Odds vergelijken als Nederlander

We hebben al meermaals benadrukt hoe belangrijk het is om odds te vergelijken tussen de verschillende bookmakers. Dat is momenteel niet evident voor Nederlanders omdat vele lokale bookmakers niet worden ondersteund. Gelukkig werkt OddsBeater hard aan een oplossing voor jullie. Paul, mede-oprichter van OddsBeater, geeft jullie graag meer informatie!

Paul, kan jij jezelf even voorstellen aan de lezers?

Zeker! Ik ben Paul, sinds een paar maanden mede-oprichter van het platform OddsBeater. Tot afgelopen zomer was ik werkzaam bij Kindred Group, in Nederland beter bekend als het moederbedrijf van Unibet. Daar heb ik 5 jaar gewerkt in verschillende functies maar met name op het gebied van CRM en CX. Met het opengaan van de Nederlandse markt vond ik de tijd rijp om op eigen benen te gaan staan en zelf een platform neer te zetten.

Wat moeten we ons precies voorstellen bij het project OddsBeater

Begin augustus zijn we gestart met de website OddsBeater.nl waar we op dit moment (nieuws)artikelen plaatsen over wedden op sport. Met name over de nieuwe wetgeving die op 1 oktober is ingegaan hebben we een aantal interessante artikelen geplaatst die voor het grote publiek onbekend waren.

Op de achtergrond zijn we een product aan het bouwen wat de kern moet gaan vormen van OddsBeater, een platform waar je de odds tussen de legale Nederlandse bookmakers kunt vergelijken.

Kan je uitleggen waarom het zo belangrijk is voor de speler om odds te vergelijken?

Daar kunnen we kort en bondig over zijn: je wilt toch geen dief zijn van je eigen portemonnee? Consumenten vergelijken zorgverzekeraars en energieprijzen, maar waarom zou jij als speler niet eerst de odds vergelijken voordat je een sportweddenschap plaatst? Een quotering kan per bookmaker bijvoorbeeld 0,10 verschillen. Dit lijkt een klein verschil, maar als je dit gaat uitrekenen op de lange termijn dan is het verschil immens.

In Nederland zijn we dit niet echt gewend, omdat tot voor kort 90% bij Unibet of TOTO speelde en verder weinig concurrentie voor deze bookmakers was. Met het opengaan van de kansspel markt zijn er al 6 legale aanbieders van wedden op sport en ik voorspel dat er volgend jaar zomer toch zeker 15 legale bookmakers zijn. Genoeg keus en dus ook genoeg aanbieders om de odds van te vergelijken.

Odds Vergelijken Nederland

Er zijn al enkele internationale vergelijkingssites. Hoe zal OddsBeater zich precies onderscheiden?

Bij de internationale vergelijkingssites kun je vaak niet de bookmakers vergelijken die in Nederland actief zijn. In Nederland heb je veel lokale aanbieders die niet in andere landen actief zijn, denk bijvoorbeeld aan BetCity, Holland Casino, TOTO en er komen er nog meer aan.

Het is het plan om elke bookmaker die een licentie heeft in Nederland aan te sluiten op het OddsBeater platform. Daarnaast denken wij door onze jarenlange ervaring van de Nederlandse markt precies in te kunnen spelen op de behoeftes van de Nederlandse speler.

Vanaf wanneer denk je dat onze community de odds zal kunnen vergelijken?

Daar hou ik nog even een slag om de arm, want met het ontwikkelen van een platform weet je het maar nooit. De doelstelling is om dit jaar nog een mooi vergelijkingsplatform neer te zetten wat uiteraard steeds verder geoptimaliseerd gaat worden. Uiteindelijk zal je pas halverwege volgend jaar een volwaardig product hebben, omdat dan de internationale bookmakers die op het strafbankje hebben gezeten ook een licentie hebben. We zijn in ieder geval druk aan het bouwen!

Naast het vergelijkingsplatform zijn er ook enkele interessante artikelen te vinden op de website. Wat kan onze community precies verwachten van die informatie?

Elke vrijdag plaatsen wij een weekend preview gefocust op de Eredivisie en vaak ook de Keuken Kampioen Divisie. Daarin proberen we op een leuke manier een voorbeschouwing te geven op het voetbalweekend en geven wij een aantal wedtips.

Verder zullen we de komende tijd alle nieuwe bookmakers onafhankelijk recenseren, plaatsen we het laatste nieuws over ontwikkelingen in deze industrie en proberen we de Nederlandse spelers wat bij te leren over wedden op sport.

Zo waren we onlangs de eerste die melden dat de (illegale) Nederlandse kansspelmarkt toch iets groter is dan in eerste instantie werd ingeschat. Nederlanders verloren online in 2020 maar liefst 750 miljoen euro. Dit nieuws werd later ook opgepakt door de Volkskrant.

 

We willen Paul bedanken om tijd vrij te maken, maar vooral ook om de leiding te nemen voor dit schitterende initiatief. We zijn ervan overtuigd dat dit onze community enorm zal helpen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross