Wedden op het EK voetbal - Polen

Als je in Krakau of Warschau rondwandelt en je iemand aanspreekt over voetbal, dan kan je er op aan dat je de naam Lewandowski meteen hoort vallen. De Poolse God doet inwoners dromen van de eeuwige Europese roem.


Kwalificatie voor het EK

Op cruise control ging Polen door de kwalificatie. Van de 10 wedstrijden werden er acht gewonnen en slechts één verloren. De groep was niet van torenhoog niveau, met Oostenrijk als tweede doorstotende land. Slovenië, Noord-Macedonië, Israël en Letland schoten tekort in diezelfde groep. Opvallend was dat Polen slechts vijf tegendoelpunten incasseerde en er zelf 18 wist te scoren. Zo bevestigde Polen dat ze achterin stevig staan. Voorin hebben ze voldoende kwaliteit om het iedereen lastig te maken.

Team

Bondscoach Paulo Sousa volgde op 21 januari dit jaar Jerzy Brzeczek op. Die werd onverwacht bedankt voor bewezen diensten. Voor de Portugese Sousa is het de eerste keer dat hij als bondscoach fungeert, maar er staat een hele klus voor hem klaar. Hij kan voor het EK op een stevige selectie rekenen. Volgens de befaamde site transfermarkt een geschatte waarde van 272 miljoen euro.

Om de ideale opstelling te bepalen, is het nog zoeken. Tijdens de kwalificatiewedstrijden moest geroteerd worden n.a.v. de blessure van Lewandowski. Gelukkig kan Sousa wel aanspraak maken op de topspits voor aankomend EK. Opvallend was wel dat Sousa tweemaal voor een 3-mans verdediging opteerde, iets wat Brzeczek nooit deed. Zijn voorganger was namelijk meer fan van een standaard 4-mans defensie. Met spelers als Glik en Bednarek lijkt de nieuwe coach alvast wel een logischere keuze te maken.

Belangrijkste spelers


Robert Lewandowski:
Je kan er niet omheen, zoals eerder vermeld. Hij laat iedere Pool dromen van ‘het onmogelijke’. De topspits van Bayern München jaagde dit seizoen het record van Gerd Müller na, nl. 40 doelpunten maken in één Bundesliga seizoen. De 32-jarige spits slaagde met 41 goals in zijn opzet en zal meer dan gebrand zijn om voor zijn land de netten te doen trillen.

Weddenopekvoetbalpolenlewandowski

Wojciech Szczesny: Een sluitpost waar je op kan vertrouwen, het is één van de noodzaken op een Europees Kampioenschap. Met de eerste doelman van Juventus kan Polen zeker niet klagen. In een belabberd seizoen van Juventus, was hij één van de lichtpunten. Hij voorkwam vaak zwaardere resultaten voor de Oude Dame, en hield hen zelfs nog een tijdje in de titelrace.

Piotr Zielinski: De centrale middenvelder van Napoli speelde een subliem seizoen. Met 6 doelpunten en 8 assists in de Serie A zette Zielinski zelfs mee de lijnen uit, naast zijn verdedigende werk. Een échte box-to-box speler die blijft werken voor zijn ploeg, zo zijn er niet veel. Hij zal dé draaischijf zijn op het Poolse middenveld.

Wedtips EK voetbal

Sousa zal in aanloop naar dit Europees Kampioenschap mogelijks meer dan eens het EK van 2016 in Frankrijk aanhalen. Polen liep toen in de kwartfinales tegen de uiteindelijke winnaar, Portugal. Na strafschoppen werden de Polen naar huis gestuurd, wat de uitschakeling extra zuur maakt.

Uiteraard beseffen ze bij Polen dat het EK winnen een onmogelijke opdracht is, maar furore maken zou voor hen al een hele prestatie zijn. Het land écht op de voetbalkaart zetten is het doel. Toto tips of Unibet tips voor wedstrijden van Polen zal je moeten zoeken bij het aantal doelpunten. Of bepaalde odds interessant zijn, kan je controleren via bepaalde technieken! Die vind je in de Betting Bible.

Polen staat onder de outsiders om het Europees Kampioenschap te winnen dit jaar. Met odds van 81 zijn de kansen op succes dus wel héél klein. Een gewaagde zet, maar wie had in 2016 voorspeld dat Leicester de Premier League zou winnen? Misschien ben jij wel de volgende Leigh Herbert!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross