Wedtips Sheffield United FA Cup

Datum: 09-01-2021
Wedstrijd: Bristol Rovers - Sheffield United
Uur:
15u00

The Blades, de trots van vele inwoners van Sheffield. Ze beleefden hoogdagen in 2019 maar dit jaar gaat het van kwaad naar erger. 17 wedstrijden ver in de Premier League staan ze met 2 punten kansloos onderin. En nu staat er een bekerwedstrijd op hen te wachten.

Second Season Syndrome

Vorig jaar speelde Sheffield als promovendus een prachtseizoen bijeen en knokte het tot het bittere eind voor Europese plaatsen. Dit jaar kon men niet tegen het cliché opboksen. De puntenpakker Henderson is terug naar Manchester en dat is duidelijk merkbaar in de tegendoelpunten. Toch staat er nochtans voldoende kwaliteit op het veld om punten te pakken. De statistieken zijn niet barslecht: de ‘expected’ goals liggen voldoende hoog, maar de afwerking laat te vaak te wensen over. Het komt vooral aan op details in de Premier League: te veel naïviteit en te weinig creativiteit.

Bekerwedstrijd

In de derde ronde van de FA Cup komen ze nu tegenover Bristol Rovers te staan. Rovers zijn de nummer 18 uit League One, de Engelse derde klasse. De League One kende de laatste weken enkele uitstellingen omwille van coronabesmettingen. Routine is nochtans een belangrijke factor voor een voetbalclub. Ook bij Sheffield leek corona binnen te sluipen, maar bleef het beperkt tot enkele medewerkers. Bij de Blades had het dus geen gevolgen op hun routine.

Moeilijke inschatting

Bookmakers baseren hun odds vooral via algoritmes die rekening houden met gelijkaardige historische resultaten. Een bekerwedstrijd tussen een uitstekende promovendus die nu hopeloos laatste staat tegen een derdeklasser die volledig uit routine is. Bij een bekerwedstrijd is het ook altijd raden of hun sterkste ploeg zal spelen. Veel succes om gelijkaardige situaties uit het verleden te vinden, bookmakers! Doordat bookmakers haast geen referentiepunt hebben voor deze situatie, is de kans groot dat ze de odds niet nauwkeurig kunnen inschatten. Maar bookmakers moeten gelukkig voor ons nu éénmaal odds aanbieden voor deze wedstrijd.

Een bekerwedstrijd staat gekend als iets wat altijd speciaals in petto kan hebben. Sheffield stelde in de EFL Cup, de ‘tweede’ beker van Engeland, hun beste 11 op. Voor de FA Cup verwacht ik daar eerlijk gezegd geen uitzondering op. Mijns inziens zal de ellenlange reeks van verloren wedstrijden bij Sheffield de algoritmes overbeïnvloeden, en dat biedt kansen op potentieel interessante weddenschappen.


Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross