Wedtips WK Wielrennen

Nadat de vrouwen de wegwedstrijd hebben gereden, is het de beurt aan de mannen voor de wegwedstrijd. Dit jaar wordt het WK verreden in België, de start is in Antwerpen en de finish in Leuven. Wie wordt de opvolger van Julian Alaphilippe?

WK van Vorig jaar

Vorig jaar werd het WK verreden in Italië, met aankomstplaats op het circuit in Imola. Pogacar was de eerste die aanviel met nog zo’n 40 kilometer te gaan. 20 Kilometer voor de streep is iedereen weer bij elkaar. Met nog 13 kilometer te gaan, valt Hirschi aan op de laatste klim van de wedstrijd. Hierdoor ontstaat er een groepje van zes man, waar Alaphilippe vlak voor de top demarreert. In de afdaling weet Alaphilippe het gat te vergroten en komt hij als eerste over de streep in Imola. Hij eindigt 24 seconden voor van Aert en Hirschi, die de top 3 compleet maken.

Het parcours

Het parcours in België bestaat uit drie delen: een vlak stuk van Antwerpen naar Leuven, deze wordt een keer verreden en heeft een afstand van 56 kilometer. Het Leuven-circuit dat drie keer wordt verreden. En het Flandrien-circuit dat twee keer verreden wordt.

De renners gaan van start op de grote markt in Antwerpen. De afstand van de wegrace bedraagt 268,3 kilometer. Na een korte neutralisatie volgt het vlakke stuk van Antwerpen naar Leuven. Vervolgens beginnen de renners aan de eerste passage van het Leuven-Circuit. Een ronde van het circuit kent vier hellingen en heeft een totale lengte van 15,5 kilometer. De eerste passage bestaat uit anderhalve ronde van het Leuven-circuit.

Van het Leuven-circuit gaat het peloton naar het Flandrien-circuit. In het Flandrien-circuit zijn er meerdere hellingen opgenomen uit de Vlaamse klassiekers. Het circuit kent zes korte klimmetjes en heeft een totale afstand van 32 kilometer. De eerste passage van het Flandrien-circuit bestaat uit 1 ronde. Na het Flandrien-circuit gaat het peloton weer naar het Leuven-circuit. De tweede passage bestaat uit vier rondes.

Na deze vier rondes en met nog ongeveer 85 kilometer, gaan de renners voor de tweede en laatste keer naar het Flandrien-circuit. Wederom bestaat hij uit 1 ronde. Na de laatste passage over het Flandrien-circuit, gaan de renners voor de laatste keer naar het Leuven-circuit. Met nog een kleine 40 kilometer moeten de renners nog 2,5 rondes over het Leuven-circuit. Het parcours is zwaar en lijkt op een voorjaarsklassieker, met totaal 42 hellingen en 2562 hoogtemeters.

Parcourswkwielrennen

Wedtips WK Wielrennen en de favorieten

Als we naar het profiel kijken van het parcours, lijkt dit perfect voor de klassieke renners. Maar met 2.500 hoogtemeters, en na een lang seizoen, verwacht ik dat dit voor een aantal renners echt te zwaar gaat worden. Daarnaast zou dit parcours ook perfect moeten zijn voor explosieve klimmers, zoals Roglic en Pogacar.

Wedtip: Wout van Aert top 3 @1.65 - Unibet - 2 Units:

De topfavoriet om Alaphilippe op te volgen is Wout van Aert. Hij rijdt wederom een ongelooflijk sterk seizoen. Hij reed dit jaar zeven voorjaarsklassiekers, daar reed hij zes keer top 10. Daarnaast reed hij vijf keer in de top 5 en hij wist er twee te winnen.

Wout van Aert wist maar liefst twaalf keer te winnen dit seizoen. Hij won in de Tirreno het puntenklassement en in de Tour of Britain het algemeen klassement. Vorige week zondag wist Wout van Aert tweede te worden in de tijdrit op het WK. Voor Wout is dit het perfecte parcours, in een sprint na een zware wedstrijd als deze, is hij onverslaanbaar.

Wout van Aert is de kopman van de Belgen. In de finale kan hij beschikken over Evenepoel, Stuyven, Lampaert en Benoot. De voorbereiding voor van Aert verliep ideaal, en daarom verwacht ik dat top 3 makkelijk te doen is voor hem.

Wedtip: Asgreen eindigt voor Evenepoel @1.65 - Unibet - 1 Unit:

Asgreen is één van de kopmannen bij de Denen. Want de Denen gaan de koers hard maken en meerdere renners uitspelen. Sinds de Ronde weten we ook dat Asgreen een sterke sprint heeft. Daarnaast is hij ijzersterk om solo te gaan. Ik verwacht dat hij morgen niet als knecht zal worden gebruikt. In tegenstelling tot Evenepoel, die voor de tijdrit vorige week zondag aangaf dat hij voor van Aert zou gaan knechten. Daarom is Asgreen voor Evenepoel een mooie wedtip om te spelen.

De Denen hebben misschien wel de beste ploeg die aan de start staat op het WK. Met Ronde van Vlaanderen winnaar Kasper Asgreen, voormalig wereldkampioen Mads Pedersen en Magnus Cort Nielsen die drie ritten wist te winnen in de afgelopen Vuelta. Ze hebben ook de talentvolle Andreas Kron, die een rit wist te winnen in de Ronde van Zwitserland. En wat te denken van Honoré en Valgren, die in uitstekende vorm verkeren.

Andere favorieten

Bij van der Poel staan er veel vraagtekens achter z’n naam. Hij reed een sterk voorjaar, met twee overwinningen in de Tirreno en de overwinning in Strade Bianche. Na een goede ronde van Zwitserland met twee overwinningen, en een kort maar sterk optreden in de Tour de France, ging van der Poel zich focussen op de Olympische Spelen mountainbike. We weten allemaal hoe dat afliep.

Vervolgens kampte van der Poel met z’n rug. Of hij daarvan volledig is hersteld weet niemand. Hij won bij z’n rentree wel in Antwerpen, maar dat was ook geen geweldig deelnemersveld. Wat we van Mathieu kunnen verwachten is moeilijk in te schatten, maar laten we hopen dat hij zoals gewoonlijk de koers kleur kan gaan geven. Een fitte van der Poel is één van de topfavorieten voor de eindzege.

De huidige wereldkampioen Julian Alaphilippe mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Alaphilippe reed een heel sterk eerste deel van het seizoen. In het tweede deel van het seizoen viel hij echter wat tegen. Daarom is het maar de vraag of Alaphilippe in topvorm aan de start staat morgen. Maar fit of niet, Alaphilippe zal zeker van de partij zijn morgen.

De laatste favoriet voor morgen is Colbrelli. De 31-jarige Italiaan reed dit seizoen heel sterk. Het voorjaar van Colbrelli was erg sterk, met o.a. een vierde plek in Gent-Wevelgem. In de Ronde van Romandië en de Dauphiné leek hij in perfecte vorm naar de Tour te gaan, maar daar viel hij weer een beetje tegen. In het najaar lijkt Colbrelli weer in goede doen, zo won hij het EK en het Memorial Marco Pantani. Daarnaast werd hij ook nog tweede in de Coppa Sabatini. Morgen zal het zwaar worden voor Colbrelli, maar ik verwacht dat hij de hellingen wel over zou moeten komen. En in de sprint is Colbrelli heel gevaarlijk.

Zoek je meer interessante wedtips om te wedden op wielrennen of op voetbal? Wil je niks missen van al onze tips? In onze Facebook community vind je alle wedtips van de betman tippers.