Bookmakers nog niet aangepast aan speelstijl Arteta

Auteur: Toby (@TobyPalmer op Twitter) - exclusief geschreven voor Betmanbegins

Vorig seizoen was Arsenal het hoogst gerangschikte team in de Premier League voor kaarten (86 gele en 5 rode). Dat zijn 2,27 gele kaarten per wedstrijd. Hun speelstijl betekende dat ze diep verdedigden en teams lieten aanvallen. Het resulteerde in het maken van veel tackles, overtredingen en kaarten. Het heeft een tijdje geduurd maar Arteta lijkt eindelijk zijn filosofie in het team te hebben geïmplementeerd. In de laatste 9 competitieve wedstrijden hebben ze maar 9 kaarten gekregen. Deze trend wordt bevestigd als kijken naar het aantal overtredingen per wedstrijd. Vorig seizoen maakte Arsenal gemiddeld 11,1 overtredingen per wedstrijd, terwijl het dit seizoen gemiddeld slechts 8,6 is - het laagste in de Premier League.

Value sportweddenschap

Dit biedt op korte termijn opportuniteiten voor ons als speler. Bookmakers baseren de odds namelijk vooral op basis van historische data. Dit betekent dat zij de data van Arsenal van vorig seizoen in rekening brengen wanneer de odds worden bepaald. Deze data is momenteel wellicht minder relevant. Dat zagen we ook in hun wedstrijd tegen Manchester City van afgelopen zondag. Je kreeg maar liefst 2,40 keer je inzet terug als Manchester City meer kaarten kreeg dan Arsenal.

Arsenal - Leicester City

Zondagavond speelt Arsenal tegen Leicester, een team dat vorig seizoen slechts 41 gele kaarten (1,08 per wedstrijd) kreeg, het 2de laagste in de Premier League. Dit seizoen kreeg Leicester echter 11 gele kaarten uit slechts 5 wedstrijden. Wedmarkten op kaarten voor deze wedstrijd zijn bij de meeste bookmakers nog niet beschikbaar. Maar hou zeker de weddenschap 'Leicester krijgt meer kaarten dan Arsenal' in de gaten. Of misschien zet je liever in op een laag aantal kaarten voor Arsenal. Onlangs schreven we trouwens een artikel over kaarten waarbij de tegenstander een belangrijke factor is. Wat je ook kiest – veel succes!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross