Wedtips Franse Supercup

Het Franse voetbalseizoen wordt op gang getrapt door Lille en Paris-Saint-Germain. Lille werd vorig seizoen verrassend kampioen in Ligue 1. Kunnen ze die lijn doortrekken naar het nieuwe seizoen? We blikken vooruit naar de Supercup met enkele wedtips.

Transferperiode

Beide ploegen hebben er tot dus ver een volkomen uiteenlopende transferperiode opzitten. Voor Lille was het kwestie om de steunpilaren bij te houden. Dat is zo goed als volledig gelukt. Topspelers zoals Burak Yilmaz, Jonathan David, Renato Sanches en Bamba zijn nog steeds deel van de selectie. Enkel doelman Maignan en middenvelder Soumaré verlieten het Rijselse nest. Gelukkig zijn die plekken voldoende bezaaid om momenteel geen enorm kwaliteitsverlies te lijden. De opvallendste transfer is de trainerswissel. Gourvennec volgt namelijk Galtier op, die na de landstitel naar Nice trekt.

Bij PSG hebben ze niet stilgezeten de afgelopen weken. De torenhoge ambities vielen stevig in het water vorig jaar. Om dit jaar met frisse moed van start te gaan, is het winnen van de Trophée des Champions een must. Daar werden heel wat nieuwe krachten gehaald, en dat waren niet de minste namen. Sergio Ramos, Wijnaldum en Donnarumma werden transfervrij overgenomen. Voor Achraf Hakimi werd dan weer 65 miljoen euro op tafel gelegd. Voorin loopt voldoende kwaliteit met Neymar en Mbappe, waardoor voor die posities momenteel nog geen transfers kwamen.

Voorbeschouwing Lille – Paris Saint Germain

Lille heeft er een belabberde voorbereiding opzitten. Ze waren van plan rustig op gang te komen tegen Belgische ploegen, om daarna tegen Portugese topploegen Porto en Benfica op stoom te komen. Dat scenario liep niet zoals verwacht. Enkel tegen Belgische tweedeklasser Waasland-Beveren werd gewonnen. De andere wedstrijden waren een blamage, met 1 doelpunt in vier wedstrijden. Er werd dan ook maar één gelijkspel uit de brand gesleept tegen Kortrijk. Tegen Gent, Porto en Benfica werd verloren door de regerende Franse kampioen.

Wedtipsvoorbeschouwinglille–Parissaintgermain

Bij Paris Saint Germain werd niet verloren in de voorbereiding. Opvallend was dat ze ervoor kozen om tegen zwakkere tegenstanders te oefenen. Enkel Sevilla was Europese subtop, en daar werd gelijkgespeeld. Opvallend was dat amper topspelers aan de bak kwamen. Het ziet er dus naar uit dat heel wat spelers niet klaar zullen zijn voor de Franse supercup. Niet onlogisch met EURO 2020 en Copa America die nog maar recent ten einde liepen. PSG ontving nog slecht nieuws, want Ramos liep een blessure op. De Spaanse verdediger is out voor minstens één week, en mist zo zijn eerste afspraak met een Franse prijs.

Wedtips Lille – Paris Saint Germain

Als Lille de Trophée des Champions wint, breken ze een 8 jaar lange hegemonie van PSG Trophée des Champions. Na hun kampioenschap in Ligue 1 zouden ze dus voor een nieuw smet op het Parijse blazoen kunnen zorgen. Of het zo snel zal lopen, is een andere vraag.

Wedtip: Paris Saint Germain wint @ 2.15 – WilliamHill: De voorbereiding van Lille was ondermaats. Vooral achterin lag te veel ruimte voor de tegenstander. Het enige voordeel is dat Neymar er nog niet bij is. Mbappe is nog een twijfelgeval, al lijken Franse media er volledig op te rekenen dat de jonge topvoetballer klaar raakt voor de supercup. Zo zou Pochettino toch met een droomopstelling kunnen spelen, in tegenstelling tot de voorbije voorbereiding. In dat geval zou het goed kunnen dat Lille wel zeer weinig kans maakt.

Wedtip: minder dan 2,5 doelpunten @ 1.95 – betFIRST: Onderling bracht deze affiche vaak heel wat spektakel, maar niet altijd doelpunten. Zo vielen er slechts 8 doelpunten in de laatste vijf wedstrijden. Voor deze wedstrijden zijn de selecties nog relatief weinig ingespeeld. De voorbereiding van Lille was ondermaats, en PSG miste heel wat basisspelers. Een wedstrijd zoals de Supercup is als een finale. Beide ploegen zullen mogelijks zeer afwachtend spelen, wat leidt tot weinig doelpunten.

Wedtip: Meer dan 4,5 kaarten @ 2.10 – Betfair: Deze tip komt van Jelke uit de Facebook community. Zijn redenering: In de afgelopen twee wedstrijden van deze teams vielen 20 kaarten! Jelke denkt dat Paris toch even wilt laten zien dat zij de betere zijn, ondanks het verrassende kampioenschap van Lille. De scheidsrechter is Frid. Hij heeft gemiddeld ruim 5 kaarten per duel.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross