Wedtips Eredivisie speelronde 15

Wedtip: PSV- Utrecht: Bart Ramselaar to score @ 7.00 – Bet365 - 1 unit:

We openen deze voorbeschouwing met een hoge quotering. Deze wedtip komt je misschien bekend voor, we hebben hem met het Betmanbegins team wel eens vaker getipt.

Dat is natuurlijk niet voor niets! Bart Ramselaar is tenslotte de clubtopscorer van FC Utrecht. De aanvallende middenvelder wist in 14 wedstrijden 6 keer te scoren. Per wedstrijd komt hij gemiddeld tot 0.36 expected goals.

PSV is verdedigend zeker niet super. Gemiddeld krijgen ze 1.5 doelpunten tegen. De nul houden lukte nog maar 2 keer in 14 wedstrijden. Een goal van Utrecht is dus zeker aannemelijk. De kans dat Ramselaar een doelpunt maakt, lijkt een stuk groter dan de quotering doet vermoeden. Andere bookmakers bieden deze weddenschap aan rond de 5.00, wat een stuk realistischer lijkt dan een quotering van 7.00.

Een bijkomende factor is ook nog eens dat Ramselaar tussen zijn 2 periodes bij FC Utrecht nog bij PSV heeft gespeeld. Daar wist hij nooit echt te overtuigen. Een mooie gelegenheid om tegen zijn oude club revanche te nemen!

Wedtip: PSV- Utrecht: Beide teams scoren & over 2.5 goals @ 1.86 – Bet365 – 1 unit:

Zoals te lezen is in de vorige wedtip is PSV defensief kwetsbaar. Een doelpunt van Utrecht hangt hier dus in de lucht. Vooral ook omdat Utrecht zelf al in 12 van de 14 wedstrijden wist te scoren. Voor een wedstrijd tegen PSV zullen ze zich daarnaast ongetwijfeld goed kunnen motiveren.

Doelpunten maken is voor PSV zelf ook absoluut geen probleem. Dit seizoen scoorden ze al 34 keer in 14 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van 2.4 per wedstrijd. In thuiswedstrijden stijgt dit gemiddelde zelfs naar 3.0. Er staan hier twee ploegen tegenover elkaar die graag open en aanvallend spelen. Daarnaast scoren ze er tot nu toe op los. Dit lijkt dan ook een ideale match-up voor flink wat doelpunten!

Via de bet builder is de quotering iets hoger dan wanneer je deze weddenschap onder het kopje ‘doelpunten’ selecteert.

Wedtip AZ – Sparta Rotterdam: Under 1.0 Asian Goals 1e helft @ 2.23 – Unibet/Betcity – 2 units:

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een bijzondere wedtip. De reden voor deze weddenschap heeft echter alles te maken met de speelstijl van Sparta. Sparta speelt onder trainer Henk Fraser namelijk zeer verdedigend. Met name tegen de top ploegen spelen de Rotterdammers zeer compact en defensief. Het lukte de traditionele top 3 dan ook niet of nauwelijks om door de Spartaanse muur te breken. Hier de ruststanden en tijdstippen van de eerste goal in de wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV:

Sparta – Ajax 0-1: 1e goal minuut 38
Sparta – Feyenoord 0-0: 1e goal minuut 92 (Dessers natuurlijk)
PSV – Sparta 0-0: 1e goal minuut 82

Het valt dus op dat Sparta het tegen de topclubs in defensief opzicht lang weet vol te houden. Zondag wordt er een zelfde tactiek verwacht van de Rotterdammers. Het zal AZ naar alle waarschijnlijk dus veel moeite gaan kosten om tot doelpunten te komen. Dit zal vooral zo zijn in de 1e helft, dan is Sparta nog fris en gedisciplineerd. In de 2e helft treedt er meestal, door bijvoorbeeld vermoeidheid, toch een verval op bij teams die zo spelen (kijk maar naar de late tegengoals).

Sparta creëerde zelf ook bijna geen kansen in de wedstrijden die hierboven worden genoemd. Tegen Ajax, Feyenoord en PSV kwamen ze in volgorde tot de volgende expected goals in de 1e helft: 0.20, 0.09, 0.15. Geen hele indrukwekkende cijfers dus. Zoals Fraser zelf al aangaf, Sparta heeft een gebrek aan wapens voorin. Met name in wedstrijden tegen de betere ploegen wordt dat pijnlijk duidelijk. Sparta scoorde slechts 11 keer in 14 wedstrijden. Tegen AZ zal scoren dus ook weer een flinke klus worden.

Als er geen doelpunt valt in de 1e helft winnen we, valt er precies 1 doelpunt krijgen we onze inzet terug, en als er meer dan 1 keer wordt gescoord verliezen we deze weddenschap.

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross