Wedtips titelstrijd Eerste Divisie

Aanstaande vrijdag trapt de Keuken Kampioen divisie af voor een nieuw seizoen. Na een spectaculaire laatste speelronde en spannende play-offs strijd promoveerden afgelopen jaargang Cambuur, Go Ahead Eagles en NEC. Wie volgen er dit seizoen? In dit artikel bespreken we de favorieten en zetten we een aantal aantrekkelijke wedtips op een rij.

Wedden op degradanten Eerste Divisie

De eredivisie kende dit seizoen maar liefst 3 degradanten: VVV Venlo, FC Emmen en ADO Den Haag. Voor VVV Venlo duurde de competitie helaas 14 wedstrijden te lang. Na een redelijke start werd er in de laatste fase maar liefst 13 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. De club is nu dus terug in de Eerste Divisie, hierdoor moet er flink bezuinigd worden op onder andere salarissen. Er zijn al 12 spelers vertrokken en dure basisspelers als Pachonik, Post en Giakoumakis zullen waarschijnlijk ook nog snel volgen. Giakoumakis werd afgelopen seizoen nog topscorer van de Eredivisie, maar zal VVV dus niet naar de Keuken Kampioen Divisie volgen. Van de vaste kern van vorig seizoen is alleen Da Graca nog over. Om dit gat op te vullen heeft VVV 7 spelers transfervrij gehaald, waaronder van Rooijen en Schroijen. Voor Eerste Divisie begrippen prima spelers, maar voor een echte topklassering lijkt het te mager.

FC Emmen leek in de winterstop kansloos met 5 punten, toch ontsnapten ze met goed voetbal aan directe degradatie. In de play-offs ging het helaas voor de Drentenaren toch nog mis. De club heeft deze zomer flink geïnvesteerd om zo snel mogelijk weer terug in de Eredivisie te geraken. Het verloor 7 basisspelers, maar er werden ook 16 nieuwe spelers gehaald. Niet voor niets hebben ze een van de grootste begrotingen van de Eerste Divisie. Het team is een goede mix van talent en ervaring en is ook in de breedte erg sterk. Ze hebben een goede (ongeslagen) voorbereiding gedraaid met onder andere een 4-1 overwinning op eredivisionist Heracles. Alles wijst erop dat FC Emmen dit seizoen dé favoriet is voor het kampioenschap.

Kan ADO Den Haag meedoen om het kampioenschap? Nee, zeer waarschijnlijk niet. ADO heeft het financieel zeer lastig. Ze moeten overgenomen worden, anders zou het zomaar kunnen dat ze het einde van het seizoen niet meer halen. Ook de ploeg zelf is helemaal uitgekleed. Er zijn 16 spelers vertrokken, 1 speler kwam er voor terug. Door de financiële situatie is er gewoon geen ruimte om spelers aan te trekken. De selectie is heel smal en zal voor een deel aangevuld moeten worden met jeugdige onervaren spelers. Het belooft een zwaar seizoen te worden voor iedereen met een groen-geel hart.

Wedtip: FC Emmen eindigt boven ADO Den Haag @ 1.50 op Unibet - 4 units: Een van de topfavorieten voor de titel tegenover een zeer gemankeerde ploeg zonder geld. Emmen is op dit moment in alle opzichten verder dan ADO. Boven ADO eindigen zou dan ook een redelijk eenvoudige opdracht moeten zijn.

Wedden op andere kanshebbers Eerste divisie

We beginnen met de Graafschap: de ploeg die vorig seizoen in de laatste 2 speelrondes 1 keer moest winnen om direct naar de eredivisie te promoveren. Twee gelijke spelen volgden waardoor de Graafschap nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Er is flink doorgeselecteerd, zo zijn routiniers Seuntjens, van Mieghem, Van Huizen en trainer Snoeij vertrokken. Creatieve spelers als Korte, Acheffay en Kaandorp werden aangetrokken, alleen een linksback is nog noodzakelijk. Met de nieuwe trainer Robbemond zal er waarschijnlijk weer aanvallend 4-3-3 gespeeld worden, iets waar de fans naar hunkeren. De ploeg bleef in de voorbereiding ongeslagen en lijkt klaar te zijn om weer een seizoen lang mee te doen om de prijzen.

Weddenopeerstedivisie

Ook FC Volendam heeft niet stil gezeten in de zomer. Het haalde Robert Mühren op bij promovendus Cambuur. Mühren schiet al twee seizoenen op rij de Keuken Kampioen Divisie aan gort. Hij werd tweemaal topscorer met in totaal 64 goals in 66 wedstrijden. Ook van Mieghem en Mirani maken de overstap naar Volendam. Afgelopen seizoen waren dat sterkhouders bij concurrenten de Graafschap en Almere City FC. Het verlies van 3 basisspelers is met deze transfers ruimschoots goed gemaakt. Onder trainer Jonk werd er al attractief en aanvallend voetbal gespeeld, alles wijst erop dat het dit jaar nog beter gaat worden. De stabiele basis met onder andere routiniers als Deul en Visser (aanvoerder die na een jaar weer fit is) is grotendeels gebleven en verder uitgebouwd met de genoemde aanwinsten. In de voorbereiding werd alles gewonnen, ook van eredivisionisten PEC Zwolle en Heracles Almelo. Het lijkt erop dat FC Volendam een uitstekend seizoen tegemoet gaat.

NAC Breda is nog een club die promotie net misliep. Het spel was niet super maar toch deden ze lang mee om de prijzen. Uiteindelijk kwamen ze net wat kwaliteit te kort en eindigden ze als 5e. Deze zomer vertrokken 5 basisspelers, bijvoorbeeld de middenvelders El Allouchi en Fiorini. Daarvoor in de plaats werden 3 spelers gehaald: Bakker, Velanas en Seuntjens. Ze hebben geen slechte ploeg dit seizoen, maar er kan niet gezegd worden dat ze er echt op vooruit zijn gegaan. Al met al lijkt de ploeg te smal in de breedte om een heel seizoen lang met de bovenste ploegen mee te doen.

Als laatste hebben we Almere, nog een hele ambitieuze ploeg. Vorig seizoen hebben ze heel lang 2e gestaan, uiteindelijk duurde het jaar net te lang en werden ze 4e. Van de onbetwiste basisspelers zijn Mirani (aanvoerder) en topschutter Verheydt (20 goals) vertrokken. Daarvoor in de plek werden 5 basiswaardige spelers aangetrokken. Ze hebben zich dus goed versterkt en er staat een sterke selectie, maar achterin is de bezetting heel dun. Daar zal nog wat bij moeten anders komen ze later in het seizoen in de problemen. Almere is een goede outsider en zal weer ver komen.

Wedtips titelstrijd Eerste Divisie

Wedtip: FC Volendam top 3 klassering @ 1.80 op Unibet - 3 units: FC Volendam heeft samen met FC Emmen de sterkste selectie van de Keuken Kampioen Divisie. Met een topspits als Mühren erbij heeft de ploeg net wat extra’s ten opzichte van de concurrentie. Een plek bij de top 3 is dan ook zeer realistisch

Wedtip: FC Emmen wint de Eerste Divisie @ 7.00 op William Hill - 2 units: FC Emmen lijkt de topfavoriet voor het kampioenschap. Zoals gezegd hebben ze samen met FC Volendam de sterkste selectie, daarnaast is deze ook nog eens heel erg breed. Blessures en schorsingen kunnen goed worden opgevangen. Daarmee maken ze het verschil en lijken ze de te kloppen ploeg. Andere bookmakers bieden dit ook rond de 5.00 aan.

Vind jij zelf een interessante wedtip, of ben je op zoek naar enkele wedtips om te plaatsen? Bekijk dan zeker eens de Facebook Community zodat ook jij kan wedden op voetbal. Hou daarnaast onze website en social media in de gaten. Binnenkort volgt er een voorbeschouwing met wedtips voor de eerste speelronde!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross