Wedtips Jupiler Pro League speeldag 10

Het Belgische voetbal trekt zich op gang voor een spectaculaire speeldag. Het weekend voor een interlandbreak lost vaak hoge verwachtingen in. We blikken vooruit met enkele wedtips voor de Jupiler Pro League.

Nabeschouwing negende speeldag JPL

Een knotsgekke speeldag kregen we voorgeschoteld in de Jupiler Pro League. Het begon op vrijdag toen Club Brugge thuis niet verder raakte dan een 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven. De toon was gezet want ook Standard, Anderlecht en Charleroi konden niet tot drie punten komen. Genk, Gent en Antwerp klaarden die klus wel.  

Beerschot blijft met een nieuwe trainer in hetzelfde bedje ziek. Met negen man eindigden ze hun thuiswedstrijd met een 0-2 nederlaag. Van verbetering lijkt helaas geen sprake. OH Leuven deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd met een punt op Jan Breydel. Zulte Waregem en Kortrijk deelden de punten na een spectaculaire Vlasico.

Vsn

Wedtips 10e speeldag Jupiler Pro League

De Belgische ploegen stomen zich nog een laatste keer klaar alvorens de interlandbreak de JPL weer even stillegt. Vier ploegen komen uit een Europese midweek die fysiek zal doorwegen. We bekijken enkele wedstrijden om te wedden op de Jupiler Pro League. Hieronder vinden jullie interessante wedtips voor de JPL.

Wedtip: Charleroi Asian handicap 0 – 3 units @ 2.02: De Carolo’s reizen af naar Kortrijk. Met twee nederlagen op rij loopt de Waalse ploeg niet over van vertrouwen, al lijken die resultaten niet alles te zeggen. In beide wedstrijden had een gelijkspel een eerlijker resultaat geweest. Het huidige spel van Charleroi is dus allesbehalve minderwaardig. Het missen van Nicholson was een duidelijke factor tegen Mechelen. Met Kortrijk treffen ze op papier wel een mindere tegenstander dan KV Mechelen en Club Brugge.

KV Kortrijk krijgt niet echt lijn in hun resultaten. In het slot werd een 0-2 voorsprong op aartsrivaal Zulte Waregem weggegeven. De week voordien werd thuis knap gewonnen van Gent. Ze hadden iets te bewijzen na de nederlaag op OH Leuven. Nu treffen ze met Charleroi een stevige tegenstander waar al vijf competitieduels op rij niet werd tegen gewonnen.

Het voordeel ligt mijns inziens licht in het voordeel van Charleroi voor deze wedstrijd. Omdat een gelijkspel niet ondenkbaar is in dit duel kies ik bewust voor de Asian handicap 0. Zo krijgen we onze inzet terug bij een gelijkspel.

Deze weddenschap is gelijk aan ‘Charleroi wint, ongeldig bij gelijkspel’. Vind jij de Asian handicap soms nog ingewikkeld? Lees dan hier de uitleg over Asian handicap of bekijk de video hieronder voor een volledige uitleg:

Wedtip: OH Leuven wint– 2 units @ 2.12: OH Leuven stuntte op het veld van Club Brugge met een 1-1 gelijkspel. Dat ene punt bij dé titelfavoriet voelde als een overwinning voor de mannen van Brys. De vertrouwensboost kan nu worden doorgetrokken in de derbystrijd dit weekend. Een gehavend Beerschot komt namelijk op bezoek bij de Leuvenaars.

Het hoeft geen tekening dat Beerschot in crisis verkeert. Met 1/27 staan ze kansloos onderin. De twee rode kaarten achterin zorgen er voor dat Torrente zal moeten puzzelen in de defensie. Daarnaast zal hij de kopjes in dezelfde richting moeten kunnen krijgen, want van focus lijkt de laatste weken geen sprake meer.

OH Leuven kan met meer vertrouwen naar dit duel toewerken. Gezien de problemen bij Beerschot zou dit de ideale stap zijn om uit de gevarenzone van het klassement te klimmen. Ik verwacht dan ook een Leuvense overwinning op zaterdagavond. ‘Meer dan 1,5 doelpunten van OH Leuven’ is ook een interessante optie voor deze wedstrijd.

Wedtip: Anderlecht - Club Brugge meer dan 2,5 doelpunten – 2 units @ 1.80: Club Brugge verbaasde alweer in de Champions League. De overwinning op Leipzig zal de spelers van Clement vleugels geven op zoek naar hun derde titel op rij. Dit weekend reizen ze af naar hun rivaal, Anderlecht. Paars-Wit kon van een rustigere voorbereiding genieten in aanloop naar deze wedstrijd. Zij hoeven zich namelijk geen zorgen te maken over Europees voetbal. Hoe graag Kompany ook Europa zou willen intrekken, dit is wel een ideale positie voor zijn ploeg.

Het valt vooral op dat dit duel tot heel wat doelpunten leidt de voorbije jaren. Slechts twee van de laatste 12 competitieduels zagen maximaal één doelpunt. Beide ploegen presteren dit seizoen alvast op een hoog niveau. Anderlecht haalt gemiddeld 1,77 expected goals, voor Club Brugge zijn er dat 1,75. Het moge duidelijk zijn dat beide ploegen op hun offensieve kwaliteiten rekenen. Gezien de recente geschiedenis verwacht ik hier geen uitzondering op op deze Super Sunday!

Zoek jij nog meer interessante wedtips om te wedden op de Jupiler Pro League? In onze Facebook community vind je heel wat wedtips voor JPL, maar ook andere competities! Neem dus zeker een kijkje, zodat je niets hoeft te missen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross