Moet je tippers betalen voor wedtips?

Betalen Voor Wedtips

Sommigen voelen zich geroepen om tipper te worden. De community Betmanbegins is altijd gratis geweest en dat zal altijd zo blijven. Maar er zijn ook veel groepen die wedtips aanbieden tegen betaling. Is het verstandig om daarop in te gaan? Als de winst die voortkomt uit die wedtips groter is dan de kosten, is dat een goede investering. Maar hoe kan je dit precies weten? We leggen het je uit!

Voor welke tippers alvast niet betalen?

Het is moeilijk om te beoordelen wanneer het interessant is om te betalen voor iemand zijn wedtips. Er is wel een bepaalde basis waar een tipper aan moet voldoen vooraleer je zelfs maar moet overwegen om zijn diensten aan te kopen. Wanneer iemand niet voldoet aan één van deze criteria, raden we aan om niet te betalen voor deze wedtips. De kans dat deze investering op lange termijn een positief rendement zal opleveren, is zeer klein.

1. Transparantie: Stel dat je een tipper bent die een positief rendement behaalt. Waarom zou je dat niet delen met je volgers? Wanneer men de resultaten van de wedtips niet deelt, is het een signaal dat de resultaten simpelweg niet goed zijn. Men zou kunnen stellen dat tippers niet de tijd hebben om de resultaten bij te houden. Hier gaan we niet helemaal mee akkoord. Het bijhouden en analyseren van je resultaten is namelijk iets wat elke professionele wedder doet om zichzelf te kunnen verbeteren.

2. Enkelvoudige sportweddenschappen: Bookmakers hebben enorm grote winstmarges op combinatieweddenschappen. Logischerwijs zullen spelers die bookmakers verslaan steeds enkelvoudige sportweddenschappen plaatsen. Iemand die regelmatig tips geeft op combi’s zal op lange termijn niet winstgevend zijn. Hiervoor betalen is dus zeker niet aan te raden.

3. Odds vergelijken: Het is enorm moeilijk om winstgevende wedtips te geven zonder odds te vergelijken tussen de verschillende bookmakers. Elke goede tipper zal dit ook doen en tippen op de bookmaker die de hoogste odds aanbiedt.

Vergelijken Odds Oddsbeater 2

Stel dat een tipper met betalende diensten voldoet aan bovenstaande drie zaken. Is het dan noodzakelijk verstandig om de tips aan te kopen? Absoluut niet. Naast het voldoen aan bovenstaande drie zaken, moet er nog met andere dingen rekening worden gehouden.

Analyseer wedtips op lange termijn

De belangrijkste factor die bepaalt of je al dan niet moet betalen voor wedtips is uiteraard of de wedtips winstgevend zijn. Stel dat de tipper zeer transparant is. Zelfs dan is het heel moeilijk om te beoordelen of het interessant is te betalen voor de wedtips. De grootste vijand is namelijk de termijn. De resultaten van de tipper die geld vraagt, zijn enkel betrouwbaar op lange termijn. Als speler heb je vaak geen betrouwbaar beeld over de resultaten op lange termijn van een bepaalde tipper. Toch zijn er enkele methoden om toch een beeld te krijgen van de rendabiliteit.

1. Argumentatie: De argumentatie van een wedtip geeft je vaak al een beeld over het verwachte rendement van een tipper.

2. Closing odds: De closing odds zijn de odds die op een sportweddenschap worden aangeboden net voor de start van de wedstrijd. Omdat alle informatie zit verwerkt in deze odds (wedpatronen, opstelling, nieuwtjes,…) zullen deze odds zeer nauwkeurig zijn. Stel dat een tipper consistent wedtips geeft waarbij de closing odds lager zijn dan de odds op het moment dat de wedtip werd gegeven. Dit zou een duidelijk signaal zijn dat het rendement van die tipper positief is.

En nog niet voldoende om wedtips aan te kopen…

Stel dat je een transparante tipper vindt die wedtips geeft op enkelvoudige weddenschappen en altijd zeer nauwkeurig odds vergelijkt. Bovendien is er een goed rendement, prima argumentatie en zijn de closing odds consistent lager dan de odds waaraan de tip wordt gegeven. Reden genoeg om onmiddellijk gebruik te maken van de betalende diensten, zou je denken. Niets is minder waar. Er zijn nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

1Bookmaker waarop wordt getipt: Een goede tipper zal steeds de bookmaker met de hoogste odds aanraden waarop je kan inzetten. Maar wat als die bookmaker en odds niet beschikbaar zijn voor jou? Ook al is het rendement van de tipper dan prima, jouw rendement zal een stuk lager zijn. Je zal namelijk sommige wedtips niet, of aan lagere odds, kunnen volgen. Bekijk dus eerst of je de wedtips aan dezelfde odds kan meespelen als er wordt getipt!

2. Kans dat je kan volgen: Stel dat een tipper een prima rendement heeft, maar je kan vele tips niet volgen. Dit kan zijn omdat de tips maar net voor de wedstrijd worden gepost, odds vaak dalen nadat de tip wordt geplaatst, jouw werk je niet toelaat om snel te handelen na het posten van een tip, etc.

3. Je eigen bankroll management: Stel dat je verwacht om met een bepaalde tipper je bankroll elke maand met 4% te kunnen verhogen. Als je bankroll 1.000 euro bedraagt zou je dus gemiddeld 40 euro winst maken per maand. Klinkt prima, toch? Maar wat als de tipper 50 euro per maand vraagt om de wedtips te ontvangen? Ook dan is het uiteraard niet interessant om de wedtips aan te kopen. Lees dit artikel als je meer wil weten over hoe je goed bankroll management kan toepassen.

Onethische technieken wedtips

Er zijn tippers die betalende diensten aanbieden, maar wedtips aanbieden die op lange termijn verliesgevend zijn. Maar het kan nog erger. Er worden ook soms technieken toegepast die misleidend en onethisch zijn. Zo proberen ze mensen te overtuigen lid te worden van betalende groepen.

1. Verliezende bets verwijderen: Niets is mooier dan een groep waarin vooral winnende sportweddenschappen staan. Helaas is er een risico dat men dit probeert te bereiken door achteraf simpelweg de verliezende sportweddenschappen te verwijderen.

2. Betslips vervalsen: Tippers die honderden euro’s inzetten per sportweddenschap moeten toch wel winstgevend zijn? Dat is een redenatie waar sommige tippers op rekenen. Het gebeurt dan ook dat tippers zelf heel lage bedragen inzetten. Na het plaatsen van de sportweddenschap, wordt de betslip vervalst door de bedragen aan te passen.

3Match fixing: Dit is veruit de meest onethische techniek. Er zijn personen die beweren informatie te hebben over wedstrijden die verkocht zijn. Ze vragen geld voor deze informatie. Trap er niet in en besteed je geld hier nooit aan! In dit artikel vind je meer informatie over match fixing.

4. Resultaten baseren op win rate: De win rate is het percentage van de totale wedtips die je wint. Deze statistiek wordt vaak gebruikt, maar is in realiteit heel misleidend. Een hoge win rate klinkt goed, maar wil niet noodzakelijk zeggen dat je winst maakt. Tegelijkertijd staat een lage win rate niet gelijk aan verlies. Het is namelijk heel afhankelijk van de odds waarop je inzet. Laat je dus niet misleiden door personen die je willen overtuigen op basis van een hoge win rate. De win rate is slechts een statistiek, winst maken is het doel!

Conclusie aankopen wedtips

Laat ons alles even samenvatten. Vooraleer nog maar te overwegen om wedtips aan te kopen, zou de tipper aan drie criteria moeten voldoen: transparant zijn over de resultaten, enkelvoudige wedtips delen in plaats van combi’s en de odds vergelijken tussen de verschillende bookmakers. Wanneer een tipper aan één van deze criteria niet voldoet, is de kans heel groot dat de wedtips op lange termijn niet winstgevend zijn.

Het belangrijkste criteria om te bepalen of het verstandig is wedtips aan te kopen, is uiteraard of de wedtips winstgevend zijn. De resultaten die de tippers delen, zullen vaak gebaseerd zijn op een relatief korte termijn. Zelfs na 100 weddenschappen kan een goede tipper nog verlies maken of een slechte tipper winst maken. Analyseer daarom goed de closing odds en argumentatie van de wedtips. Dit geeft je een goed beeld over de kwaliteit van de wedtips.

Bekijk ook steeds of je de wedtips die worden gegeven wel effectief kan volgen. Er zijn verschillende redenen wanneer je een wedtip niet, of aan lagere odds, zou kunnen volgen. Kijk ook altijd uit voor onethische technieken zoals het vervalsen van betslips of het verwijderen van verliezende wedtips.

Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross