Wedtips Aston Villa - liverpool

Wedstrijd: Aston Villa – Liverpool
Datum: 08-01-2021
Uur: 20:45

Bookmakers hebben problemen om nauwkeurige odds te bepalen voor de wedstrijd Aston Villa - Liverpool en daar kan jij van profiteren! Zoals eerder hebben besproken zal dit vooral gebeuren in extreme omstandigheden. Het algoritme waarmee bookmakers de odds berekenen kan vaak geen nauwkeurige odds bepalen bij extreme omstandigheden. Er is namelijk te weinig data beschikbaar van gelijkaardige situaties in het verleden. Op 8 januari speelt Liverpool uit bij Aston Villa in de FA Cup. En deze wedstrijd is misschien wel een ander voorbeeld van zo’n situatie waar bookmakers fouten kunnen maken.

Bepalen nauwkeurige odds

Waarom wordt dit precies zo’n moeilijke wedstrijd voor bookmakers om te voorspellen? We zetten het even op een rijtje:

Onderlinge duels: Dit is een eerste factor waar algoritmes moeilijkheden zullen hebben in de interpretatie. In hun laatste twee thuiswedstrijden won Aston Villa tweemaal: 5-0 en met maar liefst 7-2 van The Reds. Als het een troost mag zijn voor Liverpool, in alle wedstrijden dat The Villans dit seizoen speelden tegen topploegen wist het maar één keer te verliezen en dit was op Old Trafford.

Vermoeidheid: Vooral Liverpool heeft omwille van COVID-19 al heel wat wedstrijden moeten afwerken. Meer dan ooit tevoren waardoor bookmaker haast geen referentiepunt hebben.

Opstelling: Ook voor deze wedstrijd zitten er amper 4 dagen tussen. Met de wedstrijd die volgt tegen Manchester United zal Jürgen Klopp zijn spelers niet willen overbelasten. Maar welke spelers zal de Duitser precies opstellen? De bookmakers hebben er wellicht het raden naar.

Vorm: Bookmakers moeten een analyse maken over een ploeg die vorig seizoen zeer autoritair de Premier League won. Vervolgens winnen ze met 0-7 van Crystal Palace en dan pakken ze 2/9 tegen West Brom, Newcastle en Southampton. Het is niet eenvoudig om een inschatting te maken van deze factoren. Zullen ze nu extra gemotiveerd zijn voor deze bekerwedstrijd of zal de vormdip zich verder doorzetten?

Variantie in aantal goals: Een relatief constant aantal goals per ploeg is voor algoritmes eenvoudig te voorspellen. Liverpool maakte dit seizoen gemiddeld 2,47 doelpunten per wedstrijd. The Villans daarentegen vinden het net gemiddeld 2 keer per wedstrijd. Maar in de laatste 6 onderlinge duels vielen er gemiddeld 5 goals en in de laatste wedstrijd zelfs 9 goals! Is dit toeval en zal het het aantal doelpunten op lange termijn toch tegen hun gemiddelde aanleunen? Of worden er nu éénmaal veel meer doelpunten gescoord wanneer beide ploegen het tegen elkaar opnemen en zijn de vijf doelpunten wel representatief? Ook hier zullen algoritmes de nodige problemen kennen.

Wat nu?

Een eerste stap om bookmakers te verslaan is om te weten waar je moet zoeken. Met deze analyse hebben we aangetoond dat de bekerwedstrijd Aston Villa - Liverpool zeker een wedstrijd is die je tijd waard is om verder te analyseren. De volgende stap is om deze wedstrijd goed op te volgen:

  • Hoe zal Pinnacle openen?
  • Zal Jürgen Klopp alvast iets van zijn opstelling prijsgeven?
  • Hoe evolueert de Betfair Exchange?
  • De odds op Unibet voor een overwinning van Liverpool zijn al sinds drie januari ongewijzd. Is het terecht dat de kans dat Liverpool nu dezelfde kans op winst heeft dan voor het verlies tegen Southampton?

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross