Wedtips Jupiler Pro League speeldag 8

Speeldag acht staat voor de deur. Vier Belgische ploegen kwamen in actie op het Europese toneel. Is dit het ideale moment voor de middenmoters om punten weg te kapen? We blikken vooruit met enkele wedtips voor de Jupiler Pro League.

Nabeschouwing zevende speeldag JPL

Dat we er een spectaculaire speeldag op zitten hebben, is een understatement. Anderlecht scoorde maar liefst 7 (!) goals tegen KV Mechelen. Cercle Brugge buigde een 2-0 achterstand om in een halfuur naar een 2-4 overwinning tegen Zulte Waregem. Club Brugge en Antwerp wonnen hun wedstrijden, Genk en Gent deden dat niet. Zij zullen dus de trein weer op de rails moeten zetten in deze speeldag.

Tijd voor een throwback: op speeldag vijf tipten we dat Peter Maes als eerste coach ontslagen zou worden in de Jupiler Pro League. Na een 1/21 was dit op de vorige speeldag het geval. We haalden dus een wedtip van odds 6 binnen!

Petermaeswedtips

Wedtips achtste speeldag Jupiler Pro League

De stunt van Club Brugge tegen Paris SG ligt vers in het geheugen. Genk, Gent en Antwerp kwamen ook in actie op verplaatsing in Europa. Hiermee vinden we misschien wel value voor de tegenstanders van deze topploegen. We bekijken enkele wedstrijden om te wedden op de Jupiler Pro League. Hieronder vinden jullie interessante wedtips voor de JPL.

Wedtip: Beerschot +0,5 Asian handicap @ 2.15 – 2 units:

Uit een onderzoek van Betmanbegins bleek dat een trainerswissel op korte termijn vaak een positief effect heeft. Een ploeg met een nieuwe trainer presteert dus de eerste speeldagen vaak beter dan voor het ontslag. Het ontslag van Peter Maes kan dus voor een swing in de resultaten zorgen. De ‘expected goals’ van Beerschot liggen alvast ontzettend hoog dit seizoen, namelijk gemiddeld. 1,54. Deze halen ze echter niet in hun resultaten, want ze scoorden slechts gemiddeld 1,42 keer. Het aantal ‘expect goals’ van de tegenstander wordt wel overtroffen met 2 tegen een xG van 1,71.

Beerschot doet het dus helemaal niet zo slecht, er lijkt vooral sprake van weinig geluk. Oostende zag heel wat verdedigers vertrekken in de transferperiode en moet nog herschikken. Tegen Club Brugge incasseerden ze drie doelpunten. Gezien deze omstandigheden ligt hier dus een kans voor Beerschot om voor een tweede maal punten te rapen.

Deze weddenschap is gelijk aan ‘Beerschot of gelijkspel’. Vind jij de Asian handicap soms nog ingewikkeld? Lees dan hier de uitleg over Asian handicap of bekijk de video hieronder voor een volledige uitleg:

Wedtip: Beide teams scoren @ 1.71 – 3 units: Deze wedtip is voor de wedstrijd Charleroi – Club Brugge. Brugge incasseert dit seizoen opvallende veel kansen. De gemiddelde ‘expected goals’ van hun tegenstanders ligt op 1,32. Vorige seizoenen was dit 1 en 0,86. Na Europese wedstrijden incasseert Club Brugge traditioneel meer kansen. De spelers lijken moeite te hebben zich soms op te laden voor een wedstrijd na het grote werk.

Charleroi haalt dit seizoen een gemiddelde van 1,65 ‘expected goals’. Die xG overperformen ze zelfs met een gemiddelde van 2,14 doelpunten. Voor Club Brugge ligt het aantal ‘expected goals’ op 1,75. Ook Blauw-Zwart doet het beter dan die verwachting met een gemiddelde van 1,95 doelpunten. De kans dat beide ploegen scoren lijkt dus groot voor deze wedstrijd.

Wedtip: Over 4,5 kaarten @1.68 – 3 units: Deze wedtip is voor de wedstrijd Standard de Liege – Anderlecht. Dit is de Classico van België en staat gekenmerkt als absolute ‘hate game’. Op vlak van gemiddelden dit seizoen krijgt Standard zelf gemiddeld 3 maal geel, en 2,38 voor hun tegenstander. Bij Anderlecht ligt dat cijfer tweemaal op 1,86. Opgeteld liggen we boven de 4,5 line – maar er is meer. De sfeer rond deze ‘hate game’, de rivaliteit, de terugkeer van de fans in Sclessin, tifo’s en pyro … Alles bijeen zorgt voor zo’n hoge druk op deze wedstrijd. Standard gaf woensdag een open training met publiek om de sfeer er alvast in te pompen. Er lijkt geen ontkomen aan een enorme strijd. De laatste wedstrijd op Sclessin zag 6 gele kaarten.

De scheidsrechter is Nicolas Laforge. Hij gaf dit seizoen al 20 kaarten in 4 Jupiler Pro League wedstrijden. Hij is naar mijn mening een van de ideale scheidsrechters om er een kaartenfestival van te maken op Sclessin.

Zoek jij nog meer interessante wedtips om te wedden op de Jupiler Pro League? In onze Facebook community vind je heel wat wedtips voor JPL, maar ook andere competities! Neem dus zeker een kijkje, zodat je niets hoeft te missen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross