Winstgevende sportgokker doet 3 voorspellingen over titelstrijd in Eredivisie

Dit weekend kan het kampioenschap in Nederland beslist worden. Het is een zinderende eindstrijd gebleken die zondag zijn hoogtepunt zou kunnen bereiken. Ajax heeft veruit de beste papieren voor haar 36e kampioensschaal, maar ook PSV maakt nog kans op de titel. Weet Ajax dit weekend de eindstrijd al te beslissen? Of blijft het nog even spannend? Julian, onze officiële tipper, blikt vooruit.

Disclaimer: Julian heeft een rendement van 7,26% behaald op 779 gegeven tips. Op lange termijn is hij dus duidelijk een winstgevende sportgokker. Hoewel zijn wedtips een positief verwacht rendement hebben, kan er op korte termijn pech mee gemoeid zijn. Houd hier rekening mee. Al onze officiële tippers samen behaalden overigens 1274 units winst en een rendement van 12,88% op 2,5 jaar tijd. Al onze wedtips zijn volledig gratis te volgen via Telegram en Facebook.

Voor Ajax- en PSV-supporters is het aanstaande zondag meer dan 90 minuten spannend. Ajax speelt namelijk om 14:30 uit bij AZ in Alkmaar, terwijl PSV pas om 16:45 haar opwachting maakt in Rotterdam bij Feyenoord. Geen van beide ploegen wordt ook maar enigszins gespaard met een gemakkelijke tegenstander, dat betekent vuurwerk!

Wist je dat wedkantoor Circus odds van 10.00 geeft als Ajax wint van AZ Alkaar? Bij een inzet van 5 euro heb je dus 45 euro winst als Ajax wint!

De scenario’s in de titelstrijd

In onderstaand overzicht is weergegeven hoe de huidige stand van de top 6 van de eredivisie eruitziet.

Eindstrijderedivisie 1

Ajax verdedigt, met nog 3 wedstrijden te gaan, een voorsprong van 4 punten op PSV. In de laatste 3 wedstrijden zijn er echter nog 9 punten te verdienen maar ook te verliezen, hierdoor blijft het onverminderd spannend. Doordat het doelsaldo van Ajax zó uitzonderlijk sterk is, bepalen zij wie er kampioen wordt. Met twee overwinningen hebben de Amsterdammers in ieder geval genoeg punten om kampioen te worden. In het eerste scenario kan de vlag voor Ajax misschien om 18:45 al uit. Hiervoor dient er eerst wel gewonnen te worden van AZ en PSV zou dan niet mogen winnen van Feyenoord.

Wat zijn de belangen voor de tegenstanders van de kampioenskandidaten?

Feyenoord is inmiddels verzekerd van de derde plek en kan enkel nog zakken naar de vierde plek. Het verschil tussen plek 3 en 4 is het vervolg van Europees voetbal. Met plek 3 krijg je de kans om je te kwalificeren voor de Europa League, vanaf plek 4 is dit de Conference League. Ook financieel gezien zitten hier gevolgen aan. Feyenoord zal PSV dus zeker niet zomaar laten winnen. AZ heeft ook nog genoeg om voor te voetballen. De Alkmaarders staan op een teleurstellende vijfde plek. Dit zou resulteren in play-offs voor de Conference League. Met één plek hoger zou AZ direct mogen strijden om kwalificatie in de Conference League, dat scheelt dus een extra play-off ronde die bespaard blijft.

In het tweede scenario, een overwinning van Ajax én PSV, heeft Ajax nog steeds een overwinning nodig. Het eerstvolgende kampioensmoment voor Ajax zou dan woensdagavond omstreeks 22:00 zijn, mits er wordt gewonnen van sc Heerenveen. Ook al zou PSV zijn wedstrijd tegen N.E.C. winnen, dan nog kan de ploeg uit de Lichtstad de titel niet opeisen.

Het meest interessante scenario is het derde. Mocht Ajax verliezen van AZ en PSV wint of speelt gelijk tegen Feyenoord, dan maakt PSV wellicht nog steeds tot aan de laatste speelronde kans op het kampioenschap. Aangezien het doelsaldo dusdanig in het voordeel is van Ajax, twijfelen de bookmakers er geen seconde aan wie kampioen wordt. Bij de gemiddelde bookmaker krijg je odds van slechts 1.01 voor een kampioenschap van Ajax. De odds voor een kampioenschap van PSV zijn dan ook aanzienlijk hoger, gemiddeld namelijk rond de 29.00.

Wedtips voor de losgebarsten titelstrijd van speelronde 32

Voor speelronde 32, mogelijk de allesbeslissende speelronde, zijn er een aantal zeer interessante sportweddenschappen te vinden. Onderstaand een overzicht.

Datum en tijd: 8 mei 2022 om 14:30
Wedstrijd: AZ – Ajax
Weddenschap: Under 3 Asian Goals
Bookmaker: Circus
Odds: 1.78

Voor AZ en Ajax valt er veel te winnen, maar ook te verliezen. De wedstrijd zal ongetwijfeld met de nodige spanning beleefd worden. Ajax scoort gemiddeld 2 goals per uitwedstrijd dit seizoen. AZ komt aan 2 goals per thuiswedstrijd. Door onder andere de afwezigheid van Antony lijkt het er echter op dat Ajax moeizamer de weg naar doel vindt. Hun topscorer, Sebastien Haller, wist al 7 duels op rij niet meer te scoren voor club en land. Defensief gezien zijn de Amsterdammers wel héél sterk, ze incasseerden gemiddeld slechts 0.5 goals per wedstrijd. AZ doet het defensief redelijk, met gemiddeld iets meer dan 1 tegengoal per wedstrijd. De laatste keer dat Ajax en AZ samen meer dan 3 goals maakten, is alweer 8 affiches geleden.

Datum en tijd: 8 mei 2022 om 16:45
Wedstrijd: Feyenoord – PSV
Weddenschap: Beide teams scoren en over 2.5 goals
Bookmaker: Bet365
Odds: 1.80

Van de laatste 6 onderlinge wedstrijden eindigden er maar liefst 5 in beide teams scoren. 3 van deze 5 keer eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. PSV zal, ongeacht wat Ajax doet, veel moeten aanvallen. De Eindhovenaren zullen daarbij wellicht wat meer ruimte laten. Feyenoord scoort de laatste tijd zeer makkelijk. Zo scoorden de Rotterdammers maar liefst 15 keer in de laatste 5 wedstrijden. In deze 5 matchen incasseerde Feyenoord steeds minstens één goal. PSV wist het doel tegen onder andere Willem II (4-2), SC Cambuur (1-2) en Ajax (2-1) niet schoon te houden. Deze wedstrijd zou nog wel eens doelpuntrijk kunnen worden. De gemiddelde bookmaker biedt odds van 1.66 aan voor deze weddenschap. Bet365 zit hier dus aanzienlijk boven. 

Datum en tijd: 8 mei 2022 om 16:45
Wedstrijd: Feyenoord – PSV
Weddenschap: Orkun Kokcü schiet meer dan 1 keer
Bookmaker: Bet365
Odds: 1.80

Hoewel Feyenoord in de titelstrijd slechts indirect invloed kan uitoefenen, zullen de Rotterdammers zich zeker niet zomaar gewonnen geven in de wedstrijd tegen PSV. Als Ajax weet te winnen, dan zit er voor PSV maar één ding op: volle bak aanvallen. In een dergelijk scenario kan er wellicht ruimte ontstaan voor Feyenoord. Aan de kant van de ploeg van Arne Slot is Orkun Kokcü zeer aanwezig op het gebied van schoten. De Turkse middenvelder schiet gemiddeld 2.5 keer per 82 minuten in de Eredivisie. In zijn laatste 5 wedstrijden haalde hij deze lijn dan ook vrij gemakkelijk. PSV is defensief redelijk solide, maar dat zal Kokcü er niet van weerhouden om bijvoorbeeld uit vrije trappen een aantal pogingen richting het doel van de Eindhovenaren te wagen.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross