Wedtips Premier League 14 – 16 december

Nabeschouwing wedtips afgelopen weekend

Afgelopen weekend zijn er 5 wedtips gegeven. 3 waren juist, 1 fout en 1 keer kregen we onze inleg terug. Een prima herstel na de waardeloze rode week vorige week, wat resulteerde in een winst van 3,44 units. Helaas wist Manchester niet door te drukken en miste Ronaldo vlak voor tijd zo’n beetje voor open doel. Met Chelsea hadden we nu het geluk wel meezitten, met een benutte penalty in de blessuretijd.

Resultatenpremierleaguefliptip

Dit levert de volgende tussenstand op:

Week 1 tot en met 14: +15.86 units
Week 15: -0.91 units
Week 16: +3.90 units
Week 17: -7 units
Week 18: +3.44 units. 

Totaal: +15.29 units

Wedtips Premier League

Deze week staat ons een midweeks programma te wachten in Engeland. 1 van de eersten van velen, want er komt voor de Engelsen een enorm drukke periode aan. Welke ploegen zijn wel bestemd tegen dit loodzware programma? En welke juist niet? Hierbij enkele wedtips voor deze midweekse ronde.

Wedtip: Burnley – Watford: Burnley meer dan 14,5 schoten @2.00 op Betcity en Unibet – 2 units:

Voor de eerste wedtip kijken we naar een wedstrijd in de staart van de Premier League. Nummer 18 Burnley ontvangt nummer 17 Watford. Ik verwacht dat Burnley hier met het thuispubliek erachter vol zal aanvallen om de broodnodige 3 punten op zak te houden. Watford zal sneller tevreden zijn met een punt. Met de snelheid die Watford heeft met o.a. Dennis, verwacht ik dat het zal loeren op de counter.

Kijkend naar de statistieken per team valt het volgende ons op: Burnley schiet gemiddeld 10,9 keer per wedstrijd. In thuiswedstrijden ligt dit aantal echter veel hoger: 13,9 schoten per wedstrijd. Watford is de ploeg die bijna de meeste schoten incasseert per wedstrijd: gemiddeld 15. Dit is thuis en uit evenredig verdeeld.

Schoten Burnley haar laatste thuiswedstrijden:

  • West Ham United: 9

  • Crystal Palace; 15

  • Brentford: 15

  • Norwich City; 14

  • Arsenal: 18

De laatste 5 thuiswedstrijden werd deze lijn dus 3 keer behaald. In een degradatietopper als deze, tegen een ploeg die zoveel schoten incasseert, lijken odds van 2.00 aan de hoge kant. Op het moment van schrijven zijn de odds bij Bet365 nog niet beschikbaar. Mocht je deze weddenschap meespelen als Nederlander, vergelijk de odds dan zeker met Bet365 (als ze geopend zijn).

Wedtip: Liverpool – Newcastle United: Liverpool wint en houdt de 0 @1.80 op Bet365, voor Belgen @1.77 op Unibet – 2 units:

Misschien een ietwat logische tip, maar voor deze odds in mijn ogen zeker speelbaar. Liverpool won 5 van haar laatste 7 wedstrijden zonder een goal te incasseren. Enkel Milan en Everton kwamen tot scoren. Ploegen als Aston Villa, Wolverhampton, Porto en Arsenal wist het van scoren af te houden. Deze ploegen zijn in mijn ogen aanvallend een stuk sterker dan Newcastle.

Newcastle is namelijk 1 van de minst scorende ploegen. Afgelopen zondag ging het nog met 4-0 onderuit bij Leicester. Maar ook enkele weken geleden werd er met 2-0 verloren van Arsenal. Thuis tegen Chelsea verloor het met 0-3. Een doelpunt maken tegen een titelkandidaat / topploeg in Engeland is voor Newcastle dus een heel karwei.

Wedtip: Manchester City – Leeds United: Manchester City minder dan 62,5% balbezit @1.90 op Unibet en Betcity – 2 units:

Manchester City is de ploeg die met 66,5% gemiddeld het meeste balbezit heeft in Engeland. In thuiswedstrijden ligt dit nog wat hoger: 70%. Op basis hiervan is deze tip misschien een rare. Maar kijkend naar het balbezit van Leeds staat het in het ‘balbezitklassement’ verassend hoog: 4e, met gemiddeld 56,7% balbezit per wedstrijd.

Manchester City behaalde deze lijn in slechts 4 van de 16 wedstrijden niet:

  • Tegen Liverpool, nummer 2 in balbezitklassement, had het 51% de bal.

  • Tegen Chelsea, nummer 3 in balbezitklassement, had het 60% balbezit.

  • Tegen Brighton, nummer 5 in balbezitklassement, had het 52% balbezit.

  • Tegen Leicester, nummer 7 in balbezitklassement, had het 61% balbezit.

Leeds staat dus 4e en heeft nog nooit 37,5% of minder balbezit gehad. Tegen Liverpool en Chelsea had het bijvoorbeeld 43% balbezit. Vooral de wedstrijd tegen Chelsea van afgelopen weekend is een mooie graadmeting. Chelsea keek namelijk vanaf de 28e minuut tegen een achterstand aan, wat normaliter zal zorgen voor meer balbezit. Uiteindelijk kwam Chelsea dus slechts tot 57% balbezit en was deze lijn voor Leeds winnend.

Naar mijn mening kijkt de bookmaker hier te veel naar de statistiek van City. En wordt er te weinig rekening gehouden met het vele balbezit wat Leeds dus heeft, ook tegen andere topploegen.

Zoek jij dus nog interessante wedtips om te wedden op de Premier League of andere competities? In onze Facebook community en het Telegram kanaal vind je heel wat wedtips! Neem dus zeker een kijkje, zodat je niets hoeft te missen!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross