Slotspeeldag Jupiler Pro League vol wedtips

De slotspeeldag in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Alle wedstrijden met belangen in de hoogste divisie van België worden om klokslag 18 uur afgetrapt. In dit artikel begeleid ik jullie door deze speeldag, en geef ik enkele interessante sportweddenschappen mee!


Play-Off 1

Vier tickets zijn er te verdelen voor Play-Off 1. In die Play-Off worden de punten gehalveerd, en wordt gestreden om de landstitel. Die titel lijkt al geclaimd door Club Brugge, maar verder staan er ook Champions League tickets op het spel.

Drie van de vier tickets zijn al toegewezen aan Club Brugge, KRC Genk en Royal Antwerp. De strijd om het laatste ticket gaat tussen RSC Anderlecht en KV Oostende.

STVV – RSC Anderlecht

Een stunt van formaat in de Jupiler Pro League vorig weekend: Anderlecht wist thuis de scheve situatie tegen aartsrivaal Club Brugge om te draaien in een overwinning. Daardoor heeft Anderlecht mathematisch genoeg aan een gelijkspel tegen Sint-Truiden, maar rekenen in voetbal is altijd gevaarlijk. Kompany zal er alles aan doen om de huidige reeks voort te zetten, en de drie punten mee te nemen naar Brussel.

Bij Sint-Truiden zijn ze al zeker van behoud, en is de kloof tot Play-Off 2 te groot. Een wedstrijd louter om het eergevoel dus. Na de 4-0 nederlaag in de derby tegen Genk hebben ze wel nog iets goed te maken, om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

Stayen, het stadion van Sint-Truiden, is trouwens niet de favoriete verplaatsing van Paars-Wit. De recentste twee verplaatsingen werden namelijk verloren. Het kunstgras is aanpassen voor iedere ploeg, maar het technische spel van het huidige Anderlecht zou op deze ondergrond goed uit de voeten moeten kunnen. Daarin verschillen ze toch stevig sinds die vorige ontmoetingen op Stayen.

TIP: Anderlecht wint 1.72 @ Betsson


Oostende – Cercle Brugge

KV Oostende heeft maar één keuze: WINNEN. De ‘Kustboys’ staan op drie punten van Anderlecht. Bij een overwinning wippen ze over Anderlecht, als die verliezen op Sint-Truiden. Oostende haalde meer overwinningen dan Anderlecht, wat doorslag geeft bij gelijke punten. Aangezien beide wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld worden, moet Oostende voluit blijven gaan om alvast zelf te doen wat het moet doen. Op de bank zullen wel met één oog naar de wedstrijd op Stayen kijken.

De belangen zijn bij Cercle Brugge helemaal anders. De Vereniging is zeker van het behoud, na de nederlaag van Moeskroen vorig weekend. Door een nederlaag tegen Oostende, helpen ze een streekgenoot een handje De coach van Cercle, Vanderhaeghen, was in het verleden nog coach van Oostende, en ook hij weet hoe speciaal het voor Oostende zou zijn om Play-Off 1 te halen. Of Cercle Brugge dus écht voluit gaat, dat durf ik te betwijfelen.

Bij wedden op sport zijn er uiteraard nooit zekerheden, maar hier liggen de kansen toch wel heel uitdrukkelijk in het voordeel van Oostende.

TIP: Oostende wint 1.70 @ Betway


Play-Off 2

In Play-Off 2 wordt gestreden om één ticket voor de nieuwe Europese competitie: de Conference League. De winnaar van Play-Off 2 neemt dan namelijk op tegen de vierde in Play Off 1 voor dat ticket. Zes ploegen staan op een zakdoek om nog deel uit te maken van deze Play-Off. Slechts drie ploegen maken nog kans, want Oostende of Anderlecht hebben al het eerste ticket op zak.

KV Kortrijk – KV Mechelen

De eerste kandidaat is KV Mechelen. Zij nemen het op tegen Kortrijk, een ploeg die geen doel meer heeft dit seizoen. De Kerels zijn namelijk ook zeker van behoud, maar kunnen geen gooi meer doen naar de Play-Offs. KV Mechelen is de enige kandidaat die uitkomt tegen een ploeg zonder belangen.

KV Mechelen heeft haar ambities alvast kracht bijgezet door met 4-2 te winnen van rechtstreeks concurrent Zulte Waregem. Die overwinning was cruciaal, want daardoor grepen ze de laatste strohalm om er nog bij te horen. Alles komt nu dus aan op die laatste wedstrijd tegen Kortrijk.

Bij Kortrijk draait het de laatste weken voor geen meter. Ze haalden slechts 3/15, door een overwinning in de slotseconden tegen Waasland-Beveren. KV Mechelen zou dus zeker moeten kunnen walsen over een Kortrijk in deze huidige vorm. Een gelijkspel is voor Malinois alvast niet voldoende, er moet gewonnen worden.

TIP: KV Mechelen wint 2.15 @ Betway


Standard Luik – Beerschot

Een duel tussen twee rechtstreekse concurrenten, al staan beiden er wel het best voor met 47 punten. Er zou kunnen gedacht worden aan een gelijkspel, aangezien ze dan beiden op 48 punten komen, wat veilig lijkt.

Helaas heeft Standard slechts 12 wedstrijden gewonnen, en ligt net daar de eerste schifting bij gelijke punten in de stand. Als er dus een winnaar komt in de wedstrijd Gent – Zulte Waregem, en Mechelen weet te winnen, dan valt Standard uit de boot bij een gelijkspel tegen Beerschot. Met andere woorden, een salon remise behoort niet tot de mogelijkheden voor deze wedstrijd.

Hier een winnaar voorspellen, lijkt me giswerk aangezien ik verwacht dat het strijdplan zal afhangen van de tussenstand bij KV Mechelen. Het moment dat Mechelen op voorsprong komt, zal Standard uitdrukkelijk vooruit gaan spelen. Wanneer blijkt dat Kortrijk toch Mechelen weet af te houden, dan verwacht ik op Sclessin vrij weinig spektakel.

Live wedden kan dus ontzettend interessant zijn bij deze wedstrijd. De algoritmes van bookmakers zullen vaak geen relatie leggen tussen beide wedstrijden, terwijl die er deze keer toch duidelijk wel is. Een doelpunt in het Guldensporenstadion geeft dus opportuniteiten aan ons, maar wees er wel snel bij zodat je de beste odds weet te pakken!

In ieder geval zal de eerste helft zeer afwachtend zijn van beide ploegen. Geen van beiden zal een uitschuiver willen maken om deze wedstrijd te beginnen. Een ‘saaie’ eerste helft lijkt me zeer goed mogelijk, aangezien in de rust kan gekeken worden hoe Mechelen ervoor staat.

TIP: Asian totaal 1e helft ‘onder 1’ 2.33 @ Unibet


Zulte Waregem – KAA Gent

Een derde duel in de Jupiler Pro League is ook tussen twee rechtstreekse concurrenten, maar waar ze wel moeten winnen in ieder scenario. In geen enkele situatie op andere velden, kunnen beide ploegen in de Ghelamco Arena het rustiger aan doen. Er moet absoluut gewonnen worden om in Play-Off 2 te raken.

Mijn voorkeur in dit duel gaat uit naar KAA Gent. De Buffalo’s hadden er een ontzettend zwakke seizoenstart opzitten, maar Hein Vanhaezebrouck heeft hen toch dichtbij Play-Offs gebracht. Gent heeft de laatste weken ook ontzettend goed spel gebracht, en heeft vertrouwen getankt door met 4-0 te winnen tegen Charleroi.

Zulte Waregem daarentegen heeft het laten liggen de laatste weken. Essevee kon al zeker geweest zijn van hun Play-Off ticket, maar haalde een magere 3/12. Ze hadden uiteraard wel de pech om tegen grotere ploegen uit te komen, zoals Club Brugge en Anderlecht. Helaas voor hen behoort ook Gent tot dat rijtje grote ploegen.

Ik verwacht dat Gent deze wedstrijd naar zich weet te trekken, en zich zo weet te plaatsen voor Play-Off 2. De huidige odds lijken me nog vrij hoog, aangezien Hein een specialist is in tactische plannen op deze momenten. Interessant om op te wedden dus!

TIP: KAA Gent wint 1.95 @ Bwin


OH Leuven – Waasland Beveren

OH Leuven heeft ook nog een waterkans, maar dan moet het beter doen dan KV Mechelen in Kortrijk, én mag Standard niet winnen tegen Beerschot. Twee voorwaarden dus, al begint alles natuurlijk bij jezelf. Leuven ontvangt Waasland-Beveren, en daar ligt het gevaar.

Waasland-Beveren moet winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Om nog van de laatste plaats weg te kunnen springen, moet Club Brugge dan wel ook winnen van Moeskroen. Die kans is vrij groot, want Club zal met vertrouwen de Play-Offs willen induiken. De nederlaag op Anderlecht zal daar toch een deukje aan gegeven hebben.

Voor Waasland-Beveren geldt dat het vooral bij hunzelf begint, aangezien alle wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld worden. Ik haalde dit punt al enkele keren aan in dit artikel, maar het belang van dit feit mag je zeker niet vergeten bij wedden op voetbal.

Ik verwacht dat beide ploegen er vanaf het eerste fluitsignaal vol in vliegen. Referentiematch daarvoor is Waasland Beveren – Kortrijk van afgelopen weekend, dat op 3-4 eindigde. Beiden hebben niets te verliezen, want met een gelijkspel schieten ze allebei niets op. Ik verwacht een open wedstrijd met heel veel ruimte, en dus veel goals.

TIP: over 3,5 doelpunten 2.40 @ Betsson


Wil je meer leren over hoe bookmakers te verslaan?

Download ons e-book gratis hieronder!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross