Wedtips Jupiler Pro League speeldag 14

De voorbeschouwingen van de Jupiler Pro League waren even verdwenen, maar hier zijn we weer. We vonden enkele interessante wedtips voor deze speelronde die jullie zeker niet mogen missen. Gordels vast, we vliegen er in!

Voor we helemaal van start gaan, frissen we even de belangrijkste zaken op voor de Nederlandse lezers onder ons. We staan aan de start van de 14e speelronde met een promovendus op de eerste plaats. Union St. Gilloise speelt vrij voetbal en bekoort iedere neutrale voetbalkijker. In hun nek hijgen regerend landskampioen Club Brugge en titelkandidaat Royal Antwerp. Onderin bengelen Beerschot en Cercle Brugge in de degradatiezone. In de middenmoot zijn nog enkele topploegen verdwaald, zoals Gent en Standard.

Let’s get started

Wedtip: OH Leuven wint, ongeldig bij gelijkspel – 3 units @ 1.77 op Unibet/BetCity:

Na weken vertwijfeling lijkt de Leuvense trein in gang gezet. De ruime overwinning op STVV inspireerde OHL om een sterk resultaat te halen op Anderlecht. Het 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht had zeker een overwinning kunnen zijn. In ‘expected goals’ werd het 2.61 – 1.83 in het voordeel van Leuven. En dan hebben we het nog niet gehad over de redding van Ashimeru. Hij haalde in de 97e minuut een bal bewust uit doel met de arm.

Bij Leuven lijkt Sory Kaba de ideale plaatsvervanger van Thomas Henry te worden. Het was lange tijd zoeken om de posities van Henry en Sowah in te vullen. Met Maertens, Mercier en Schrijvers in vorm lijkt er eindelijk een einde gekomen aan dat probleem. Veel puzzelwerk heeft Marc Brys momenteel niet meer. Bij Oostende daarintegen wordt het wel puzzelen dit weekend. KVO is hun goeie flow kwijt en Blessin noemde hun spel “verschikkelijk zwak”. Het woord ‘degradatie’ viel zelfs in zijn interview. Op de koop toe mag Oostende het in Leuven doen zonder Ndicka, Gueye en Koziello. Kopzorgen alom.

Op basis van de stand lijken de odds correct, maar zoals hierboven vermeld liggen de verhouding toch iets duidelijker momenteel. Leuven is ruimer favoriet dan de huidige odds weerspiegelen. Ik verwacht een thuisoverwinning voor OHL op vrijdagavond, maar opteer toch voor ‘ongeldig bij gelijkspel’. OHL speelde namelijk al acht keer gelijk op 13 wedstrijden.

Wedtipsjupilerproleague 1

Wedtip: Beerschot of gelijkspel– 3 units @ 2.23 op Unibet/BetCity

Is de ommekeer ingezet? Beerschot boekte haar eerste overwinning vorig weekend tegen Seraing. Niet toevallig op de speeldag van hun stamnummer (13) speelden ze met 3-0 een degradatie-concurrent naar huis. Overal kopt de ploeg ‘De zege van de hoop’. Toch is het nog vroeg om victorie te kraaien voor Beerschot, maar dit resultaat zal wel nieuw leven in de ploeg blazen.

Het is al vaak net niet geweest voor Beerschot. In heel wat wedstrijden waren de Kielse Ratten de betere ploeg. Inefficiëntie is dodelijk in voetbal, zoals we allemaal weten. Recent werden bijvoorbeeld Mechelen en Sint-Truiden overklast op basis van ‘expected goals’, maar kwamen die toch als winnaar uit het duel. Dit weekend nemen ze het op tegen een geplaagde middenmotor: Kortrijk.

Kortrijk zit met enkele problemen. Zo kan het ten eerste niet rekenen op hun rechtsachter en kapitein Kristof D’Haene. Hij pakte zijn 5e gele kaart van het seizoen en is dus geschorst voor de komst van Beerschot. De schade in de verdediging bij Kortrijk is ruimer dan enkel de afwezigheid van D’Haene. Zo is ook Dewaele, linksachter, out. Zijn vervanger Ocansey is onzeker. Op de flanken zal dus moeten gedepanneerd worden. Voorin missen de Kerels ook Kadri. De jonge Algerijn viel na 15 minuten geblesseerd uit tegen Standard.

De motivatie bij Beerschot is torenhoog, net zoals de kopzorgen bij Belhocine dus. Het lijkt me dus niet onlogisch dat Beerschot minstens één punt komt wegkapen uit het Guldensporenstadion. Een overwinning van Beerschot zou mij zelfs niet verwonderen. Die wedtip is te spelen bij Bet365 aan odds van 4.70 (1 unit)!

Wedtipsjupilerproleague 2

Wedtip: Royal Antwerp wint – 2 units @ 3.60 op Bet365

Een topwedstrijd op Super Sunday, hoe kan het ook anders. Nadat Club Brugge het opneemt tegen Standard Luik, komen Antwerp en Anderlecht in actie. Club is thuis ruim favoriet, dus beide ploegen mogen geen steken laten vallen. Voornamelijk Antwerp zal haar plekje bovenin het klassement willen behouden.

Royal Antwerp kwam midweeks nog in actie. Op de Bosuil verloor het thuis tegen Fenerbahce met zware 0-3 cijfers. Hierdoor ziet Antwerp de kansen op Conference League aan zich voorbijgaan. Overwinteren in de Europa is helaas zo goed als onmogelijk geworden voor The Great Old. In de eigen competitie draait Antwerp onder Priske wel een goed seizoen.

Bij Anderlecht is er nog geen lijn te krijgen in de resultaten. Op vlak van gemiddelde xG steekt Paars-Wit ook dit jaar ruim boven hun tegenstander uit. Een wederkerend probleem in de afwerking lijkt dit jaar weer van de partij. Achterin moet Anderlecht het doen zonder Murillo die tegen een domme rode kaart aanliep tegen OHL.

De odds voor een overwinning van Royal Antwerp liggen te hoog. Dit is eerder een 50/50-wedstrijd dan één waar Anderlecht favoriet zou zijn. De thuisaanhang van Antwerp is fanatiek en heeft een duidelijke invloed op Antwerp. Zo heeft Antwerp thuis meer balbezit, maar schiet het ook vaker op doel dan buitenshuis.

Zoek jij nog meer interessante wedtips om te wedden op de Jupiler Pro League? In onze Facebook community vind je heel wat wedtips voor JPL, maar ook andere competities! Neem dus zeker een kijkje, zodat je niets hoeft te missen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross