Impact weer Australian Rules Sportweddenschappen

Australian Rules is heel veelzijdig omdat er meerdere aspecten terugkomen van sporten zoals basketbal, voetbal, rugby en american football. Het wordt zoals de naam al verraadt, gespeeld in Australië. Al is de sport ook in opkomst in landen als Nederland (The Waterland Eagles, The Amsterdam Devils) en Amerika (New York Magpies).

Wat is Australian Rules?

Wedden op de sport Australian Rules is niet makkelijk en er zijn dan ook maar weinig tippers die een positief rendement kunnen overleggen. Het veld heeft een ovale vorm, is 135 tot 185 meter lang en 110-155 meter breed. Het spel bestaat uit 4 kwarten van 20 minuten aan pure speeltijd en een AFL line-up bestaat uit 18 spelers. Er wordt gespeeld met een ‘footy’, een ei-vormige bal die veel lijkt op de football gebruikt in American Football en Rugby.

Alle voorgenoemde regels en factoren zorgen ervoor dat de uitslagen van Aussie Rules zeer variabel zijn. Het spelverloop is als bookmaker moeilijk in te schatten. Mede daarom liggen er soms opportuniteiten waar we als speler gebruik van kunnen maken.

Impact van het weer op Australian Rules

Er zijn factoren waarvan is bewezen dat ze een invloed hebben op de uitslagen van Aussie Rules wedstrijden. Één daarvan is: het weer. Australië is een gigantisch land met meerdere tijdzones en verschillende klimaten. Hierdoor kan het zijn dat in een tijdsbestek van luttele weken een team wedstrijden moet afleggen in de sneeuw of regen, of juist in tropische temperaturen.

Ongeveer één op de vijf wedstrijden wordt gespeeld in ‘slechte weersomstandigheden’. Slechte weersomstandigheden zorgen voor een nat en glad veld, meer wind en dus zwaardere wedstrijd omstandigheden.

Het gemiddelde aantal punten over de jaren 2012 tot 2019 in Aussie Rules wedstrijden ligt op 177 punten. In slechte weersomstandigheden ligt dit gemiddelde op 164 punten. Een verschil van ongeveer 7,5%. Deze puntendaling kan verklaard worden doordat er minder schoten worden gelost en de accuraatheid van de schoten is ook ongeveer 2% lager. In onderstaande afbeelding is een overzicht van het effect van slecht weer op hun spel.Uit deze afbeelding valt op dat sommige ploegen aanzienlijk meer wedstrijden winnen of verliezen in slecht weer vergeleken met goed weer. Laten we als voorbeeld Geelong Cats en Gold Coast nemen:

Weddenopaussierulesimpactweer

Geelong Cats en Gold Coast

Geelong Cats spelen hun thuiswedstrijden in Geelong, gelegen in het zuiden van Australië. Dit is een omgeving waar winterse temperaturen rond het vriespunt niet uitzonderlijk zijn. Aan de andere kant heb je de Gold Coast Suns. Zij spelen hun wedstrijden aan de Gold Coast. Temperaturen van onder de 20 graden zijn een zeldzaamheid in deze tropische streken.

De Geelong Cats winnen maar liefst 16% meer wedstrijden in slechte weersomstandigheden. Het tegenovergestelde is waar voor Gold Coast. Zij verliezen 18% meer wedstrijden in slechte weersomstandigheden.

Impact van weer op aantal punten in Aussie Rules

In slechtere weersomstandigheden wordt er lager gescoord. De volgende afbeelding laat duidelijk zien dat in regenachtige wedstrijden de gemiddelde scores aanzienlijk lager liggen dan in droge wedstrijden.

Weddenopaussierulesimpactslechtweer

Er zijn overeenkomsten tussen Australian Rules en bijvoorbeeld tennis of voetbal.Voetbalwedstrijden worden namelijk ook beïnvloed door het weer: de spelsnelheid, de blessuregevoeligheid, het aantal doelpunten en het aantal overtredingen verandert wanneer het weer omslaat. Tenniswedstrijden daarentegen worden in de meeste gevallen opgeschort wanneer slechte weersomstandigheden optreden. Rekening houden met het weer is dus iets wat iedereen die wil wedden op sport zou moeten overwegen.

Voorbeeldwedstrijd op 15 april 2021

Op 15 april spelen St. Kilda Saints en Richmond Tigers tegen elkaar in Melbourne. De dag ervoor was de weersverwachting slecht, want er werd veel regen en wint voorspeld. Op de dag van de wedstrijd is de weersverwachting aangepast naar droog en weinig wind. Op basis van dit artikel zou je dan verwachten dat de totale puntenline op 14 april hoger zou liggen dan de puntenline op de dag van de wedstrijd.

Dit is echter niet het geval. Op 14 april stond de puntenline op 174.5 en een dag later was de puntenline 171.5. De kans is aanwezig dat mensen gisteren veel weddenschappen hebben gezet op de under 174.5 line, waardoor de odds daalden. Theoretisch gezien zou de puntenline juist hoger moeten liggen doordat het weerbericht aanzienlijk is veranderd. Hierdoor liggen er kansen voor ons als spelers.

Conclusie wedden op Aussie Rules

Voor mensen die graag sportweddenschappen zetten is dit alles dus zeer interessant. Het is bewezen dat het weer een aanzienlijke invloed heeft op de uitkomst van Australian Rules wedstrijden. Hierdoor is het interessant om rekening te houden met het weer bij het plaatsen van een sportweddenschap. Vergeet dan ook zeker niet de invloed van meerdere klimaatzones in Australië. Er worden wedstrijden afgelegd in alle staten en grote steden van het land. Hierdoor kan iemand die sportweddenschappen op Australian Rules plaatst de bookmakers te slim af zijn!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross