Wedden op het EK voetbal - Oostenrijk

Het land van de Wiener Schnitel, der Tiroler Après-Ski, en de majestueuze Alpen: Oostenrijk. Het waren de Engelsen die in de 19e eeuw het voetbal naar Oostenrijk brachten. De eerste ploegen, First Vienna FC en Vienna Cricketer, hadden dan ook een Engelse naam aangenomen. De eerste interlands werden nog gespeeld onder de oude naam ‘Oostenrijk-Hongarije’, maar hier kwam in de eerste helft van de 20e eeuw een einde aan. Weet het land met haar rijke historie dit jaar hoge ogen te gooien?


Kwalificatie EK

Verrassend genoeg kende Oostenrijk in haar historie meer successen op WK’s dan op EK’s. Op WK’s werden ze éénmaal derde en éénmaal vierde. Oostenrijk wist zich pas 2 keer te plaatsen voor een EK, waarvan één keer automatische plaatsing doordat het land zelf een EK organiseerde.

Oostenrijk plaatste zich dit keer door tweede te worden in groep G. Oostenrijk wist in 10 wedstrijden 19 goals te maken, 9 keer te incasseren en het behaalde 19 punten. Hiermee eindigde ‘das Team’ achter Polen, dat met 25 punten soeverein eerste werd. Landen die Oostenrijk hiermee achter zich wist te houden zijn Noord-Macedonië, Slovenië, Israël en Letland. Noord-Macedonië en Oostenrijk treffen elkaar op het Europees Kampioenschap, waardoor ze elkaar maar liefst 3 keer troffen in 2 jaar tijd.

Oostenrijk verloor 3 wedstrijden in de kwalificatie: thuis tegen Polen, uit in Israël, en de laatste wedstrijd uit in Letland. De uitwedstrijd in Letland was natuurlijk een formaliteit aangezien Oostenrijk al geplaatst was.

Team

De coach van Oostenrijk heet Franco Foda. De 55-jarige Duitser heeft meer dan 400 wedstrijden op het hoogste niveau van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gevoetbald. Als clubcoach kende hij weinig succes. Hij heeft Sturm Graz en Kaiserslautern gecoacht zonder noemenswaardige behaalde prestaties.

Het team van Oostenrijk bestaat uit een lijst van bekende spelers die in veel van de Europese top competities voetballen of voetbalden. Het team is in de breedte vrij sterk waardoor de coach heeft te kiezen uit een aanzienlijk aantal goede voetballers. Oostenrijk heeft in de laatste jaren weinig grote teams verslagen. Kleine broeders zoals Roemenië, Luxemburg, Noord-Ierland en Noorwegen werden wel al verslagen.

Qua niveau kan het land ongeveer vergeleken worden met bijvoorbeeld Polen. De uitwedstrijd in Warschau op 9 september 2019 eindigde in 0-0, maar ‘das Team’ was wel de betere ploeg in die wedstrijd.

Ones to Watch

Als je aan de gemiddelde voetbalfanaat vraagt wie de beste voetballer is van Oostenrijk, zal meer dan de helft de naam David Alaba noemen. Alaba speelde al zo’n 300 wedstrijden voor Europese Grootmacht Bayern München. Daar groeide hij uit tot basisspeler. Alaba zal aan het eind van het seizoen zijn carrière voortzetten bij Real Madrid. Hij tekende een lucratief contract voor een duur van vijf jaar.

Weddenekvoetbaloostenrijkalaba

Andere bekende spelers van Oostenrijk zijn Sabitzer (RB Leipzig), Arnautovic (nu Shanghai Port), Lazaro (Borussia Mönchengladbach) en Baumgartlinger (Bayer Leverkusen). Meer dan 70% van de hele Oostenrijkse selectie is actief op het hoogste niveau van Duitsland. De selectie wordt aangevuld met spelers uit de Oostenrijkse competitie, Italië en natuurlijk China. Vooral Arnautovic is nog een speler die in de gaten gehouden moet worden. Hij scoorde 6 keer in 8 wedstrijden en was daarmee topscoorder van het land. Sabitzer is de man van de assists, hij gaf er 3 in de 9 wedstrijden die hij speelde.

Wedden op het EK-voetbal: Oostenrijk

Interessante voetbalweddenschappen die bij wedstijden van Oostenrijk naar voren komen zijn natuurlijk ‘Arnautovic scoort’ en ‘Sabitzer geeft een assist’. De odds hiervoor zullen naar verwachting boven de 2.00 liggen. Dit kan zeer interessant zijn voor spelers die graag gokken op sportweddenschappen.

Daarnaast is Oostenrijk een echte cornerploeg. De wedstrijden tegen Noord-Macedonië laten zien dat Oostenrijk het spel probeert te maken met veel balbezit, corners en schoten als gevolg. Dit zal dan ook een interessante wedmarkt zijn tijdens het EK. Oostenrijk weet ook vrij makkelijk te scoren en ik verwacht dat ze in alle drie hun groepswedstrijden ook een doelpunt weten te maken. Ja, zelfs tegen het Nederlands elftal zonder Virgil van Dijk.

De odds voor Oostenrijk om door te stoten naar de volgende ronde zijn 1.90. Het elftal wordt beter geacht dan Oekraïne en slechter dan Nederland. Hier kan ik mij in vinden, hoewel ook Oekraïne zeker niet onderschat moet worden. De kans dat Oostenrijk het EK wint, is minimaal. De odds hiervoor liggen boven de 100, en terecht natuurlijk.

Een laatste interessante weddenschap is de heads-up optie van Unibet tussen Zwitserland en Oostenrijk, waarbij Oostenrijk odds van 2.25 toebedeeld zijn. Deze bet is al goed als Zwitserland uitgeschakeld wordt door Turkije en Italië. Of deze kans aanwezig is lees je in het artikel van Zwitserland.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross