooie winsten te behalen. Meer mensen volgen staat zeker niet gelijk aan meer winst behalen.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt tijdens je tijd als Tipper bij Betmanbegins?

Dat er meerdere manieren zijn om value te vinden bij bookmakers. Voorheen zette ik zelf bijvoorbeeld nooit in op doelpuntenmakers. Die markt vond ik niet zo interessant. Dankzij andere tippers, vooral Bram & Max, kwam ik er achter dat er op bijvoorbeeld onverwachte penaltynemers een hoop value kan zitten. Bedankt daarvoor nog trouwens, als jullie dit lezen haha!

Zou je mensen aanraden om lid te worden van Betmanbegins en waarom?

Natuurlijk! Er zijn maar weinig communities die zo open, professioneel, sfeervol en winstgevend zijn. Iedereen heeft zijn specialiteit, dus er is voor ieder wat wils! Je zal er altijd wel een interessante, openstaande wedtip vinden die je kan meespelen.

Bedankt Dutchman om tijd vrij te maken voor dit interview. Wil jij geen enkele tip van Dutchman of één van onze Tippers missen? Check dan zeker Betmanbegins-app, Betmanbegins Facebook-groep, of Telegram groep waar je iedere wedtip van al onze tippers meteen kan bekijken!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross