Wedtips outrights Eredivisie

Aanstaande vrijdag start de Eredivisie weer! Zoals altijd bieden de bookmakers mooie outrights sportweddenschappen aan. Dit zijn weddenschappen die over een heel seizoen gaan. In dit artikel kijken we naar enkele interessante outrights wedtips!

Online wedden op de titelstrijd

Alles wijst erop dat de titelstrijd in de Eredivisie tussen twee teams zal gaan, Ajax en PSV. Die clubs steken ver boven de rest van de competitie uit qua selectiesterkte, breedte en financiën. AZ en Feyenoord lijken te erg verzwakt om een rol van betekenis te kunnen spelen.

De strijd om het kampioenschap belooft in ieder geval een stuk spannender te worden dan vorig seizoen. Toen werd Ajax kampioen met maar liefst 16 punten voorsprong op nummer 2 PSV. Die ploeg lijkt nu echter sterker dan ooit. Afgelopen weekend won het de strijd om de Johan Cruyff Schaal zelfs met duidelijke cijfers van Ajax, het werd 4-0. Ook alle 4 de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League werden overtuigend gewonnen.

Wedtip: Winner Eredivisie zonder Ajax: PSV Eindhoven @ 1.50 op Unibet - 3 units:

Of PSV er dit seizoen met de schaal van doorgaat kunnen natuurlijk alleen de mensen met een glazen bol in de huiskamer zeggen. De kans dat PSV boven de rest van de competitie gaat eindigen lijkt echter wel levensgroot. Zoals gezegd ligt PSV op alle gebieden mijlenver voor op de concurrentie. Vorig seizoen eindigde PSV al boven de rest van de competitie, in de tussentijd zijn zij sterker geworden waar de rest verder verzwakt is.

Online wedden op degradatiestrijd Eredivisie

Ook onderin belooft het spannend te worden. Met Cambuur, Go Ahead Eagles en NEC zijn er drie teams gepromoveerd die alle zeilen bij moeten zetten om niet direct weer te degraderen. Van deze ploegen hoeft NEC zich waarschijnlijk het minste zorgen te maken. Eigenaar Boekhoorn heeft flink de portemonnee getrokken en behoorlijk wat spelers aangetrokken. Onder andere Lasse Schöne koos voor de Nijmegenaren, ze hebben dus flink wat ambities. Met RKC is er nog een ploeg die moet oppassen. Traditioneel gezien is er weinig geld te besteden en ze zullen dus flink aan de bak moeten om punten te sprokkelen.

Wedtip: Team to be directly relegated: Go Ahead Eagles @ 1.95 op Unibet - 2 units:

De Eagles waren dé verrassende promovendus afgelopen seizoen. De uitstekende defensie was vooral belangrijk in de promotie, zo hielden ze in 25 van de 38 duels de nul. Achterin zijn sterkhouders als Gorter, Beukema en Veldmate echter vertrokken. Daar tegenover stonden maar weinig echte versterkingen. Hierdoor lijkt Go Ahead tussen concurrenten als NEC, Cambuur en RKC de zwakste ploeg.

Wedtip: Best promoted team: NEC Nijmegen @ 2.25 op Unibet - 2 units:

Voor een andere interessante wedtip kijken we naar de drie promovendi. Gezien de odds wordt Cambuur als beste ingeschat, gevolgd door NEC en Go Ahead. De vraag is of dit wel terecht is. Cambuur en Go Ahead zijn allebei belangrijke spelers kwijtgeraakt en de vervangers lijken niet echt een vooruitgang. NEC heeft daarentegen flink geïnvesteerd om zich direct weer te handhaven. Het zou dan ook logischer zijn als de odds van Cambuur (1.80) en NEC omgedraaid zouden zijn.

Online wedden op andere teams Eredivisie

Andere teams in de Eredivisie hebben ook niet stil gezeten op de transfermarkt. Dit levert omstandigheden op die in ons voordeel kunnen vallen. Omdat bookmakers hun odds met behulp van algoritmes vooral baseren op historische data kunnen er mooie posities in het begin van het seizoen ontstaan. De algoritmes houden geen rekening met de volledige context (bijvoorbeeld recente transfers) en hierdoor maken bookmakers foutjes waar van kunnen profiteren. In dit artikel is meer informatie over dit onderwerp te vinden, een aanrader om te lezen!

Een voorbeeld hiervan is FC Twente. De ploeg heeft zich van de zomer uitstekend versterkt. Gerenommeerde spelers als Unnerstal, Vlap, Sadilek, Misidjan en Van Wolfswinkel hebben de overstap naar de Enschedeërs gemaakt. Stuk voor stuk zijn dit prima spelers voor het linkerrijtje. Afgelopen seizoen eindigden ze als 10e, komend seizoen lijkt dit ook minimaal haalbaar.

Wedtip: FC Twente eindigt hoger in de Eredivisie dan Heracles @ 1.85 op Interwetten - 3 units:

Voor de volgende wedtip gaan we voor een Head 2 Head, FC Twente moet hoger eindigen dan Heracles. Heracles eindigde vorig seizoen als 9e met drie punten voorsprong op Twente. In de tussentijd heeft Twente zich zeer goed versterkt, Heracles is er zeker niet sterker op geworden. Zo vertrok aanvoerder Pröpper uitgerekend naar Twente. Dit laat nog maar eens dat er een behoorlijk verschil tussen de clubs is ontstaat. Het is zowel financieel als prestatief aantrekkelijker om voor Twente te spelen. Twente heeft een sterkere en bredere selectie dan Heracles en odds van 1.85 voor deze wedtip lijkt dan ook te hoog.

Wedden op FC Groningen, Heerenveen en Cambuur

Wedtip: Best in the North: FC Groningen @ 2.15 op Unibet - 2 units:

Voor de volgende wedtip trekken we naar het Noorden. Unibet biedt namelijk de optie aan om te wedden op de beste ploeg van het Noorden, een gevecht tussen de drie bovengenoemde teams. Cambuur zal zich moeten focussen op de degradatiestrijd. Een klassering in de buurt van Heerenveen en Groningen zit er zeer waarschijnlijk niet in, daarvoor hebben ze simpelweg veel te weinig kwaliteit. Heerenveen en Groningen zijn iets meer aan elkaar gewaagd. Qua selectiesterkte en budget steekt Groningen echter ook flink boven Heerenveen uit. Niet voor niets was het verschil vorig seizoen 11 punten in het voordeel van Groningen. Kijkend naar de transfers deze zomer is er geen reden om aan te nemen dat het verschil dit seizoen kleiner zal zijn.

Online wedden op doelpuntenmakers Eredivisie

We sluiten deze voorbeschouwing af met twee wedtips op het gebied van doelpuntenmakers. Unibet heeft voor ons weer wat mooie weddenschappen klaar gezet!

Wedtip: Vangelis Pavlidis to score the most goals in the competition for AZ @ 2.40 op Unibet – 3 units:

Pavlidis is de nieuwe eerste spits van AZ. Hij moet Boadu doen vergeten. Vorig seizoen kwam de Griek bij nummer 15 Willem II tot 11 goals, hetzelfde aantal als het seizoen daarvoor. Geen gebrek aan scorend vermogen dus. Zijn grootste concurrent als clubtopscorer zal Karlsson zijn. De linksbuiten kwam vorig seizoen ook tot 11 goals. Hij zal echter als buitenspeler vaker ondersteunend zijn aan de spits. Hierdoor lijkt de kans groter dat Pavlidis vaker doel zal treffen. De eerste spits van AZ (Boadu) wist de afgelopen twee seizoenen tot 14 en 15 goals te komen. Dit zijn voor Pavlidis realistische cijfers om te halen, daarmee zou hij in principe gemakkelijk boven Karlsson moeten eindigen.

Wedtip: Cody Gakpo over 9.5 goals in the competition @ 1.85 op Unibet – 3 units

Voor de laatste wedtip in de Eredivisie gaan we weer terug naar PSV. Cody Gakpo is dit seizoen een van de leiders van PSV. Als vice-aanvoerder wordt van hem verwacht dat hij de kar gaat trekken. De linksbuiten kwam vorig seizoen in 23 optredens tot 7 goals. Dit seizoen zal hij meer gaan spelen en is hij verder in zijn ontwikkeling. 10 goals lijkt dan ook heel goed haalbaar voor een van de meest getalenteerde spelers uit de Eredivisie.

Zoek je nog meer mooie wedtips om op te wedden in de Eredivisie? Bekijk dan zeker eens de Facebook Community zodat ook jij kan wedden op voetbal. Daar kan je ook je eigen wedtips delen! Hou daarnaast onze website en social media in de gaten. Binnenkort volgt er een preview met wedtips voor de eerste speelronde van de Eredivisie!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross