Wedtips Eredivisie speelronde 16

Wedtip: FC Twente – RKC Waalwijk: Beide teams scoren @ 1.85 – Bingoal/Toto - 2 units:

We trappen deze voorbeschouwing af met een klassieke wedtip: beide teams scoren. De redenering is niet ingewikkeld. Zowel Twente als RKC scoren vaak, maar hebben achterin moeite om de nul te houden.

FC Twente scoorde in 12 van de 15 wedstrijden tot dusver. In 11 van de 15 kregen ze een doelpunt tegen. RKC wist in 11 van de 15 wedstrijden te scoren. Zij kregen dan weer in 12 van de 15 potjes een tegengoal. Oosting en Jans zijn geen trainers die vanaf de eerste minuut vol inzakken en proberen de boel dicht te gooien. Ze proberen juist open en aanvallend te spelen, dat is dus ook terug te zien in de statistieken.

Als we de thuis en uit wedstrijden van beide ploegen combineren was deze weddenschap winnend in 9 van de 14 wedstrijden. Puur statistisch gezien staan de odds hier dus te hoog. Kijkend naar het expected goals model lijkt een doelpunt van Twente ook een zekerheidje. Ze komen namelijk tot 1.2 xg voor in thuiswedstrijden terwijl RKC in uitwedstrijden 1.89 xg tegen heeft.

Een goal van RKC kan iets lastiger worden aangezien de Waalwijkers in uitwedstrijden iets minder kansen creëren (0.87 xg). Wel is gebleken dat ze voor de goal behoorlijk efficiënt zijn, aangezien ze gemiddeld 1.29 doelpunten maken in die uitwedstrijden. Al met al zie ik ook RKC hier gewoon scoren, wat samen met een doelpunt van Twente ons hopelijk een winnende weddenschap gaat opleveren!

Wedtip: PEC Zwolle – Fortuna Sittard: Fortuna Sittard +0.5 Asian Handicap @ 2.06 – Unibet/Betcity – 2 units:

Op zaterdagavond staat deze degradatiekraker op het programma. Voor beide teams zijn de punten enorm belangrijk, het is dan ook een beladen wedstrijd. Het niveau zal in ieder geval niet heel hoog zijn, maar één ding is zeker: er zal gevochten worden om iedere bal!

PEC Zwolle is hier duidelijk de favoriet volgens de bookmakers. Onder de komst van de nieuwe trainer is het spel iets verbeterd. Reden tot juichen geeft dit echter niet, want er werd dit seizoen nog maar 1 keer gewonnen. Is het dan terecht dat Zwolle hier dusdanig als favoriet wordt aangewezen? Ik zeg van niet.

Zoals geschreven won Zwolle nog maar 1 wedstrijd dit seizoen. Ondanks het iets verbeterde spel lukt het nog niet om echt te overtuigen in wedstrijden. Een goed voorbeeld is de wedstrijd van vorige week tegen Groningen. Na een goede 1ste helft daalde het niveau weer flink in de 2e helft met als gevolg een 1-1 gelijkspel. Daarnaast zal er geen thuispubliek zijn om de ploeg aan te moedigen. Ook missen ze nog steeds 6 spelers die normaal gesproken in de basis staan.

Dan Fortuna, daar gaat het zeker niet beter. De ploeg uit Sittard heeft 3 punten meer behaald dan Zwolle. Daar is ook eigenlijk alles mee gezegd. Het spel is niet om over naar huis te schrijven en de resultaten blijven uit. Sinds lange tijd hebben ze wel weer een vrijwel fitte selectie. Dit is dan ook dé kans om een resultaat te halen.

In een degradatiekraker zoals deze zijn de verschillen vaak klein, dat zal hier vanavond ook zo zijn. Mede daarom zie ik geen reden waarom Zwolle hier dusdanig als favoriet wordt bestempeld. Een quotering van 2.06 voor minimaal 1 Fortunees punt pak ik dan ook graag mee.

Wedtip: PEC Zwolle – Fortuna Sittard: Under 2.5 goals @ 1.98 – Bet365 – 2 units:

Zoals hierboven geschreven zijn de verschillen vaak klein in zulke belangrijke degradatiepotjes. Beide ploegen willen absoluut niet verliezen en zullen dus behoudend gaan spelen. Dit levert vaak een saaie wedstrijd op met weinig kansen.

Sowieso scoren beide ploegen niet enorm veel: Zwolle 8 keer in 15 wedstrijden, Fortuna 16 keer in 15 wedstrijden. We kunnen dus een wedstrijd verwachten die zich vooral rond de middencirkel zal afspelen. Gezien het feit dat allebei de teams ook nog eens weinig scoren is de under hier een mooie weddenschap!

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross