Ibrahimovic mogelijk geschorst door betrokkenheid bookmaker

Donkere wolken hangen boven de Zweedse topspits. Midden maart werd de terugkeer bij de nationale ploeg nog gevierd, maar het feest zou wel eens grandioos in het water kunnen vallen. Het Europees Kampioenschap lijkt plots wel heel veraf.

Jarenlange schorsing

Er hangt volgens de Zweedse krant ‘Sportsbladet’ een jarenlange schorsing boven het hoofd van Ibrahimovic. Zlatan zou mede-eigenaar zijn van een in Malta gevestigde bookmaker. De CEO van de bookmaker heeft alvast bevestigd dat Ibrahimovic in ieder geval één van de aandeelhouders is. En of dat in strijd is met de regels van FIFA en UEFA, daar hoeven we geen tekeningetje bij te maken.

De bookmaker bood heel wat wedstrijden aan waar Zlatan himself uiteraard in meespeelde, zoals de recente WK-kwalificatiewedstrijden en de wekelijkse Serie A wedstrijden. De regels zijn nochtans duidelijk, en gelden uiteraard ook voor de voetbalgoden onder ons. Voetballers mogen, wanneer ze bij gokbedrijven zitten voor financiële motieven, niet deelnemen aan wedstrijden van zowel FIFA als UEFA.

Heel dom…

Een wel héél domme uitschuiver van Zlatan, want deze misstap zou de Zweed maar liefst drie jaar schorsing kunnen opleveren! De maximale straf zorgt er dan voor dat hij aan geen enkele wedstrijd mag deelnemen van beide bonden. Farväl EK 2021!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross