Wedden op het EK voetbal - Zwitserland

Der Schweizer Nati wist zich moeizaam te kwalificeren voor het EK-voetbal. Nochtans werden ze eerste in de groep. Het Zwitserse elftal heeft de laatste 20 jaar bijna altijd meegedaan aan de internationale toernooien. Daarin haalden ze ook regelmatig de knock-outfase. Gaat het de Zwitsers dit jaar weer lukken om landen als Turkije en Wales achter zich te laten?


Kwalificatie EK

Zwitserland werd eerste in groep D. Het land deelde een groep met Denemarken, Ierland, Georgië en Gibraltar. Enkel Denemarken en Ierland waren échte concurrenten voor Zwitserland. Mede doordat men 4 punten pakte tegen Ierland eindigden de Zwitsers met 1 punt boven Denemarken.

Zwitserland scoorde 19 goals in 8 wedstrijden, maar 10 hiervan scoorden ze tegen Gibraltar. Dat betekent ook dat slecht 9 goals in de andere 6 wedstrijden gescoord werden. Na de kwalificatie wist Zwitserland 7 keer niet te winnen, maar de 5 wedstrijden daarna werden dan weer niet verloren. Er zit dus geen constante lijn in de ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic.

Team en Coach

Vladimir Petkovic heeft een aardige loopbaan als trainer gehad. Het hoogtepunt was een 2-jarige carrière bij Lazio Roma. Daarnaast heeft hij zelf ook 275 wedstrijden gevoetbald in de Bosnische competitie en in de lagere leagues van Italië. Petkovic is inmiddels al ruim 6 jaar bondscoach. Hij kent zijn ploeg door en door.

De selectie van de Zwitsers bestaat uit een kern van spelers die in meerdere topcompetities floreren. De Bundesliga is hofleverancier. Minstens de helft van de spelers voetbalt op het hoogste niveau van Duitsland. Het probleem wat Zwitserland kent is bij meerdere landen aanwezig: het ontbreekt aan échte topvoetballers. In de breedte is het land heel sterk, maar Zwitserland mist een Cristiano Ronaldo of een Robert Lewandowski die het team naar een hoger niveau tillen. Wel geeft deze breedte veel keuzes voor de bondscoach. Daardoor kan hij een verscheidenheid aan tactieken toepassen. Het ontbreken van échte topvoetballers, en dan vooral in scorend opzicht, kwam pijnlijk naar voren in de kwalificatie. De topscorer van Zwitserland, Cedric Itten, scoorde slechts 3 keer.

Ones to Watch

Zwitserland kent geen echte grote sterren. Wel heeft het een aantal zeer ervaren voetballers tot haar beschikking die het klappen van de zweep kennen. Shaqiri, Xhaka, Sommer, Rodriguez, Lichtsteiner, Seferovic, Elvedi en Schär zijn de meer ervaren krachten van het Zwitserse elftal. Daarnaast kent het elftal een aantal talenten of jongere spelers in de naam van Embolo, Zakaria en Mbabu. Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka zijn sinds dit jaar onderdeel van de top 10 spelers met de meeste interlands. Beiden haalden ze 82 interlands en scoorden respectievelijk 22 en 12 keer. Als het succes dan toch van spelers moeten komen, zijn het de twee Albanese Zwitsers die uitkomen voor Liverpool en Arsenal.

Weddenekvoetbalzwitserlandshaqiri

Wedden op het Ek voetbal: Zwitserland

De Zwitsers zijn ingedeeld in groep A met Italië, Turkije en Wales. De bookmakers verwachten een eerste plek voor Italië, een tweede plek voor Zwitserland, een derde van Turkije en een vierde plek voor Wales. De odds voor een top 2 finish voor Zwitserland zijn 2.10. Wedkantoren geven je odds van 5,50 voor het online wedden op Zwitserland dat groepswinnaar wordt.

Ik verwacht dat Italië te sterk is, maar daarnaast mag ook Turkije zéker niet onderschat worden. Turkije kende een hele goede reeks en Zwitserland is daarom echt niet zeker van de volgende ronde. Ook bondscoach Petkovic waarschuwt hiervoor.

Laat ons kijken naar interessante sportweddenschappen op de Schweizer Nati. Zwitserland pakt tegen mindere tegenstanders veel corners. Tegen ploegen als Duitsland en Engeland blijft de ploeg vaak steken op minder dan 5 corners. Ik verwacht weinig doelpunten in wedstrijden van Zwitserland. De under goals markt is een interessante wedmarkt voor spelers die graag gokken op voetbal. Het zal een interessante strijd om de tweede plek worden voor Zwitserland.

Zoals in het artikel van Oostenrijk te lezen is, bestaat er nog een andere interessante weddenschap. Dit is de heads-up optie van Unibet tussen Zwitserland en Oostenrijk. Oostenrijk krijgt odds van 2.25 dat het beter zal presteren dan ZWitserland op het EK voetbal. Deze sportweddenschap kan al goed zijn wanneer Zwitserland vierde wordt. Ook als ze niet bij de ‘beste derden’ horen, maakt Oostenrijk wellicht een aardige kans om hoger te eindigen. In het artikel van Oostenrijk lees je hoe groot de kans is dat Oostenrijk verder komt dan Zwitserland!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross