Wedden op sport: 4 redenen waarom het beter is om te wedden op singles

Wedden Op Sport 2

Regel één bij het leren wedden op sport: gedaan met combinatieweddenschappen! Geen enkele speler die regelmatig inzet op meervoudige weddenschappen is succesvol. In dit artikel tonen we je aan waarom je dus beter voor enkelvoudige weddenschappen kiest. Na het lezen van deze vier redenen zal je anders denken over het combineren van je sportweddenschappen. Schuif die toto en Unibet lijsten maar aan de kant, het echte werk gaat van start. Vanaf nu zal je jouw wedtips enkel nog als singles spelen.

Winstmarge van bookmakers

De eerste reden is dat bookmakers een winstmarge per sportweddenschap aanrekenen. De winstmarge van een bookmakers ligt gemiddeld ongeveer rond de 5%. Een combinatie van drie wedtips brengt de gemiddelde winstmarge dan al op 15%, een combinatie van vijf sportweddenschappen komt op zo’n 25%. Die marges maken het nagenoeg onmogelijk om op lange termijn succes te wedden op sport.

In de zoektocht naar een sportweddenschap met value probeer je een wedtip te vinden die boven de odds van andere bookmakers ligt, exclusief hun winstmarge. Om de precieze winstmarge te bepalen van een sportweddenschap, kan je de dutching calculator gebruiken. Zo weet je precies hoeveel de winstmarge van een bepaalde sportweddenschap bij een bookmaker bedraagt.

Odds vergelijken bij wedden op sport

Een tweede reden om combi’s links te laten liggen, is dat jouw voordeel om odds te kunnen vergelijken wegvalt. Een meervoudige sportweddenschap plaats je immers altijd bij één bookmaker. De kans is zeer klein dat die bookmaker voor al die drie weddenschappen de hoogste odds heeft. Als je een multiple plaatst, kan je geen odds meer vergelijken tussen bookmakers.

Een account bij verschillende bookmakers hebben, is een must om op lange termijn succesvol te wedden op sport. Zo kan je namelijk steeds aan de meest voordelige odds spelen die op de markt beschikbaar zijn. Iedere bookmaker heeft een ander beeld over de uitkomst van een sportweddenschap. Dit kan je ook lezen in het artikel over wat odds zijn en hoe odds ontstaan. Dit kan van zeer uiteenlopende odds, tot kleinere verschillen gaan. Maar hoe klein het verschil ook kan lijken tussen bijvoorbeeld odds van 1.90 en 2.00, het kan een enorme impact hebben op jouw rendement.

Door wedtips te combineren, neem je jezelf dit voordeel tegenover de bookmakers af. De kans is groot dat niet elke sportweddenschap uit je combi de hoogste odds heeft bij dezelfde bookmaker. Omdat een combi wordt geplaatst bij één bookmaker, wordt je verplicht om niet elke weddenschap aan de hoogste odds te plaatsen. In onderstaande video leggen Betman en Marie je haarfijn het belang van odds vergelijken uit:

Meer risico voor hetzelfde rendement

Moest één bookmaker toch toevallig de hoogste odds hebben bij de drie weddenschappen, dan is het nog steeds niet slim om die drie te combineren. Het rendement van de drie weddenschappen blijft hetzelfde, of je ze nu in de vorm van een enkelvoudige of meervoudige weddenschap aanneemt. De odds zullen hoger zijn bij een meervoudige weddenschap en daardoor is ook het risico hoger. Je neemt dus eigenlijk méér risico voor hetzelfde rendement op lange termijn. Geen goede keuze.

Tijdstip van inzetten

Door je sportweddenschappen te combineren, plaats je iedere selectie op hetzelfde moment in één ‘lijst’. Hierdoor schrap je één van de voordelen van singles, namelijk het tijdstip van inzetten. Je kan het rendement van je sportweddenschappen verhogen door deze op de juiste moment te plaatse. Enerzijds is het voor sommige sportweddenschappen interessanter om zo vroeg mogelijk te plaatsen. Over dat soort wedtips kan je meer lezen in het artikel over 'early odds'. Bij dit soort sportweddenschappen wil je zo snel mogelijk plaatsen, aangezien je verwacht dat de odds zullen dalen. Een voorbeeld kan zijn wanneer er net nieuws komt dat er cruciale spelers onbeschikbaar of geblesseerd zijn.

Anderzijds kan het ook net heel verstandig zijn om te wachten voor je een sportweddenschap plaatst. Wanneer er bijvoorbeeld onzekerheid is rond de opstelling van een bepaalde ploeg, kan het interessant zijn om te wachten tot die wordt gepubliceerd. Zo’n uur voor de aftrap kan je dan inzetten op jouw wedtip. Een combinatieweddenschap plaats je op één moment en je verliest dus deze vrijheid.

Tip: Plaats nooit een meervoudige weddenschap als er geen bonus aan verbonden is of correlatie bestaat tussen de weddenschappen

Zijn Combi’s nooit interessant bij wedden op sport?

In 99,99% van de gevallen zijn combinatieweddenschappen niet aangeraden. Voor die 0,01% waar het wel kan, zijn er twee mogelijkheden:

Eerst hebben we bonussen en promoties waar het plaatsen van combinatieweddenschappen wél interessant kan zijn. Wanneer de gemiddelde waarde van de bonus hoger ligt dan het gemiddeld verlies dat je zal lijden door het plaatsen van de combi, dan is het interessant om de combi te plaatsen. Door de zeer hoge winstmarge op combinatieweddenschappen, zal het gemiddelde verlies met de bonus in vele gevallen echter nog steeds groter zijn dan de gemiddelde waarde van de bonus.

Een tweede moment dat het interessant kan zijn om een combi te plaatsen, is bij correlatie. Wanneer sportweddenschap A een direct verband heeft met sportweddenschap B, kan het plaatsen van beide sportweddenschappen als combi interessant zijn. Let op: we praten hier niet over bet builders. Bij bet builders zal de correlatie reeds verwerkt zijn in de odds. Een voorbeeld van correlatie is: als je meer kilometers je loopt, zal je meer caloriën verbranden.

Voor een goed voorbeeld van een combinatieweddenschap waar sprake was van correlatie, moeten we enkele jaren terug. Bij Formule 1 is de kwaliteit van de wagen en motor heel belangrijk. Een bookmaker had twee heads-ups waar de coureurs van dezelfde wagens tegen coureurs van een andere wagen stonden. Stel dat coureur één van team A het beter doet dan coureur één van team B. Het is een signaal dat de wagen van team A sterker is. Daardoor is de kans groter dat coureur twee van team A het ook beter zal doen dan coureur twee van team B. Dit was een duidelijke correlatie wat de wedtip interessant maakte.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross