Australian Rules: seizoenspreview 2022

Zaterdag 25 september 2021. De finale van het seizoen 2021 tussen de Melbourne Demons en de Western Bulldogs. Deze finale werd 170 dagen geleden gespeeld. De Melbourne Demons wonnen met maar liefst 74 punten verschil waardoor ze hun eerste kampioenschap sinds 1964 wisten binnen te halen.

Woensdag 16 maart 2022. De eerste ronde van het seizoen 2022 staat weer voor de deur. De rematch van de finale van 2021 is gelijk de eerste wedstrijd van het seizoen. De Western Bulldogs kunnen een poging doen om revanche te nemen op de Demons.

Ar1

Hoewel de kers op de taart van deze speelronde wellicht ook meteen de eerste wedstrijd van het seizoen is tussen de finalisten van 2021, staan er nog een aantal superaffiches op het programma. We zien naast de Sydney Derby tussen de Swans en de Giants namelijk ook stadsrivalen Carlton en Richmond tegenover elkaar staan. De eerste ronde beloofd alvast heel veel spektakel!

Wedden op het AFL seizoen 2022

Australian Rules is een zeer veelzijdige sport dat bestaat uit een mix van sporten zoals rugby, basketbal, voetbal en zelfs american football. Er zijn dan ook een heel aantal variabelen in deze sport die een wedstrijd beïnvloeden.

Het weer is bijvoorbeeld een zeer bepalende factor voor de uitkomst van een Aussie Rules wedstrijd. Wist je dat de scores van AFL wedstrijden 7.5% lager uitvallen bij ‘slechte weersomstandigheden?’ Wij deden een onderzoek naar de impact van het weer.

Het is logischerwijze van groot belang om selecties van ploegen bij te houden tijdens het zoeken naar geschikte sportweddenschappen. Neem bijvoorbeeld de 5 wedstrijden schorsing van superster Toby Greene van Greater Western Sydney. Zijn afwezigheid zal zeker zijn impact hebben op de prestaties van ‘GWS’. Aan de kant van GWS’ tegenstander Sydney Swans staat Lance ‘Buddy’ Franklin juist voor een positieve mijlpaal in zijn carrière. Hij is slechts 5 goals verwijderd van een totaal van maar liefst 1000 goals in zijn carrière. Buddy zal ongetwijfeld in de stadsderby deze uitmuntende mijlpaal willen behalen.

Ar2

Blessures zijn daarnaast schering en inslag in de AFL. Er is zelfs een heel artikel gewijd aan alle geblesseerde AFL spelers aan het begin van dit seizoen. Het lijkt erop dat de West Coast Eagles er het slechtst vanaf komen met maar liefst minstens 8 afwezigen. Verder geeft dit artikel ook een goed beeld van de ‘eyecatchers’ in de oefenwedstrijden die vorige week plaatsvonden. Dit biedt dus veel informatie en inzichten voor de eerste speelronde van 2022.

Pythagorean Expectations

Pointsbet, een Australische bookmaker, deed onderzoek naar een Moneyball-theorie om op basis van een Pythagoros-voorspelling te voorspellen welke ploegen zullen stijgen en welke zullen dalen ten opzichte van 2021. De voorspelling is vrij simpel. Op basis van de ‘expected points’, zoals we ook kennen van voetbal, wordt een ranglijst opgemaakt. In de afgelopen jaren was de monyeball theorie vrij accuraat, zo valt te lezen in dit artikel van Pointsbet. Er volgen natuurlijk ook een aantal interessante sportweddenschappen uit dit artikel. Deze zijn als volgt:

-          Fremantle wint minder dan 9.5 wedstrijden te spelen bij bet365 voor odds van 2.15 of minder dan 10.5 wedstrijden te spelen bij Jacks voor odds van 1.87. Fremantle won afgelopen seizoen 10 wedstrijden van de 22. De expected wins van Fremantle lag echter slechts op 7.98! De verwachting is dat Fremantle minder dan 10 wedstrijden zal winnen dit jaar. Fremantle heeft dit jaar een bovengemiddeld zwaar programma.

-          Essendon Bombers haalt de top 8, te spelen bij Jack’s voor odds van 2.25. Essendon won vorig seizoen 11 van de 22 wedstrijden. Volgens de statistieken had Essendon echter 12.83 wedstrijden kunnen winnen. De verwachting voor 2022 is dan ook dat de ploeg zich zal verbeteren. Aangezien de Bombers vorig seizoen achtste werden, kan de ploeg uit Melbourne dit jaar wederom de finales halen, ondanks hun zware jaarprogramma.

Ar3

-          Western Bulldogs wint meer dan 14.5 wedstrijden, te spelen bij bet365 voor odds van 1.75 of meer dan 15.5 wedstrijden te spelen bij Jacks voor odds van 2.15. De Bulldogs zullen dit jaar weer een greep willen doen naar de titel. De bookmakers verwachten dat de ploeg uit Melbourne weer in de top 2/3 kan eindigen. Vorig seizoen wonnen de Bulldogs 15 wedstrijden, maar ze hadden een Pythagorean wins totaal van 16.5. Hoewel de Western Bulldogs een relatief zwaar programma hebben, is hun selectie ook één van de sterkste.

Het AFL 2022 seizoen lijkt dus weer een indrukwekkend schouwspel te worden. Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante sportweddenschappen die gedurende het seizoen te spelen zijn. Benieuwd naar meer? Ga dan gauw naar de betmanbegins Facebook en Telegram kanalen voor meer tips voor sportweddenschappen op Australian Rules en natuurlijke ook andere sporten.

Snelheiduitbetalingbelgischebookmakers 1

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross