Wedtip Union Sint Gillis - RWDM

Wedstrijd: Union Sint-Gillis – RWDM Molenbeek
Datum: 13/03/2021 om 20:45
Tip: AH -1,5 @1,94 op Unibet

De Brusselse derby tussen Union en RWDM is een speciale dit jaar. Als Union deze wedstrijd weet te winnen dan zijn ze kampioen en kunnen ze promoveren naar de hoogste divisie in België.

Union Sint-Gillis

Union stak er dit jaar met kop en schouders boven uit in de Proximus League. Ze verloren dit seizoen geen enkele keer in eigen huis in de competitie. Ze hebben maar één keer punten laten liggen in eigen huis en dat tegen KVC Westerlo. Het lijkt me dus onwaarschijnlijk dat Union punten zou laten liggen tegen stadsgenoot RWDM. In de heenwedstrijd wonnen ze overtuigd met 0-2.

RWDM

Molenbeek is gekend als een pittige tegenstander in de Proximus League. Ze begonnen de competitie zeer goed maar als vlug zakten ze weg tot de vijfde plaats in 1B. De laatste weken gaat het een stuk minder bij de Brusselse club. Ze konden eerst niet winnen van Deinze en daarna verloren ze 2-4 in eigen huis van Seraing. Het is maar de vraag of ze in staat zijn om het titelfeest van hun stadsrivaal uit te stellen.

Bookmakers verslaan

De odds van bookmakers zijn gebaseerd op algoritmes. Deze algoritmes houden rekening met historische resultaten tussen beide teams, maar wat met titelwedstrijden en derby’s? Algoritmes houden geen rekening met het het derbygevoel en het titelgevoel in deze titelwedstrijd. Een extra klein detail is de verjaardag van de trainer Felice Mazzù. De ervaren trainer van Union is namelijk jarig op de dag dat de wedstrijd wordt gespeeld. Het spreekt voor zich dat Union vol voor deze wedstrijd zal gaan aangezien het bijna niet mooier kan: kampioen spelen door je aartsrivaal te verslaan en dat op dé dag waarop je trainer jarig is.

Conclusie

Als ik alle factoren te samen bekijk dan zie ik Union overtuigend kampioen spelen in eigen huis. Aangezien ze de heenwedstrijd al met 2 doelpunten verschil wonnen en wetende wat er allemaal bijkomt in deze wedstrijd dan verwacht ik een wedstrijd waar Union met 2 of meer doelpunten verschil gaat winnen. Mijn tip is dan ook Asian handicap -1,5.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross