Verdubbelaars bij voetbal voorspellingen

Voetbal Voorspellingen

Het fenomeen van verdubbelaars zie je op social media vaak voorbijkomen. Spelers delen één of meerdere wedtips waarmee je je inzet kan verdubbelen. De populariteit komt doordat heel wat spelers dit zien als de perfecte balans tussen mooise winst en een relatief beperkt risico. Is dat wel écht zo, en zijn verdubbelaars een goede manier om professioneel te wedden op sport? Een ding is zeker, download gratis de Betmanbegins app en mis geen enkele expert tip.

Wat is een verdubbelaar bij voetbal voorspellingen?

Verdubbelaars zijn sportweddenschappen waarmee je je inzet kan verdubbelen bij winst. Heel wat spelers delen dit soort weddenschappen in groepen waardoor het woord ‘verdubbelaar’ volledig ingeburgerd werd bij Nederlandse speler. Ze zoeken steeds sportweddenschappen met odds rond de 2, met als doel hun inzet min of meer te verdubbelen.

Daarnaast zien we ook dat sommige spelers twee of meerdere sportweddenschappen combineren om aan odds rond de 2 te kunnen spelen. Wanneer je bijvoorbeeld twee wedtips combineert met odds van 1,45 en 1,50 zal je bij een bookmaker iets meer dan twee keer je inzet terugkrijgen. Er is één iets fundamenteels dat je vergeet wanneer je dit doet. Combinatieweddenschappen zijn haast altijd verlieslatend op lange termijn door hun winstmarges die je dan per wedtip voorgeschoteld krijgt.

Verdubbelaar, do or don’t?

Het is belangrijk om te weten dat de algoritmes die bookmaker gebruiken al zeer nauwkerig zijn bij voetbal voorspellingen. Jouw gevoel dat odds van 2,00 als weinig risico aanvoelen aangezien je dubbel je inzet terugkrijgt, kan je dus geregeld bedrogen doen uitkomen. Slechts 2% slaagt er in bookmakers te verslaan, dus je kan er van op aan dat het écht niet eenvoudig is. Als je jezelf dan extra beperkingen op gaat leggen voor de odds waarop je wilt inzetten, dan maak je het jezelf nog veel moeilijker.

Als je odds ziet van 5,00 en je denkt dat een bookmaker een fout maakt, dan is het winstgevend om daar op inzetten. Of dat nu komt door een vergelijking met Pinnacle odds, of je beschikt over informatie bij extreme omstandigheden … Als jij overtuigd bent dat odds van 5,00 te hoog zijn, moet je die durven spelen. Datzelfde principe geldt ook voor odds die lager dan 2,00 zijn, bijvoorbeeld 1,60. Als je odds bij een bookmaker vindt die fout zijn aan 1,60 is het op lange termijn verstandig om daar op in te zetten. Als je die winstgevende situaties aan je laat voorbijgaan omdat de odds hoger of lager zijn dan 2, gaat dat een zeer negatieve impact hebben op het resultaat van je sportweddenschappen!

We raden dus niet aan om enkel verdubbelaars te spelen. Jezelf beperkingen opleggen op vlak van odds zal niet bijdragen aan winstgevend speelgedrag op lange termijn. Uiteraard zal je vaak op sportweddenschappen inzetten waar de odds rond de 2,00 liggen, maar dat betekent niet dat je nooit op odds die veel hoger of lager zult inzetten. Dat geldt voor zowel odds van 1,10 als 11,00. Zolang er value is, moet je er voor gaan ongeacht de odds. Uiteraard moet je wel je units aanpassen naargelang de odds en value, maar meer daarover lees je in het artikel over bankroll management.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross