Voetbalgokken: hoe voetbalwedders onbewust een hogere winst laten schieten

Voetbalgokken 2

Ken je dat gevoel dat je iets te gretig bent en dat je zonder nadenken een (te) dure tv, fles wijn of nieuwe auto koopt? En dat je er later achter komt dat je dit voor een goedkopere prijs had kunnen aanschaffen. Of dat die o, zo verdiende vakantie een paar honderd euro goedkoper geweest was, als je iets meer onderzoek had gedaan? In de wereld van voetbalgokken is er een gelijkaardig fenomeen. Al moeten we hier meteen aan toevoegen dat de meeste voetbalgokkers dit helemaal niet beseffen. Daarom geven we je graag een woordje uitleg over leren wedden op sport.

Slimmer wedden, hogere winst bij voetbalgokken

Bij wedden op voetbalwedstrijden kiest iedereen zijn of haar favoriete weddenschappen uit, vaak zonder veel rekening te houden met de quotering. Toch kan je hier in een aantal gevallen financieel nog beter scoren. Binnen een groot deel van de bookmakers zijn er namelijk identieke weddenschappen met verschillende quoteringen te vinden. Om jou te helpen en even op scherp te zetten, vertellen we in dit artikel hoe je meer uit je weddenschappen kunt halen.

Dezelfde bookmaker, dezelfde weddenschap, verschillende quoteringen?!

Op de websites van bookmakers zijn talloze soorten weddenschappen mogelijk. Waar de één het liefst inzet op een 1X2, gaat de ander het liefst zo veel mogelijk in op het aantal passes van een bepaalde speler. Dat grote aantal soorten weddenschappen zorgt voor een interessante ontwikkeling. Er zijn bij het voetbalgokken namelijk weddenschappen die een andere naam hebben, maar in de praktijk precies dezelfde uitkomst nodig hebben.

Aanbieders van sportweddenschappen laten geregeld een (flink) verschil in hun quoteringen optekenen. Onderstaand zie je bijvoorbeeld noteringen voor de Coppa Italia tussen Juventus en Inter. Hieruit blijkt dat er tussen de aangeduide groene en rode quotering een groot verschil zit van maar liefst 0,40. Het resultaat van de 1X2 weddenschap “Juventus wint” en “Juventus kwalificeert zich in reguliere speeltijd” is nochtans exact hetzelfde.

Verschillende Noteringen Voor Dezelfde Weddenschap Bij Juventus Inter

Correct score 0-0 = Team A under 0,5 & Team B under 0,5

Vervolgens een voorbeeld uit de Champions League finale tussen Liverpool en Real Madrid. Als jij denkt dat dit 0-0 wordt, dan krijg je bij het invullen van de correct score een quotering van 13.00. Je krijgt echter een quotering van 14.00 als je inzet op minder dan 0,5 doelpunten voor Liverpool en minder dan 0,5 doelpunten voor Real Madrid. Precies dezelfde weddenschap dus. In het geval dat je hier €10 op inzet, dan win je bij de laatste weddenschap €10 meer. 

Both Teams to Score = Team A over 0,5 & Team B over 0,5

Er is nog een voorbeeld wat we uit deze wedstrijd kunnen meepikken. Als jij wilt inzetten op voetbal op Both Teams to Score, dan ontvang je hier een quotering van 1,58 voor. Maar als je inzet op Liverpool en Real Madrid die beiden meer dan 0,5 keer scoren, dan ontvang je een quotering van 1,55. Precies dezelfde weddenschap, terwijl je bij de één toch net wat meer kan verdienen. 

Gelijkspel = Geen van beide teams wint

Bij de meeste bookmakers kan je inzetten op voetbal waarbij één van beide teams zal winnen. Als we kijken naar de wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag, dan krijg je bij het inzetten op ‘NEE’ bij ‘Eén van beide teams wint’ een quotering van 3,50 voorgeschoteld. Terwijl je voor een simpele inzet op een X, een gelijkspel dus, maar liefst een quotering van 3,85 krijgt. Dat scheelt 0,35 in de odds en staat gelijk aan een verschil van maar liefst 10%.

Een 1X2 weddenschap = Asian Handicap -0,5

Eén van de meest voorkomende weddenschappen, namelijk een 1X2 voorspelling, is exact hetzelfde als een Asian Handicap -0,5. Toch zit er geregeld wel degelijk een verschil tussen de quoteringen. Als we kijken naar de finale van de play-offs in de Nederlandse Eredivisie tussen Vitesse en AZ komt dit mooi naar voren. Als je inzet op winst voor Vitesse, dan ontvang je bij Jack’s een quotering van 2,80. Zet je echter in op Vitesse met een Asian Handicap van -0,5, dan ontvang je een quotering van 2,75. Een klein verschil, maar door systematisch op de hoogste odds in te zetten zal je op lange termijn veel meer kans maken om winstgevend te wedden.

Vergelijken Odds Oddsbeater 1

Andere naam, dezelfde weddenschappen

Om het nog eens duidelijk voor je neer te zetten, volgt hieronder een overzichtje met de eerder besproken weddenschappen die hetzelfde zijn:

  • Correct score 0-0 = Team A under 0,5 & Team B under 0,5
  • Both Teams to Score = Team A over 0,5 & Team B over 0,5 
  • Gelijkspel = Geen van beide teams wint
  • Een 1X2 weddenschap = Asian Handicap -0,5 

Bovenstaand lijstje is zeker niet compleet. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden. Wist je bijvoorbeeld dat een draw no bet weddenschap hetzelfde is als een Asian Handicap 0? Bij de halve lijn van de Asian Handicap zijn er zelfs twee identieke broertjes. Zo komt een Asian Handicap +0,5 overeen met zowel een dubbele kans weddenschap als een European Handicap +1. Ben jij nog niet helemaal bekend met de Aziatische variant van handicaps? Raadpleeg dan onze overzichtelijke Asian Handicap tabel.

Een verschil van €1800

In dit artikel heb je gelezen over een aantal compleet dezelfde weddenschappen met verschillende quoteringen. Wat vaststaat is dat deze verschillen op lange termijn kunnen zorgen voor flinke verschillen in de gewonnen bedragen. Een klein voorbeeld. Stel je wint elke maand 30 weddenschappen van gemiddeld €50. Dan scheelt een consistent verschil in odds van 0,10 je €5 per voorspelling. Op maandbasis zou je dus €150 laten liggen als je niet inzet op de hoogst mogelijke notering. Een verschil in odds van 0,10 lijkt op het eerste gezicht verwaarloosbaar, maar op jaarbasis gaat het zomaar even om €1800. Kortom, het loont om altijd odds met elkaar te vergelijken, zowel over bookmakers heen als binnen een en dezelfde bookmaker.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross