Wedtips Tour de France

Zaterdag 26 juni is het eindelijk zo ver, de 108e editie van de Tour de France gaat van start in Brest. Ik heb alle etappes onder de loep genomen en meerdere wedtips op een rijtje gezet.

Wedtips Puntenklassement

De organisatie heeft een mooi parcours uitgetekend met in totaal acht kansen voor de sprinters. Etappe 6 is 160km lang en een mooie sprintetappe. Daarnaast is er kans op waaiers en dat maakt het altijd een stuk leuker om naar te kijken. Hierdoor kunnen er verschillen komen in het klassement en kan er zomaar een verrassende winnaar komen met de eindsprint. Dat geldt hetzelfde voor etappe 10 en in etappe 12. Dit hangt natuurlijk af of er deze dag (genoeg) wind staat.

De puntentrui is bedoeld voor de beste sprinter van de Tour de France. Per etappe krijgt de top 15 punten voor het puntenklassement. In de tien vlakke etappes krijg je de meeste punten. Hier krijgt de winnaar maar liefst 50 punten. De organisatie beschouwt etappe één en twee als een vlakke rit. Deze is voor de duidelijkheid niet voor de sprinters weggelegd. In de Betmanbegins Facebook groep heeft Flip tip al een wedtip voor etappe 1 geplaatst.

Voor de drie heuveletappes krijg je iets minder punten voor het puntenklassement. De winnaar krijgt 30 punten. Voor de zes bergetappes en twee tijdritten krijg je nog minder punten. De winnaar krijgt hier slechts 20 punten. In de tussensprint, die elke dag in de etappe is opgenomen, pakt de winnaar 20 punten.

Wout van Aert top 4 in het puntenklassement op Bwin @2.25

Het was drie weken geleden nog onzeker of Wout van Aert fris aan de start van de Tour de France zou komen, nadat hij begin mei een blindedarmontsteking opliep. Afgelopen weekend reed hij zijn enige wedstrijd voor de Tour de France: het BK wielrennen. Hij reed heel goed op het BK en won uiteindelijk de wedstrijd.

Hij heeft zelf aangegeven dat zijn waardes heel goed zijn en gaat strijden voor de gele trui in de eerste week. De eerste twee aankomsten zijn voor hem op het lijf geschreven, met in etappe 2 aankomst op de Mûr de Bretagne. Etappe 5 is een vlakke tijdrit van 27,2 kilometer, waar Wout kanshebber is voor de ritzege. Daarnaast krijgt hij genoeg vrijheid in deze Tour om in de sprintetappes mee te doen voor de dagzege.

In de eerste twee etappes wordt het maximale aantal punten verdeeld. Naast Wout van Aert en Colbrelli zijn er weinig sprinters die in de eerste twee etappes mee gaan doen om de etappezege. In de tijdrit en de heuveletappes is het heel twijfelachtig dat een sprinter veel punten zal verzamelen. De kans is dus heel groot dat Wout van Aert mee gaat strijden voor de groene trui. Wout van Aert zal zich zeker ook mengen in de sprintetappes. Hierdoor kan hij zeer hoog eindigen in het puntenklassement in deze Tour de France.

Er zijn ook meerdere sprinters die amper een berg over komen en al een Giro hebben gereden. Voorbeelden zijn Merlier en Ewan. Het is niet ondenkbaar dat zij in de loop van de Tour zullen afstappen. Als Ewan zijn rit binnen heeft, is de kans groot dat hij in de derde week de brui eraan geeft. Daarnaast doet Ewan meestal niet mee in de tussensprints, waar je ook de nodige punten behaalt voor de puntentrui. Merlier liet in de Giro zien dat hij amper een berg overkwam, dus ik verwacht niet dat hij deze Tour zal uitrijden. De enige concurrenten die over zijn voor van Aert zijn Démare, Colbrelli, Sagan en Matthews. 1 Unit. Deze Tour de France wedtip is alleen te spelen op Bwin!

Woutvanaerttourdefranceonlineweddenwielrennen

Wedtips Algemeen Klassement

De organisatie heeft in het parcours van de Tour de France zes bergetappes opgenomen. Met etappe 11 als misschien wel de meest spectaculaire rit van de Tour. Het peloton gaat dan twee keer de legendarische Mont Ventoux over. Etappe 17 is de koninginnenrit in deze Tour. In de laatste 65 kilometer zijn er drie beklimmingen met onder andere aankomst op de Col du Portret. Dit belooft een hele mooie rit te worden.

Er zijn maar drie aankomsten bergop in deze Tour de France. Dat is heel weinig als je dat bijvoorbeeld al vergelijkt met de afgelopen editie van de Giro d’Italia. Toen waren er zeven aankomsten bergop waren. Het is dus moeilijk om bergop een groot verschil te maken. Daarnaast zijn er twee zo goed als vlakke tijdritten, in totaal bijna 60 tijdritkilometers. Renners als Carapaz en Lopez kunnen in deze twee tijdritten al makkelijk 2 minuten verliezen.

Kelderman top 10 in het algemeen klassement op Unibet @1.75

Kelderman is een klassementsrenner met een hele sterke tijdrit, en is dus iemand die daar veel tijd kan pakken ten opzichte van zijn concurrenten. Kelderman werd vorig jaar 3e in de Giro, maar lijkt dit jaar iets minder sterk dan vorig jaar. Als hij goed piekt naar de Tour de France hoeven we ons niet te vrezen over de vorm van Kelderman. Ik verwacht niet dat Kelderman mee gaat doen om de eindzege, maar ik denk dat top 5 er wel in zit.

Als we kijken naar renners die kans maken voor de top 10, kijken we naar renners als Gaudu, Haig en Mas. Zij kunnen makkelijk twee minuten verliezen in de tijdritten. Ik zie deze renners Kelderman zeker niet lossen in de bergen. Kelderman werd in de Dauphiné 4e in het eindklassement. Als hij deze lijn doortrekt naar de Tour en er voor zorgt dat hij goed piekt, dan zit top 10 er makkelijk in. 1 Unit. Deze kan je ook op Toto wedden aan iets lagere odds van 1.71.

Wedtips Movistar Team Special - Lopez vs Mas

Movistar heeft voor deze Tour de France twee kopmannen: Lopez en Mas. Als we naar de uitslagen van Lopez kijken dit seizoen dan zie je dat hij richting de Tour aan het pieken is. Zijn seizoen begon pas in de Ronde van Romandië eind april. Daar was Lopez aan het knechten voor Soler en werd daarom ook 35e in het algemeen klassement.

Vervolgens reed Lopez de Ruta Del Sol, daar werd hij eerste in het algemeen klassement. Het deelnemersveld was heel zwak, Tolhoek werd achter Lopez tweede in het klassement. Lopez ging na de Ruta Del Sol naar de Critérium du Dauphiné. Daar was hij al op een heel goed niveau en zeker één van de beste klimmers. Hij werd uiteindelijk 6e in het algemeen klassement. Dat kwam deels doordat Lopez geen goede tijdrit heeft. Hij reed in de tijdrit wel erg sterk. Na de Dauphiné reed hij de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, Deze eendagswedstrijd won hij met overmacht.

Enric Mas reed tot nu toe al behoorlijk wat wedstrijden dit seizoen. Hij begon in februari met de Tour de la Provence. Mas reed sindsdien elke maand wel een wedstrijd waarbij voornamelijk april erg druk was voor Enric Mas. Eerst reed hij reed de Gran Premio Miguel Indurain. Na deze eendagskoers ging hij naar de Ronde van het Baskenland. Een week later startte hij in de Ronde van Valencia. Vervolgens reed Mas een week later ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na een maand rust, ging Mas van start in de Dauphiné en werd daar 11e in het eindklassement. Hij reed na de Dauphine de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en werd daar 3e.

Lopez eindigt het hoogste in het algemeen klassement op Unibet @1.67: Lopez heeft een sterke opbouw richting de Tour de France. In de Dauphiné reed hij beter bergop dan Mas en hij reed een betere tijdrit. In de Mont Ventoux Dénivelé Challenge eindigde Lopez 2:33 voor Mas. Daarnaast vind ik dat Mas al een behoorlijk seizoen achter de rug heeft. Ik verwacht daarom niet dat Mas voor Lopez zal eindigen. 2 Units. Deze Tour de France wedtip is alleen te spelen op Unibet!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross