Ronaldinho: de wederopstanding van een voetbalgod

Kan jij dat puntertje van Ronaldinho in de Champions League wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona nog herinneren? Dat moment dat de Braziliaanse trukendoos met een onnavolgbare voetbeweging de complete verdediging, inclusief keeper Petr Cech, te kijk zette? Zomaar één van de hoogtepunten uit de glansrijke carrière van Ronaldo de Assis Moreira, de superster uit Porto Alegre. Na jarenlang op absoluut topniveau te hebben geacteerd, ging het na zijn carrière helaas bergafwaarts. Maar een voetbalgod zou geen voetbalgod zijn als hij niet weer opstaat…

De voetbalcarrière van Ronaldinho

De rijke voetbalcarrière van Ronaldinho begon bij Grêmio, één van de grotere clubs uit Brazilië. Waar hij eerst, uit respect voor de ‘echte’ Ronaldo, door het leven ging als Ronaldinho Gaucho, veranderde dit later in Ronaldinho. Dit betekent ‘de kleine Ronaldo’. Na een aantal jaar voor Gremio te hebben gespeeld, vertrok hij in 2001 naar PSG. Hier speelde hij uiteindelijk twee seizoenen, alvorens hij voor ongeveer 28 miljoen euro naar het grote Barcelona vertrok. 

Ronaldinho & Barcelona 

Zijn beste tijd als voetballer kende Ronaldinho bij Barcelona. Naast het feit dat hij week in week uit Camp Nou betoverde, was hij ook nog eens hét gezicht van Nike. Dit kwam met name door zijn manier van spelen. We zien namelijk regelmatig voetballers met een bijzondere techniek die voorzien zijn van de nodige tricks. Maar het is een ware kunst om deze tricks ook nog eens effectief in te zetten tijdens een wedstrijd. Kijk de gemiddelde compilatie van trucs van Ronaldinho op YouTube er maar op na en de aka’s vliegen je om de oren.

Circus En Ronaldinho Gaan Samenwerken

FIFA World Player of the Year

Dankzij zijn waanzinnige spel werd Ronaldinho in 2004 en 2005 verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Dit kwam onder andere door de winst in de Champions League. We kunnen echter wel stellen dat dit by far zijn beste jaren zijn geweest, aangezien hij hierna enigszins in een vormdip raakte. Dit leidde overigens ook tot het nodige overgewicht. Dit leverde hem gekscherend de bijnaam El Gordinho op. Dit betekent niets meer dan ‘De Kleine Dikke’. Een bijnaam die je als voetballer liever niet wilt hebben. 

Het grote AC Milan

Na een uiteindelijk zeer succesvolle periode bij Barcelona vertrok Ronaldinho in 2008 naar AC Milan. Op naar de volgende topclub en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als we hierop terugkijken mogen we concluderen dat het er bij Milan maar mondjesmaat is uitgekomen. Alleen in zijn tweede seizoen scoorde hij regelmatig en bereidde hij een hoop doelpunten voor. Zijn kwaliteiten van wereldklasse kwamen nog steeds aan het licht, al werd het alleen maar minder en minder. Dit leidde er vervolgens toe dat Ronaldinho in 2011 de Europese velden achter zich liet.

Ronaldinho Wordt Ambassadeur Van Circus

Terug in Brazilië

Na een geweldige tijd in Europa keerde Ronaldinho terug naar Brazilië. Hij ging spelen voor topclub Flamengo. Hier pakte hij direct de nationale beker door onder andere een vrije trap te benutten in de finale. Ook bij Flamengo bleek dat de beste man nog altijd fantastisch kon voetballen. Echter raakte hij veelvuldig geblesseerd en kwam het er steeds minder uit. In 2012 vertrok hij richting Atlético Mineiro. Hier won hij in 2013 de Copa Libertadores, het grootste clubtoernooi van Zuid-Amerika. Hij scoorde dan wel niet in de finale, met 4 goals in het gehele toernooi had hij toch een geweldig aandeel in deze spectaculaire overwinning.

Een (voorlopig) einde aan tijdperk Ronaldinho

Na nog een klein uitstapje naar Querétaro in Mexico, belandde hij in 2015 bij de club Fluminense. Hier speelde hij in totaal nog maar 7 wedstrijdjes. De koek was echter op, de drank was lekkerder en het lichaam wilde niet meer. Zo kwam er een einde aan een legendarische voetballer. In 2018 hing hij overigens pas echt zijn voetbalschoenen aan de haak. Al betekende dit niet dat hij uit de schijnwerpers raakte.

Ronaldinho Staat In De Schijnwerpers

Ronaldinho in de gevangenis

Dat Ronaldinho er, ondanks zijn waanzinnige prestaties op het veld, een turbulent leven op na hield is een publiek geheim. Al tijdens zijn voetbalcarrière kwam hij meer dan eens in het nieuws om verkeerde redenen. Het was dan ook geen gigantische verrassing dat Ronaldinho samen met zijn broer, tevens zijn zaakwaarnemer, in de gevangenis van Paraguay belandde. De reden hiervoor was dat hij reisde met een vervalst paspoort. Dit had hij gedaan omdat zijn ‘normale’ paspoort in 2018 in beslag genomen werd door een veroordeling voor een zware bouwovertreding.

Voetballen in de gevangenis

Uiteraard doodde Ronaldinho zijn tijd in de gevangenis met het spelen van voetbal. Het vervelende aan deze situatie was dat het zo’n smet had op zijn geweldige carrière als voetballer. Gelukkig voor hem mochten hij en zijn broer de gevangenis na een maand en één dag verlaten. Maar niet voordat zij een borgsom van 1,6 miljoen dollar hadden betaald. Uiteindelijk bleek deze periode voor Ronaldinho er eentje waar hij veel van geleerd heeft. Met een positief gevoel sloot hij deze zwarte periode af en ging hij maar al te graag nieuwe uitdagingen aan.

Ronaldinho naar Circus

Met bovenstaande titel bedoelen we niet dat Ronaldinho na zijn gevangenschap regelmatig naar het circus ging. Eén van zijn nieuwe werkzaamheden werd namelijk het ambassadeurschap bij voetbalspellen en diverse andere producten en bedrijven. Eén van deze bedrijven is Circus, de inmiddels bekende Nederlandse bookmaker. Zij haalden het nieuws nadat bekend werd dat ze gingen samenwerken met de grote Ronaldinho. Een transfer van wereldklasse.

Ronaldinho Kijkt In De Camera In De Fotostudio Van Bookmaker Circus

De wederopstanding van Ronaldinho

De match tussen Ronaldinho en Circus is gebaseerd op verantwoord spelen. Beide partijen dragen deze visie namelijk hoog in het vaandel. Hieruit blijkt dat Ronaldinho daadwerkelijk iets geleerd heeft van zijn mindere periode. Na een geweldige carrière raakte hij in het slop. Nu probeert hij met zijn ervaringen anderen ervan te overtuigen verantwoord te leven en te spelen. Dit gecombineerd met zijn welbekende grote, brede glimlach zorgt ervoor dat we weer ouderwets kunnen genieten van de Braziliaan.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross