Wedtips EURO2020: Nederland – Tsjechië

Nederland heeft geluk zeggen velen. Het zit namelijk aan de ‘makkelijke’ kant van de loting en ontloopt tot aan de finale sowieso de volgende toplanden: Frankrijk, Italië, Portugal en België. Maar is dit wel zo’n voordeel? Wordt de tegenstander niet onderschat? Hieronder een aantal interessante voetbalweddenschappen

Wedtips Nederland – Tsjechië

Depay scoort op William Hill @2,38: Eigenlijk samen met Depay de enige aanvallend ingestelde speler die makkelijk scoort voor Nederland. Hij scoorde al in twee wedstrijden, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië wist hij het net te vinden. Twee goals uit drie wedstrijden, prima statistieken. Ook neemt Depay de penalty’s voor Nederland, wat de kans op een goal aanzienlijk vergroot. Nederland kreeg al één penalty dit toernooi en die werd door Memphis benut.

Over 3,5 cards op Unibet @2,07: Bij Pinnacle zijn deze odds 2,00. Bij andere bookies liggen de odds rond de 1,90. Tsjechië pakte geen kaart tegen Schotland, maar wel drie en één tegen respectievelijk Kroatië en Engeland. Nederland pakte alleen een kaart tegen Oostenrijk, maar de andere wedstrijden was het ook totaal niet nodig om een kaart te pakken. Nu zijn de belangen veel groter. De nodige intensiteit kan het verschil maken tussen de volgende ronde of naar huis gaan. Ik verwacht dus meer kaarten. De scheids is de over het algemeen strenge Rus Karasev. Hij floot dit EK twee wedstrijden. Bij Duitsland – Hongarije gaf hij 5 kaarten en bij Italië tegen Zwitserland trok hij er 2.

Nederland under 5,5 corners op Betsson @1,94: Nederland speelt onder Frank de Boer een stuk behoudender. Minder aanvallend en dus ‘veiliger’. Dit resulteert in niet bepaald veel corners: tegen Oekraïne pakte Nederland 5 corners en tegen Oostenrijk 2. Enkel tegen het zeer matige Noord-Macedonië werd deze lijn behaald, toen kreeg het 7 corners.

Tegen de op papier sterkere tegenstanders krijgt Nederland niet al te veel corners. Het enige grote nadeel aan deze voetbalweddenschap is dat Nederland snel tegen een achterstand op kan lopen. Daarom raad ik aan om maximaal 1 unit op deze sportweddenschap te spelen. Mocht Nederland daadwerkelijk achter komen te staan, zal het pushen. Dit leidt vaak tot ‘extra’ corners.

Beide teams scoren op Betfair @1,87: Nederland speelt prima, maar is nog niet getest. Het won drie keer vrij eenvoudig tegen niet al te beste teams. Op het moment dat de tegenstander aanviel, werd het vaak meteen gevaarlijk. Oekraïne kwam tot 2 goals. Het zeer matige Noord-Macedonië kreeg twee grote kansen. Ze misten, maar haalden een XG (expected goals) van meer dan één. Dit wil zeggen dat ze, rekening houdend met de kansen, meer dan één doelpunt verdienden.

Tsjechië is aanvallend een prima elftal. Het scoorde twee keer tegen de Schotten en het scoorde tegen Kroatië. In mijn ogen een soortgelijke tegenstander als Nederland. Ik verwacht dat beide ploegen hier wel eens een goal kunnen maken en deze odds pak ik dan ook zeker mee. Ook viel de BTTS in 5 van de 7 wedstrijden die beide ploegen tegen elkaar speelden.

Nederland wint op Betfair @1,70: Zoals Julian tijdens de team review al aangaf, vond hij op voorhand de odds dat Nederland de kwarfinale haalt aan odds van 1,75 een zeer interessante voetbalweddenschap. Ik sluit mij daar na het zien van deze loting bij aan. Nederland moet deze wedstrijd gewoon kunnen winnen en ik verwacht dat ze uiteindelijk meer kwaliteit hebben dan de Tsjechen. Voor wat meer risico kan je eventueel de Asian -1 spelen.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross