TOTO keurt weddenschap over Fortuna – Feyenoord onterecht af, maar Betmanbegins-community haalt zijn slag thuis

Zondagnamiddag tipte Flip Tip drie of meer schoten van Zian Flemming tijdens Fortuna Sittard – Feyenoord. De 23-jarige aanvaller deed wat voorspeld werd en bijgevolg stroomden de blije reacties binnen onder de wedtip. Tot bookmaker TOTO roet in het eten gooide. De kracht van de Betmanbegins-community zorgde echter alsnog voor een positieve afloop.

Wie geregeld op voetbal gokt, weet dat er niets zo vervelend is als een verkeerd afgewikkelde weddenschap. Wanneer je groene cijfers bij je voorspelling verwacht, komen rode exemplaren aan als een slag in het gezicht. Zeker wanneer je er 100% van overtuigd bent dat jij het bij het rechte eind hebt.

TOTO en bet365 zijn het niet eens met elkaar

Volgens Flip Tip bestond er geen enkele twijfel over dat Flemming drie schoten liet optekenen tegen Feyenoord: één op doel, één naast doel en één geblokkeerd schot. TOTO dacht er echter anders over en bestempelde de weddenschap als foutief.

Het gevolg? Consternatie in de BetmanBegins community. Flip Tip had immers aangegeven dat exact dezelfde weddenschap ook bij bet365 gespeeld kon worden. En daar werd hij wél goedgekeurd. Onze officiële tipper en bij uitbreiding alle volgers van zijn weddenschap begrepen er niets meer van…

Als ervaren voetbalgokker weet Flip Tip dat zowel TOTO als bet365 voor weddenschappen omtrent schoten van spelers voortgaan op de statistieken van Opta. Die waren duidelijk: drie schoten voor Flemming, hetgeen nogmaals bevestigd werd door websites als Sofascore en Whoscored.

Sofascoreflemming

De Betmanbegins-community besloot logischerwijs om het er niet bij te laten en trok massaal naar de klantendienst om er zijn beklag te doen. Het antwoord van TOTO? “Geblokkeerde schoten tellen niet mee als schot.”

Nam de bookmaker van de Nederlandse overheid hier een loopje met de waarheid? Of had onze Flip Tip zich zodanig vergist? Om het zekere voor het onzekere te nemen dook hij de regels in van TOTO. Daar vond hij via het deelnemersreglement en de ‘nadere regels per sport’ onderstaande informatie op pagina 45. Deze regels gelden vanaf 22 februari 2022:

Definitieschotentoto

Kort samengevat: enerzijds gebruikt TOTO Opta voor de afhandeling van weddenschappen over schoten, anderzijds telt een geblokkeerd schot volgens hun eigen regels wel degelijk mee als een schot.

De kracht van de community

Flip Tip bracht de Betmanbegins-redactie op de hoogte van het voorval en die maakte zich gereed om het onrecht aan te kaarten via een artikel. Maandagmorgen bleek echter dat TOTO zijn fout hersteld had en de weddenschap alsnog goedkeurde. De kracht van de Betmanbegins-community bewees zo opnieuw zijn nut.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross