Wedtips Italië vs Belgie en Spanje vs Zwitserland

Twee razendspannende topaffiches op één dag, EURO 2020 gaat ons een prachtige vrijdagavond bezorgen. De kwartfinales worden afgetrapt door Spanje en Zwitserland om 18u. Daarna moeten België en Italië aan de bak om 21u.

Wedtips Spanje vs Zwitserland

Spanje heeft moeten zwoegen voor een plekje in de kwartfinales. Kroatië haalde een 1-3 achterstand op in de 92e minuut, maar bezweek in de verlengingen. De favoriet vooraf had dus 120 minuten nodig om een wedstrijd tegen Zwitserland af te dwingen. De Zwitsers kwamen na 15 minuten op voorsprong. Benzema keerde het tij, maar een dol slot bracht ons verlengingen. De cruciale penalty werd gemist door Mbappe, en zorgde er voor dat Zwitserland doorstootte naar de kwartfinales. Bekijk de wedtips voor de kraker Spanje vs Zwitserland:

Sarabia scoort @ 4.70: Sarabia wordt in de basis verwacht. Deze tip komt van Lucas uit de Facebook groep. Sarabia haalt een xG van 0.49 per wedstrijd, en scoorde al tweemaal op dit EK. Met xG worden ‘expected goals’ bedoeld. Deze statistiek berekent hoeveel doelpunten een speler of ploeg zou moeten scoren op basis van de gecreërde kansen. 1 unit.

Morata over 1,5 schoten op doel @ 2.45: Morata vond zijn vertrouwen terug en speelde sterk tegen Kroatië. De rol als target spits tussen Sarabia en Torres bleek goed uit te pakken. Morata zal ook tegen Zwitserland vaak in stelling gebracht worden om op doel te schieten. 1 unit

Eerste helft minder dan 1 Asian total – Unibet @ 1.81: Een doelpuntenfestijn zoals in de 1/8e finales moeten beide ploegen niet verwachten volgens mij. In deze fase van het EK zullen beiden vrij afwachtend van start gaan. De kans dat we met 0-0 gaan rusten, is relatief groot. De Asian line lijkt me hier het veiligst, want 1 doelpunt lijkt me écht het maximale. 2 units. Ben je niet vertrouwd met de Aziatische handicap. Bekijk de uitleg hieronder!

Wedtips Italië – België

Na een magistrale groepsfase wist Italië de autoritaire lijn niet door te trekken. In de reguliere speeltijd konden ze zich niet van Oostenrijk losmaken, integendeel zelfs. Oostenrijk zag in de 67e minuut de openingstreffer afgekeurd worden. In de verlengingen ging Italië wel furieus van start met een snelle 2-0 als gevolg, tot Kalajdžić de 2-1 prikte. Donnaruma hield er wel een wereldrecord aan over, na 1.168 minuten de netten schoon te houden. Bibberend haalden ze het laatste fluitsignaal.

Bibberen deden ook de Belgen. In een potige wedstrijd maakte Thorgan Hazard op slag van rust met een zwabberbal vanop 25 meter de 1-0. De hele tweede helft kwam Portugal opzetten, maar liefst 23 schoten tot gevolg. Tot scoren kwamen ze niet, waardoor België verderbekert. België moet zich wel zorgen maken om de blessures van Eden Hazard en De Bruyne. Martinez gaf aan dat het 50/50 is of ze klaar raken voor de kwartfinales.

Bekijk hieronder de wedtips voor de wedstijd Italië vs Belgie.

Under 2 Asian total – Unibet @ 2.04: Zowel Italië als België toonden dat ze het gesloten kunnen houden achterin. Portugal kwam niet tot scoren, ondanks vele pogingen. Italië stond 1.168 minuten zonder tegendoelpunten tot Kalajdžić scoorde in de verlengingen. Geen van beiden zal op een achterstand willen botsen, en zal dus iets nadrukkelijker verdedigen dan normaal. 2 units.

Minstens één doelman wordt vervangen tijdens de wedstrijd - Unibet @ 10.00: Julian zorgde voor deze tip in de vorige wedstrijd van Italië. Toen koos Mancini echter om Donnaruma niet te wisselen. Italië was namelijk op geen enkel moment ‘veilig’ genoeg. België zou mogelijks het eindstation kunnen zijn op dit EK voor Italië, of alvast de laatste wedstrijd waar je je keeper durft te vervangen. Als Mancini zijn taak wil volbrengen om iedereen te laten spelen, zal hij Meret toch enkele minuten speeltijd moeten gunnen.