Wedtips Eredivisie speelronde 23

Het belooft weer een stormachtig spannend weekend te worden in de Eredivisie! Welke wedtips speel jij mee? Bekijk snel de wedtips in dit artikel, maar ook in onze Facebook groep en Telegram-kanaal.

Wedtip: Feyenoord – Cambuur: Orkun Kokcu meer dan 0.5 schoten op doel @ 1.72 – Bet365 – 2 units:


We trappen deze voorbeschouwing af met een mooie wedtip! Zondag zal Feyenoord na maanden eindelijk weer in een volle Kuip aantreden. Feyenoord fan of niet, een kolkend stadion met supporters is toch één van de mooiste dingen van het voetbal!

Gesteund door het thuispubliek zal Feyenoord korte metten willen maken met Cambuur. Promovendus Cambuur doet het met een 9e plek vrij aardig dit seizoen. Wel krijgt het elke wedstrijd een hoop schoten op doel tegen. In de Eredivisie krijgt alleen Fortuna Sittard gemiddeld gezien meer schoten tegen.

Feyenoord wordt hier door de bookmakers als duidelijke favoriet gezien. Ze krijgen een quotering van slechts 1.14 voor een overwinning. Feyenoord zal hier dus zeer waarschijnlijk heel dominant zijn en veel op de helft van de tegenstander spelen. Dit levert ruimte op om vaak op doel te gaan schieten, zeker tegen een tegenstander die er sowieso al veel tegen krijgt.

Orkun Kokcu zal als middenvelder ook zeker ruimte gaan krijgen voor een aantal doelpogingen. Hij wist in 12 van zijn 21 basisplaatsen op doel te schieten. Dit zou neerkomen op een kans van ongeveer 57% en quotering van 1.75. Op het eerste gezicht is dat geen ‘value’, maar zeker gezien de tegenstander en de steun van de het publiek acht ik de kans op een schot van Kokcu hoger in. Ook in de uitwedstrijd tegen Cambuur lukte het Kokcu om op doel te schieten. Gezien de ideale omstandigheden lijkt een quotering van 1.72 dus te hoog. Credits naar Oddsbeater voor deze tip.

Wedtip: Willem II – Ajax: Ajax wint en houdt de nul & meer dan 2.5 doelpunten voor beide teams samen @ 2.60 – Bet365 - 3 units:

Voor de volgende wedtip kijken we naar de koploper van de competitie. Ajax lijkt dit seizoen echt een klasse apart. Dit seizoen scoorden de Amsterdammers al 69 doelpunten in 22 wedstrijden, aan de andere kant kregen ze er slechts 5 tegen. Ze presteren zeer constant, zeker tegen teams uit het rechterrijtje zoals Willem II. Sinds de winterstop is Ajax uitstekend bezig met 6 overwinningen in 6 wedstrijden:

  • W 0-3 vs FC Utrecht

  • W 9-0 vs Excelsior Maassluis (beker)

  • W 1-2 vs PSV

  • W 3-0 vs Heracles

  • W 5-0 vs Vitesse (beker)

  • W 5-0 vs FC Twente

Willem II heeft het zwaar dit seizoen. Twee weken geleden werd er voor het eerst sinds 13 wedstrijden weer eens gewonnen, daarna volgde weer een kansloze nederlaag tegen concurrent Sparta. Zeker qua scorend vermogen presteren ze ondermaats. Er werd slechts 13 keer gescoord in 22 wedstrijden. Tegen een defensief kanon als Ajax lijkt een Tilburgs doelpunt haast uitgesloten.

Begin december werd de heenwedstrijd tussen deze teams gespeeld. Het werd 5-0 voor Ajax, afgetekende cijfers dus. Het was ook zeker geen geflatteerde uitslag, dat kunnen we onder andere zien aan de expected goals. Deze was met 3.95 – 0.12 overduidelijk in het voordeel van de Ajacieden.

Het expected goals model kijkt hoeveel doelpunten er statistisch gezien (op basis van bijvoorbeeld het aantal kansen) door een team gescoord hadden moeten worden. In de heenwedstrijd domineerde Ajax dus en kregen ze een hoop kansen, Willem II creëerde eigenlijk niks. Voor deze wedstrijd kunnen we een zelfde beeld verwachten. Willem II is totaal niet in vorm terwijl Ajax na de winterstop weer op volle toeren draait. Daarnaast is het niveauverschil simpelweg enorm. Een quotering van 2.60 voor deze weddenschap lijkt dan ook echt te hoog. Deze weddenschap is speelbaar via de weddenschapsbouwer.

Wedtip: Willem II – Ajax: Mazraoui meer dan 0.5 schoten op doel @ 2.75 – Bet365 – 3 units:

Voor de laatste wedtip van deze voorbeschouwing blijven we nog even in Tilburg. In het huidige systeem van Ajax heeft Mazraoui als rechtsback alle vrijheid om in balbezit veel aan te vallen. Hij trekt vaak naar binnen en komt regelmatig in de zestien van de tegenstander. Kijkend naar zijn heatmap dit seizoen speelt hij ook veel meer op de helft van de tegenstander dan andersom.

Zoals hierboven geschreven is Ajax zwaar de favoriet en zullen ze zeer dominant zijn. In zulke wedstrijden komt Mazraoui zelfs nog vaker voorin. Dankzij zijn speelstijl wist hij in 9 van zijn 18 wedstrijden dit seizoen een schot op doel te lossen. Dit zou neerkomen op een quotering van 2.00. Een quotering van 2.75 is veel te hoog. Credits naar Oddsbeater voor deze tip.

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross